ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βαγγέλης Ντηνιακός: Ζητώ από το Υπουργείο την ενίσχυση του ΑΤ Χαϊδαρίου

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ

«Ζητώ την άμεση ενίσχυση του ΑΤ Χαϊδαρίου με στελέχη και εξοπλισμό. Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη αξία».

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή, επιδιώξαμε την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Χαϊδάρι και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας. Έχω πραγματοποιήσει συναντήσεις και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη της ΕΛΑΣ.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών μας ήταν η ενίσχυση των κινητών περιπολιών στο Χαϊδάρι από μονάδες της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και η επισήμανση συγκεκριμένων σημείων στην πόλη μας όπου απαιτείται συχνότερη παρουσία της αστυνομίας, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Παράλληλα, υπάρχει πάντα πολύ καλή συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Ένα θετικό στοιχείο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι τα κρούσματα εγκληματικότητας στο Χαϊδάρι είναι λιγότερα, συγκριτικά με τις άλλες περιοχές.

Ωστόσο, το Χαϊδάρι είναι μια πόλη μεγάλη σε έκταση, η οποία διασχίζεται από την Εθνική οδό και επίσης φιλοξενεί μεγάλα Νοσοκομεία. Κατά συνέπεια, υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση του τοπικού ΑΤ λόγω της υπερτοπικής παραβατικότητας αλλά και για τις ανάγκες αστυνομικής συνοδείας κρατουμένων στα Νοσοκομεία.

Ζητώ λοιπόν από το αρμόδιο Υπουργείο την ενίσχυση του ΑΤ Χαϊδαρίου σε στελέχη, οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εκφράζω την πλήρη αντίθεση μου στην αποδυνάμωσή του λόγω αποσπάσεων και μεταθέσεων. Η αναγκαία αυτή ενίσχυση της αστυνόμευσης στην πόλη θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς πλησιάζει και η εορταστική περίοδος με πρόσθετες μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών αλλά και αυξημένη κίνηση στα καταστήματα.

Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας και είναι για μας αδιαπραγμάτευτη αξία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button