Ζητήσαμε από τον νέο δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό και τους πολιτικούς αρχηγούς να δώσουν στους αναγνώστες του “Χαϊδάρι Σήμερα” την πολιτική τους εκτίμηση για τις δημοτικές εκλογές και το νέο πολιτικό τοπίο, που ανοίγεται μπροστά μας την επόμενη τετραετία. Ήδη έχουμε δημοσιεύσει την απάντηση του Θοδωρή Σπηλιόπουλου και του Κώστα Ασπρογέρακα. Σήμερα γράφει ο Βαγγέλης Ντηνιακός δίνοντας έμφαση στην όσο το δυνατό ταχύτερη “τροχιοδρόμηση” της αλλαγής στην πόλη, μέσα σε κλίμα συναίνεσης.

Στις φετινές δημοτικές εκλογές στο Χαϊδάρι εκφράστηκε καθαρά και δυνατά η επιθυμία των συμπολιτών μας για αλλαγή σελίδας στην Διοίκηση του Δήμου. Μια επιθυμία τόσο σωρευμένη, που είχε φτάσει να αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Η πόλη μας είχε βυθιστεί στην στασιμότητα και τελικά στην οπισθοδρόμηση. Αυτό το αίσθημα υστέρησης όμως δεν συμβάδιζε με την ψυχολογία των Χαϊδαριωτών. Η τοπική μας κοινωνία έχει συνοχή και μνήμη. Η μακρά εποχή που το Χαϊδάρι ξεχώριζε θετικά μέσα στην Δυτική Αθήνα δεν μπορούσε να ξεχαστεί.

Θεωρώ λοιπόν ότι αρκετό καιρό πριν τις εκλογές είχε ήδη διαμορφωθεί μέσα στην Χαϊδαριώτικη κοινωνία ένα ισχυρό ρεύμα που ζητούσε την δυναμική ανόρθωση του Δήμου και της πόλης. Αστοχίες και ελλείψεις στον Δήμο σχετικές με θέματα ποιότητας της καθημερινής ζωής των κατοίκων όπως η καθαριότητα ενίσχυσαν αυτό το ρεύμα. Έχουμε όμως στην δημοτική μας παράταξη πλήρη επίγνωση ότι οι προσδοκίες των Χαϊδαριωτών ξεκινούν από την βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά δεν περιορίζονται σ’ αυτήν.

Σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η παράταξή μας τήρησε τους βασικούς κανόνες του “πολιτικού πολιτισμού”. Δεν επιδοθήκαμε σε προσωπικές επιθέσεις και στηριχτήκαμε στην θετική προβολή του προγράμματός μας. Η συνεχής επικοινωνία και συζήτηση με τους συμπολίτες μας, που είναι γνωστό ότι επιδιώξαμε, είχε ως στόχο όχι μόνον την ενημέρωσή τους για τις δικές μας θέσεις, αλλά και το αντίστροφο. Ακούσαμε τους Χαϊδαριώτες και καταγράψαμε τον προβληματισμό τους. Συμπληρώσαμε το συνολικό πρόγραμμα μας με επισημάνσεις που αφορούν τις γειτονιές και τις ειδικές ανάγκες τους.

Αναλαμβάνοντας την Διοίκηση του Δήμου θα επιδιώξουμε από την πρώτη στιγμή την δημιουργική σύνθεση των απόψεων και την διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων για το καλό της πόλης. Όπως λέγαμε και πριν τις εκλογές, η πρόοδος και η ανάπτυξη του Χαϊδαριού πρέπει να προηγείται των παραταξιακών ή κομματικών επιλογών. Θα δώσουμε πρώτοι αυτό το παράδειγμα.

Αισθάνομαι μεγάλη αισιοδοξία στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας. Έχουμε έναν νεανικό συνδυασμό με όρεξη για δουλειά. Διαθέτουμε το σημαντικότερο εφόδιο, την εμπιστοσύνη των δημοτών όπως εκφράστηκε και την πρώτη Κυριακή με το υψηλό ποσοστό που συγκεντρώσαμε και βέβαια και στον δεύτερο γύρο.

Θέλουμε και οι συμπολίτες μας να είναι αισιόδοξοι, η ελπίδα να ριζώσει γερά στις τοπικές υποθέσεις. Γι αυτό θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για μια εμπροσθοβαρή δημοτική θητεία. Δεν θα περιμένουμε να “ωριμάσουν” τα έργα και οι παρεμβάσεις μέχρι την τελευταία χρονιά. Στόχος μας είναι η αλλαγή και η καλυτέρευση στην πόλη να φανούν το συντομότερο δυνατό. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και καθυστερήσεις που προκαλεί η ανάγκη σχεδίασης του νέου προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος.

Σε αυτή την δέσμευση μας προς τους συμπολίτες ζητάμε την συμπαράσταση και την συμμετοχή ολόκληρου του Δημοτικού Συμβούλιου, όλων των εργαζόμενων στον Δήμο, κάθε ενεργού πολίτη. Να κάνουμε το Χαϊδάρι ξανά όμορφο, εξυπηρετικό, ασφαλές, καθαρό, σύγχρονο, ανεπτυγμένο. Με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη τους. Τώρα ήρθε η ώρα να την ανταποδώσουμε με επιτυχίες για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε.