ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα είπα και ξεθύμανα…

Ανώνυμος συμμετέχων / Χαϊδάρι η Πόλη σου

Συγγενείς γνωστοί και φίλοι έχουν αλλάξει πρόσωπο και έχουν μετατραπεί σε αιμοδιψείς κυνηγούς ψηφοφόρων, οπότε ευνόητα προτιμώ να δημοσιεύσω ανώνυμα.

Γνώμη μου είναι πως τα τελευταία 30 χρόνια έχει μείνει όλος ο Δήμος να ρημάζει, με τις δημοτικές αρχές να κάνουν πασαλείμματα για το θεαθήναι (άλλη πληγή και αυτή!)

Είδαμε υποψηφίους δημάρχους να κοκορομαχούν σε οριακά χαμηλό επίπεδο. Παρακμή απο τις παρουσιάσεις των πεπραγμένων μέχρι τον προεκλογικό λόγο.

Παρουσιάζονται σε πληρωμένες διαφημίσεις του facebook ως δημοτικά έργα τα κλαδέματα δέντρων, η απομάκρυνση κλαδιών!

Τέσσερα χρόνια εκπαιδευτήκαμε να πηδάμε τις λακκούβες στο στάδιο και πάνω που θα το κάναμε ολυμπιακό άθλημα είδα να διαφημίζουν ως κατόρθωμα την αντικατάσταση ταρτάν!

Σε άλλα δημοσιεύματα, μαλώνουν ακόμα για το ποιος ξεκίνησε άλλαξε τον χλοοτάπητα στο γήπεδο!

Αυτονόητες δημοτικές εργασίες συντήρησης εμφανίζονται ως κατόρθωμα και μαλώνουν και για το ποιος το κατάφερε!

Θεωρείται έργο; Δεν είναι αναλώσιμο;

Να βάψουμε και τις ετοιμόρροπες σκουριασμένες κολώνες στη πλατεία Ιστορικής Μνήμης και να τις φωτογραφίσουμε για καινούριες.

Το βάψιμο και η αλλαγή ταρτάν δεν είναι έργο, αλλά συντήρηση.

Διαφορετικά θα πρέπει να πανηγυρίζουμε καθε φορα που αλλαζουμε λάστιχα στα οχηματα του Δήμου.

Πρέπει να χειροκροτήσω τον κάθε δημαρχοδημόσιο υπάλληλο που έκανε την δουλειά του έστω την τελευταία στιγμή; Το ότι έκανε αυτά τα έργα το τελευταίο έτος δείχνει πως δεν έγιναν με γνώμονα την καθημερινή ζωή των δημοτών, αλλά για να μπορέσει να γεμίσει μια φυλλάδα με φωτογραφίες, αλλιώς δε θα είχε να μοιράσει τίποτα.

Είναι σημαντικό έργο να βάψεις ένα γήπεδο μπάσκετ; Το αναβαθμίζεις;

Ο Δήμος μας τα τελευταία 30 χρόνια έχει μείνει να σαπίζει, δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα.

Οι γύρω Δήμοι αλλάζουν.

Αγία Βαρβάρα, Περιστέρι.

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στο Κερατσίνι, Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού Περάματος.

Παραλιακοί Δήμοι, όπως η Ελευσίνα ο Ασπρόπυργος και το μεγάλο Πεύκο, αξιοποιούν την παραλία τους και εμείς παραδώσαμε το τελευταίο κομμάτι αμαχητί.

Ζούμε σε Δήμο στον οποίο έχουμε για λογότυπο ένα ιστορικό κτίριο, το οποίο δεν είναι καν επισκέψιμο!

Η περιοχή του στρατοπέδου όπου βρίσκεται το μπλοκ 15, αν και έχει ειπωθεί από πολλές παρατάξεις όπως και από την τωρινή, πως θα περάσει στην κυριότητα του δήμου, τελικά διαπιστώνουμε τους τελευταίους μήνες πως χάνουμε οριστικά αυτή την περιοχή, καθώς το ΓΕΣ χτίζει μια τεράστια χακί πολιτεία στα πρότυπα των αμερικανικών βάσεων, αλλά κανείς δε βγάζει μιλιά!

https://thepressproject.gr/chaidari-chtizoun-terastia-politeia-gia-stratiotikous-sta-protypa-ton-amerikanikon-vaseon/

Το Παλατάκι, το δεύτερο τοπόσημο της πόλης μας, μένει να σαπίζει δεκαετίες στο πρόβλημα υγρασίας του, και τις διετείς εργασίες γύρω του να έχουν παγώσει λόγω οικονομικών! Αλλα το βλέπουμε να παρουσιάζεται σα να έχει έχει ολοκληρωθεί.

Ο επενδυτής, πήρε τον καταπατημένο χώρο στο Σκαραμαγκά, ενα χώρο όσο η έκταση του λιμανιού Πειραιά με ένα πανέμορφο λιμανάκι, χωρίς να αφήσει ούτε τετραγωνικό για δημοτική χρήση. Ποιος το έχει επισκεφτεί αλήθεια;

Να θυμίσω πως ο τωρινός Δήμαρχος εξελέγη με το σχέδιο ανάπλασης του χώρου Σκαραμαγκά και του στρατοπέδου, αλλά μας το πήραν, χωρίς καμιά κινητοποίηση (πριν την υπογραφή της αγοραπωλησίας).

Είδαμε μέσα στον κορωνοϊό τους υπαλλήλους της δημοτικής βιβλιοθήκης μας, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, να κοιμούνται μέσα για να καλύπτουν τα ράφια με σελοφάν για να σώσουν τα βιβλία σε κάθε βροχή και να βάζουν κουβάδες κάτω από τις τρύπες της στέγης, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε με θέμα να δώσει το χώρο δίπλα για καφετέρια.

Πέρυσι αναψαν 10 περιπου φωτιές στο βουνό μας με υπαιτιότητα της ΔΕΔΗΕ.

Φέτος γλιτώσαμε από καθαρή τύχη από μια ακόμα φωτιά που άναψε απ’ την ίδια αιτία, και αντί να δούμε κινήσεις υπογειοποίησης του δικτύου, (όπως έγινε στο βοτανικό κήπο), ο ΔΕΔΗΔΕ έκοψε 20-40 στρέμματα δέντρα κάτω από τα καλώδιά της!

Μάθαμε επίσης ότι οι γεωτρήσεις δε λειτουργούν, και οι δεξαμενές είναι άδειες, αλλά είμαστε ευτυχισμένοι επειδή την γλιτώσαμε. Πάμε για του χρόνου και όπου βγει…

Φευγει η κινητή μονάδα ΕΚΑΒ που είχαμε την ευκαιρία να “φιλοξενούμε” στην περιοχη μας επειδη λέει δεν βρηκαμε χώρους να τους φιλοξενήσουμε!!! https://xaidarisimera.gr/kiniti-monada-ekav-chaidariou-ora-miden/?fbclid=IwAR2Aob08mCVJtPaj9KnFfdXQ16Uq9acBIG2To3S6QDhFllUdaE-ELEWOXO0

Τι έχουμε κάνει ως Δήμος με τα ιστορικά κτίρια που έχουμε αγοράσει, εκτος απο να τα αφήνουμε δεκαετίες να σαπίζουν;

Πρόσφατα έμαθα πως,το παλιό Δημαρχείο στην οδό Νικομήδειας και Κουμουνδούρου στην Παναγίτσα, το κτίριο όπου 45 χρονια πριν ως παιδί μάθαινα ζωγραφική και μουσική, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΚΑΝ στο Δήμο!!! Ανήκε στο δημόσιο. Ο Δήμος δε το διεκδίκησε ποτέ και πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ ως ενα ακομα περιουσιακό για “αξιοποίηση”!!

Άρθρο με πληροφορίες εδώ: https://xaidarisimera.gr/blog-post_4-7/

Το πρώτο Δημαρχείο στην γωνία Ιεράς Οδό και Χριστοφόρου Περραιβού (βλέπε εδώ), αλλά και αυτό στην οδό Κύπρου της πλατείας Κουνελίων (βλέπε εδώ) που, ορθώς, αγοράστηκαν από το Δήμο το 2013 και το 2016 με χρήματα του Πράσινου Ταμείου, μένουν να ρημάζουν, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης στις γειτονιές.

Δεν μπήκαν ούτε καν να τα καθαρίσουν!

Τι περιμένουμε, να πέσουν ή εκτρέφουμε ποντίκια; Υπάρχουν και εστιατόρια και παίζουν παιδιά δίπλα στην πλατεία.

Δε λύνονται όλα όμως με μπογιά.

Αλλα εμεις πρέπει να χαρούμε επειδη φτιάξαμε ένα πάρκο τσέπης με δωρεές, μπήκαν οι δυο γέφυρες, (με τη μία αμφιβόλου χρησιμότητας), που ακούγαμε 30 χρόνια τώρα και έχοντας χάσει πάρα πολλούς φίλους στην άσφαλτο.

“Φτιάξαμε” την Φαβιέρου χωρίς ποδηλατόδρομο και ταυτόχρονα ακούμε πως θα αγοράσουμε δημοτικά ποδήλατα σε ένα Δήμο χωρίς ποδηλατόδρομο, αλλά ούτε και πεζοδρόμια να περπατήσεις.

Βάψαμε δύο γήπεδα μπάσκετ και τις κολώνες του Κολυμβητηρίου και παρουσιάζεται και αυτό ως έργο, λες και με λίγη μπογιά παραπάνω αποκτά αξία.

Αντί να ντραπούμε, πανηγυρίσαμε ως έργο ότι καθαρίστηκαν τα φίλτρα του Κολυμβητηρίου μετά από 15 ΧΡΟΝΙΑ, ενώ όσοι μπαίνουν (με κίνδυνο να σκοτωθούν στα γλιστερά βρεγμένα πλακάκια) καταλαβαίνουν πως δεν έχει βελτιωθεί τίποτα τις τελευταίες δεκαετίες.

Η μισή έκταση του Χαϊδαρίου, από τη Μονή Δαφνίου και κάτω, αγνοείται επιδεικτικά.

Όσοι αγώνες “ιστορικής μνήμης” και ποδηλατοδρομίες διοργανώθηκαν, σταματούν στη Μονή Δαφνίου, λες και δεν υπάρχει ο αρχαιολογικός στην Αφαία.

Ακόμα και το σχέδιο ανάπλασης που παρουσιάστηκε απο το πουθενα σε μακέτες πριν τις εθνικές εκλογές (και το διαφημίζουν λες και κατασκευαστηκε ήδη ) σταματα στη μονή Δαφνίου!

Ούτε λόγος για το πανέμορφο τμήμα παρακάτω μέχρι την παραλία.

Αποκαλύφθηκε στην Αφαία το μεγαλύτερο κομμάτι της αρχαίας Ιεράς Οδού και καμία δημοτική αρχή δεν μας οργάνωσε ώστε να βγούμε στο δρόμο και να φωνάξουμε για την αξιοποίηση της.

Την έχουν αφήσει να καταστρέφεται από τη βροχή και τη βλάστηση.

Κυκλοφορούν στην υφήλιο βιντεάκια τουριστών που προσπαθούν να ακολουθήσουν την διαδρομή της αρχαίας Ιεράς Οδού και δείχνουν το ρεζίλι μας. Εξευτελιστικές εικόνες σκουπιδιών που τις προσπερνάμε καθημερινά. https://xaidarisimera.gr/ispaniko-ntokimanter-ti-apomenei-apo/?fbclid=IwAR1Jwe8gnFF-P-UNMYYgeZXZCKHgl6MpoLeDWCq4608hgXcjU0pDjDAaIik

Εξοργίζομαι, όταν ταυτόχρονα βλέπω την αρχαία δίολκο στην Κόρινθο να διασώζεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ

Με πάρκα και δημάρχους τσέπης δε γίνεται δουλειά και όμως ετοιμαζόμαστε για μια ένα Χαϊδάρι ξανά μιά από τα ίδια….

Σε ό,τι αφορά την μετονομασία του Δήμου, προσωπικά λέω να το μετονομάσουμε από Χαϊδάρι σε Γαϊδάροι…

Τα είπα και ξεθύμανα… Σας ευχαριστώ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button