ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βαγγέλης Ντηνιακός: “Όλοι μαζί να αλλάξουμε το Χαϊδάρι”- Πολιτικά μηνύματα στην αφετηρία της εκλογικής περιόδου

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η πρώτη εκλογική εκδήλωση του Βαγγέλη Ντηνιακού και της παράταξής του “Χαϊδάρι Ξανά”. Ο κ. Ντηνιακός είχε την ευκαιρία να εκφράσει ενώπιον του πολυπληθούς ακροατηρίου τον προβληματισμό του για την κατάσταση της πόλης. Εκμεταλλεύτηκε όμως την περίσταση και για να περάσει πολιτικά μηνύματα με ιδιαίτερη σημασία στην τελική ευθεία των εκλογών.

Βαγγέλης Ντηνιακός: "Όλοι μαζί να αλλάξουμε το Χαϊδάρι"- Πολιτικά μηνύματα στην αφετηρία της εκλογικής περιόδου 1

Αισιοδοξία

Πέρα από τον όγκο της της συγκέντρωσης, αξιοσημείωτη ήταν η θέρμη του κόσμου. Σε υποψηφίους και κοινό κυριάρχησαν τα χαμόγελα και η έκφραση αισιόδοξων μηνυμάτων. Η αίθουσα μάλιστα ξεσηκώθηκε όταν ο επικεφαλής μίλησε για προοπτική νίκης από την πρώτη Κυριακή! 

Επίσης εντύπωση προκάλεσε η προσέλευση νέων παιδιών, που συνήθως απορρίπτουν την πολιτική, όσο και νέων γονέων που παραβρέθηκαν μαζί με τα μικρά τους παιδιά. 

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Πολυσυλλεκτικός συνδυασμός

Ήταν εμφανής η παρουσία κόσμου διαφορετικής πολιτικής προέλευσης, γεγονός που συνάδει με τον υπερκομματικό χαρακτήρα της παράταξης. Αυτό άλλωστε που εκφράζεται και στη σύνθεση της ομάδας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. “Δεσμευτήκαμε από την αρχή ότι είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός και θα είμαστε έτσι μέχρι τέλους. Κομματικό συμφέρον για εμάς δεν υπάρχει”, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος σε μια αποστροφή του λόγου του.

Λίγο πριν το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έγινε η παρουσίαση των 35 πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. (Αναλυτικά εδώ: 35 υποψήφιοι του Βαγγέλη Ντηνιακού – “Με αιχμή νιάτα και γνώση” η εκλογική μάχη).

Πολιτικά μηνύματα

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός έθεσε πρόβλημα διακυβέρνησης του Δήμου, ενόψει της εφαρμογής της απλής αναλογικής: Αυτή η Δημοτική Αρχή με δική της επιλογή δεν συνεργάζεται με κανέναν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βάσει του νέου εκλογικού νόμου, της απλής αναλογικής, πώς άραγε θα μπορούσε την επόμενη μέρα η ίδια να διοικήσει για να λειτουργήσει ο Δήμος;”

Απάντησε στις κατηγορίες της παράταξης Σελέκου ότι “ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ”: Τους πειράζει που για τη δημιουργία της πλατφόρμας, για το ελεύθερο ίντερνετ, για το χώρο επικοινωνίας και εργασίας με τους Δημότες,  κάποια μέλη της παράταξης συνέδραμαν με την προσωπική τους εργασία. Τους απαντάμε: Ναι! μπορεί να βάλαμε και το χέρι στην τσέπη για κάποια αναγκαία έξοδα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Άλλοι επέλεξαν να χτίσουν τα πολυτελή τους σπίτια, τα εξοχικά τους, να έχουν τις υψηλές τους καταθέσεις και άλλοι κυκλοφορούν με τα πολυτελή τους διθέσια αυτοκίνητα, υποδυόμενοι τους αντισυστημικούς και τους προστάτες των αδυνάτων. Σε Δημοκρατία ζούμε, δικαίωμά τους οι επιλογές τους. Ας σταματήσουν όμως την υποκρισία και ας μας επιτρέψουν να κάνουμε και εμείς τις δικές μας επιλογές, διαφορετικές από τις δικές τους.”

Απευθύνθηκε στους εργαζομένους του Δήμου για να καθησυχάσει ανησυχίες εντός των δημοτικών υπηρεσιών: “Επειδή έφτασαν στο σημείο να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους στο Δήμο ότι εμείς δεν θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους, θέλω από εδώ σήμερα να στείλω ένα μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Εμείς και θέλουμε και μπορούμε να υπερασπιστούμε καλύτερα τα δικαιώματά τους από μια αδύναμη και υποκριτική Δημοτική αρχή”.

Βαγγέλης Ντηνιακός: “Ένα πολύ ωραίο μείγμα ανθρώπων”

Ζητήσαμε τις εντυπώσεις του Βαγγέλη Ντηνιακού για την πρώτη προεκλογική εκδήλωση της παράταξής του. Να τις μας είπε:

Η μεγάλη Κυριακάτικη συγκέντρωση δίνει ισχυρό μήνυμα για τη συνέχεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και το αποτέλεσμα των εκλογών! Ευχαριστώ όλους τόσο για την παρουσία τους όσο και για τα μηνύματα στήριξης!

Αισθάνθηκα πλήρη ικανοποίηση από την προσέλευση του κόσμου. Υπάρχει μια αναγνώριση για τη δουλειά που έχουμε κάνει για την πόλη μας, τα τελευταία πέντε χρόνια. Επικροτείται και φάνηκε πως θα επιβραβευτεί σε λιγότερο από τρεις μήνες. Γιατί εμείς σχεδιάζουμε την πόλη για την επόμενη μέρα.

Είναι πολύ ωραίο το μείγμα των ανθρώπων, των υποψηφίων, των μελών της παράταξης μας και των αμέτρητων εθελοντών, που πιστεύουν και συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ όμορφο το μείγμα αυτών των συνοδοιπόρων μας. Όλοι μας έχουμε ένα κοινό στόχο. Θέλουμε να αλλάξουμε το Χαϊδάρι.”

https://www.facebook.com/vagelisdiniakos/videos/2154025141302528/

Ομιλία Βαγγέλη Ντηνιακού

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, στο καθιερωμένο «ραντεβού» για το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής μας παράταξης. Μάρτης του 2019 πλέον, και έχουμε ήδη διανύσει μία διαδρομή πέντε ετών πλούσια σε δράσεις και ενέργειες με ένα και μοναδικό σκοπό. Το όφελος της πόλης μας!!!

Εμείς δουλεύουμε!

Σε μία δύσκολη κοινωνικά περίοδο, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, μία περίοδο απογοήτευσης και έλλειψης εμπιστοσύνης προς τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά, εμείς δουλεύουμε!

Σήμερα λοιπόν, καθώς βρισκόμαστε σχεδόν στην ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης , δεν κάνουμε απλά μία εκδήλωση γιορτινή, αλλά κυρίως έναν σύντομο απολογισμό της δουλειάς και του έργου μας.

Πρώτα από όλα για τα μεγάλα οραματικά μας θέματα. Το Στρατόπεδο, το Μετρό, την Ακτή Σκαραμαγκά.

Για το Στρατόπεδο

Με δική μας πρωτοβουλία πετύχαμε ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κήρυξη του Στρατοπέδου ως ιστορικού τόπου. Δηλαδή την οριστική κατοχύρωση και διάσωση του χώρου και την αποφυγή μελλοντικής τσιμεντοποίησής του.

Αποστείλαμε στη συνέχεια, σχετικά με το θέμα, έγγραφο-αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου η αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων μας απάντησε, κοινοποιώντας το έγγραφο και στο Δήμο, ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Πάλι με δική μας πρωτοβουλία, για την ξεχασμένη παραχώρηση των 66 στρεμμάτων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το Δήμο μας, συναντηθήκαμε με τον αρμόδιο τότε Υπουργό και Χαϊδαριώτη Δημήτρη Βίτσα και του θέσαμε εγγράφως το χρόνιο αυτό αίτημα.

Πιέζουμε με αποφάσεις Δημοτικών και Περιφερειακών συμβουλίων, με έγγραφα, υποβάλλοντας συγκεκριμένα και στοχευμένα αιτήματα. Πιέζουμε, για να μη χάνουμε και άλλο χρόνο.

Για το Μετρό και τη δημοτική συγκοινωνία

Έχουμε παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες της παράταξής μας, για το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους δημότες μας, την επέκταση του Μετρό μέσα στην πόλη μας. Μεταξύ αυτών είχαμε παρουσιάσει και την πρότασή μας για την προέκταση της γραμμής 4.

Δυστυχώς, η δημοπράτηση της αρχικής γραμμής 4 έχει καθυστερήσει αρκετά οπότε δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις σε αυτό το θέμα, το οποίο όμως παρακολουθούμε στενά και με προσοχή.

Ζούμε όμως εδώ και βλέπουμε ότι το πρόβλημα της εξυπηρέτησης από το συγκοινωνιακό είναι οξύτατο. Οι δημότες μας, είτε για να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις  είτε για να κινηθούν μέσα στην πόλη, ταλαιπωρούνται. Για αυτό είχαμε δεσμευτεί να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση. Ώστε και η κυκλοφορία στο Χαϊδάρι και η πρόσβαση στο σταθμό του Μετρό που υπάρχει σήμερα να γίνει πολύ πιο εύκολη και γρήγορη.

Όπως όλοι γνωρίζετε το σχέδιο αυτό είναι έτοιμο και θα το υλοποιήσουμε στο πρώτο διάστημα της διοίκησής μας στο Δήμο!!!! Το σχέδιο αυτό αποτυπώνει ρεαλιστικά και μεθοδευμένα τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να λυθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της εσωτερικής μετακίνησης των Δημοτών και επισκεπτών στην πόλη. Επίσης της πρόσβασης από και προς το Μετρό Αγία Μαρίνα, αλλά και των μαθητών που μετακινούνται για να πάνε στο σχολείο τους.

Για την Ακτή-Σκαραμαγκά

Ακόμα μία πρωτοβουλία της παράταξής μας, όπως είναι γνωστό, αφορά στην Ακτή Σκαραμαγκά. Η πρότασή μας για την αξιοποίηση της ακτής Σκαραμαγκά προς όφελος όλων των Χαϊδαριωτών και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο. Αποτελεί πλέον μία ολοκληρωμένη πρόταση, η υλοποίηση της οποίας θα είναι η απαρχή να αλλάξει όλη η ευρύτερη υποβαθμισμένη περιοχή. Ενώ παράλληλα μπορεί να καταστεί και ένα ισχυρό πολιτικό μας έρεισμα για την επέκταση της γραμμής Μετρό μέχρι τον Σκαραμαγκά, στην είσοδο της Δυτικής Αθήνας.

Την πρόταση αυτή καταθέσαμε στον Χαϊδαριώτη αρμόδιο Υπουργό Δημήτρη Βίτσα και του ζητήσαμε με σαφήνεια από τα λόγια να περάσουμε σε πράξεις. Το ιδιοκτησιακό των 220 στρεμμάτων να κατοχυρωθεί άμεσα με την υπογραφή συμβολαιογραφικού προσυμφώνου με το Δήμο Χαϊδαρίου, υπό την αίρεση της αποχώρησης των προσφύγων. Η νομική αυτή πρόταση που πρώτη φορά την άκουσε ο Υπουργός, του φάνηκε ιδιαίτερα θετική. Το θέμα των προσφύγων άλλωστε, που όπως είναι γνωστό όλοι μας σταθήκαμε με ευαισθησία, θα ξεπεραστεί σύντομα με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων μετεγκατάστασής τους. Έτσι ο χώρος πλέον θα είναι ελεύθερος.

Βαγγέλης Ντηνιακός: "Όλοι μαζί να αλλάξουμε το Χαϊδάρι"- Πολιτικά μηνύματα στην αφετηρία της εκλογικής περιόδου 3

Μεγάλα προβλήματα στην πόλη

Εδώ όμως θα βάλω μία άνω τελεία σχετικά με τις δικές μας δράσεις και ενέργειες και θα αναφερθώ σύντομα στα της σημερινής Δημοτικής αρχής. Σε θέματα που είτε δεν έχει χειριστεί σωστά, και άλλα, που ούτε καν «ακούμπησε».

Η άσχημη κατάσταση στην καθαριότητα

Δυστυχώς η καθαριότητα, η βασική υπηρεσία του Δήμου προς τους δημότες βρίσκεται επί 5 χρόνια σε άσχημη κατάσταση. Τα σκουπίδια ξεχειλίζουν σχεδόν μόνιμα, Οι κάδοι έχουν σταματήσει να πλένονται εδώ και χρόνια και με την ανακύκλωση εγκαταλειμμένη. Το θέαμα με τα απορριμματοφόρα από τους άλλους Δήμους να περιφέρονται για να καθαρίσει η πόλη μας είναι απαξιωτικό και προσβλητικό.

Η αλήθεια είναι ότι η καθαριότητα στην πόλη είναι χειρότερη από ποτέ, σε σημείο μάλιστα που κάποιες φορές γίνεται επικίνδυνη για τη Δημόσια υγεία.

Εισπράττουμε από τους συμπολίτες μας ως Δήμος υψηλά δημοτικά τέλη και δεν έχουμε καθαριότητα.

Είμαι βέβαιος ότι αν γινόταν σωστή διαχείριση των δημοτικών τελών, δεν θα χρειαζόταν το δάνειο του 1.300.000 που έλαβε η Δημοτική αρχή για την αγορά εξοπλισμού καθαριότητας.

Η κακή διαχείριση του πράσινου

Ένα άλλο θέμα στο οποίο έχει φανεί η προχειρότητα και η ανυπαρξία σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής, είναι η διαχείριση του πράσινου. Δέντρα που δεν πρέπει να κοπούν, κάποιες φορές κόβονται για λόγους προσωπικών εξυπηρετήσεων. Άλλα που πρέπει να κοπούν δεν κόβονται ή δε λαμβάνονται τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, ώστε να στηριχθούν. Με αποτέλεσμα να πέφτουν απροστάτευτα με κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Κακός φωτισμός σε όλη την πόλη

Ο φωτισμός σχεδόν σε όλη την πόλη είναι κακός και από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την ανανέωσή του και την επέκτασή του. Ούτε τα θέματα ασφάλειας των κατοίκων ούτε οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες συγκίνησαν τη Δημοτική αρχή. Και μάλιστα μπορούν να επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες στο Δήμο!

Οι προχειρότητες με τις πεζογέφυρες

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πεζογέφυρες είναι χρήσιμες. Ωστόσο η χωροθέτησή τους, ιδιαίτερα αυτή μπροστά στο ιστορικό μας κόσμημα, το Παλατάκι, είναι ακατάλληλη. Υπήρχε η δυνατότητα αυτό να αποτραπεί; Ναι λέμε εμείς. Η δημοτική αρχή είχε όλο τον χρόνο, από την ανάληψη των καθηκόντων της να παρέμβει καθοριστικά πριν ολοκληρωθούν οι «μελέτες». Και να προσδιορίσει η ίδια την κατάλληλη θέση της κατασκευής των πεζογεφυρών. Δεν το έκανε. Και ενώ όλοι αντιληφθήκαμε το ακριβές σημείο όταν ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες, στις αντιρρήσεις μας αντιφάσκει λέγοντας από τη μία ότι αυτή η χωροθέτηση είναι η σωστή και ότι σύσσωμος ο Λαός του Χαϊδαρίου είναι σύμφωνος, και από την άλλη ότι είναι αργά πλέον να γίνει η αλλαγή της θέσης, γιατί το έργο έτσι θα πάει 5 χρόνια πίσω, και ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Η παθητική στάση

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της αδύναμης αυτής Δημοτικής Αρχής, είναι το πώς χειρίζεται την υπόθεση του Τουριστικού περιπτέρου στο Δαφνί. Με την παθητική στάση της, ο χώρος κινδυνεύει να χαθεί, αν δεν έχει ήδη γίνει. Και από τη διαχείριση του Δήμου να πάει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις με τους αθλητικούς χώρους

Επί σειρά ετών οι αθλητικοί χώροι παρέμεναν εγκαταλειμμένοι με κατεστραμμένο τάπητα. Μετά από καθυστερήσεις ετών, προεκλογικά, στο μέσον της αθλητικής σεζόν, αναγκάζοντας τις χαϊδαριώτικες ομάδες να ξενιτευτούν, άρχισαν οι εργασίες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση του Δήμου, υπηρετώντας διάφορες σκοπιμότητες, φέρνει ομάδες από άλλες περιοχές χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

Οι κλειστές παιδικές χαρές

Αρκετές παιδικές χαρές παραμένουν επί χρόνια κλειστές, με λουκέτο και με την πινακίδα “Απαγορεύεται η είσοδος”. Τώρα προεκλογικά εξήγγειλαν την αναβάθμισή τους.

Πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Σπύρος Τζόκας, αποκάλυψε δημόσια -χωρίς να διαψευστεί- ότι τόσο για τα γήπεδα όσο και για τις παιδικές χαρές: “Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια έχει διασφαλιστεί εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουν όμως υλοποιηθεί ακόμα λόγω πολύ καθυστερημένης σύνταξης των μελετών από τον Δήμο”. Να γιατί μιλάμε για 5 χαμένα χρόνια στο Χαϊδάρι!

Η εγκατάλειψη της δημοτικής περιουσίας

Η Δημοτική Περιουσία έχει επί χρόνια αφεθεί στην τύχη της. Ιστορικοί και Δημοτικοί χώροι όπως το κτίριο Γύζη, το Θεαθήναι, το Ιστορικό στο Παλατάκι βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη. Το διατηρητέο στην Ιερά οδό και Περραιβού καταρρέει.

Οι φτωχές πολιτιστικές δράσεις

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο φτωχές σε σχέση με άλλους Δήμους. Το ίδιο και η παρουσία των καλλιτεχνικών τμημάτων.

Βαγγέλης Ντηνιακός: "Όλοι μαζί να αλλάξουμε το Χαϊδάρι"- Πολιτικά μηνύματα στην αφετηρία της εκλογικής περιόδου 5

Η εγκατάλειψη της τοπικής αγοράς

Η ανυπαρξία σχεδιασμού αναβάθμισης της τοπικής αγοράς και στήριξης των επαγγελματιών της πόλης είναι ολοφάνερη.

Αποκορύφωμα κάθε χρόνο ο ανεπαρκής στολισμός και φωτισμός την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στον κοινωνικό τομέα

Ακόμα και σε αυτόν, τον πολύ ευαίσθητο τομέα, πέραν των προγραμμάτων της Περιφέρειας και του Κράτους που όλοι οι Δήμοι εφαρμόζουν, ως Δήμος καμμία πρωτοβουλία δεν έχουμε λάβει για να στηρίξουμε συμπολίτες μας, που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για υλική και ηθική στήριξη. Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι στην πόλη μας υπάρχει ένας μικρός αριθμός αστέγων που κοιμούνται και διαβιούν σε αυτοκίνητα.

Ψηφιακά αναλφάβητος ο Δήμος

Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο Δήμος μας δεν ακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Συχνά δεν απαντά στα μέιλ των Δημοτών, δεν ενημερώνει την ιστοσελίδα του. Δεν ενδιαφέρεται για την παροχή αυτού του δημόσιου και αναγκαίου πλέον αγαθού.

Η μπάρα στον πεζόδρομο του Δάσους

Θα τελειώσω με μία χαρακτηριστική περίπτωση αδιαφορίας ακόμη και στα πολύ απλά προβλήματα. Είχαμε θέσει επανειλημμένως το πρόβλημα με τη μπάρα στον πεζόδρομο του Δάσους. Ένα ζήτημα που χρειαζόταν μία απλή κίνηση από τη Δημοτική αρχή για να λυθεί. Μας υποσχέθηκαν ότι μέσα σε ένα μήνα θα το λύσουν. Πέρασαν πάνω από 2 χρόνια και η μπάρα ακόμα παρέμενε ανοιχτή, με συνέπεια ο πεζόδρομος να βρίσκεται γεμάτος αυτοκίνητα. Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να δώσουν μια λύση που ήταν υπόθεση ημερών.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;

Οι απαντήσεις για την κατάσταση αυτή είναι συγκεκριμένες.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή είναι εγκλωβισμένη, οι προτεραιότητές της είναι άλλες. Το βλέπουμε στα κομματικά πανό που αναρτά σε δημοτικούς χώρους όπως το Κολυμβητήριο, εις βάρος της αισθητικής της πόλης. Το βλέπουμε στις συχνά κοινές αρνητικές ανακοινώσεις με το Δήμο Πετρούπολης, προφανώς κατόπιν κομματικής γραμμής, για θέματα όπως το Ενεργειακό και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που είναι προς το συμφέρον της περιοχής μας.

Βαγγέλης Ντηνιακός: "Όλοι μαζί να αλλάξουμε το Χαϊδάρι"- Πολιτικά μηνύματα στην αφετηρία της εκλογικής περιόδου 7

Φταίει η κρίση;

Κάποιος εδώ θα πει -και είναι αλήθεια- ότι βιώνουμε μία δεκαετία παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και ασφαλώς αυτό ακουμπά και στην υποχρηματοδότηση των Δήμων.

Όμως υπάρχουν άλλοι Δήμοι που παρά την κρίση τα καταφέρνουν, και μάλιστα πολύ καλά. Γιατί το Περιστέρι αντίθετα με εμάς κάνει συνεχή βήματα μπροστά; Γιατί σε πολλούς Δήμους όπως το Παλαιό Φάληρο να γίνονται συνέχεια έργα και μάλιστα υψηλού κόστους και εδώ να υπάρχει στασιμότητα; Ή για το θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, που εμάς μας πονάει τόσο, άλλοι Δήμοι όπως τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, να εκπονούν έξυπνες και χωρίς ιδιαίτερο κόστος επιτυχημένες καμπάνιες, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα;

Ψεύδη και μετάθεση ευθυνών

Η Δημοτική αρχή ομολογουμένως σε ένα πράγμα είναι καλή. Να δικαιολογεί, πολλές φορές μάλιστα με ψεύδη, τον εαυτό της. Να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους με πολλή δόση παραποίησης της αλήθειας. Για πόσο ακόμα άραγε; Είναι ήδη 5 χρόνια στη διοίκηση. Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο που κάνει στις δήθεν λαϊκές της συνελεύσεις με το ελάχιστο ακροατήριο. Μετάθεση ευθυνών. Αναρωτιέμαι, ποιος είναι ο απολογισμός αυτής της δημοτικής Αρχής; Μια δημοτική αρχή μάλιστα που γνώριζε τα προβλήματα του Δήμου καλά αφού υπήρξε για 20 χρόνια στην αντιπολίτευση.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις στο τελευταίο τρίμηνο διαδίδοντας μύθους

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τους παλιούς και νεότερους μύθους της Δημοτικής αρχής και τις πραγματικότητες στο Χαϊδάρι του 2019.

Ο ίδιος ο κ. Σελέκος λέει ότι “Ο Δήμος δεν έχει προσωπικό”

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει σχεδόν 700 άτομα προσωπικό, τον μεγαλύτερο αριθμο εργαζομένων που είχε ποτέ ο Δήμος μας! Για την εξαιρετικά χαμηλή παραγωγικότητα του μηχανισμού φταίει η έλλειψη σχεδίου, στόχων και οργάνωσης των υπηρεσιών. Στο μεταξύ οι προσλήψεις με ετήσιες ή άλλες συμβάσεις συνεχίζονται αμείωτες.

Παραλάβαμε, λένε, μεγάλο χρέος από τους προηγούμενους 

Η Πραγματικότητα όμως είναι άλλη: Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, πράγματι ο Δήμος είχε φτάσει να είναι υπερχρεωμένος με πάνω από 10.000.000 ευρώ. Προτού όμως αναλάβει η σημερινή διοίκηση, μέσω έκτακτης επιχορήγησης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών 8.500.000 ευρώ και μέσω δανεισμού 1.500.000 ευρώ, τα χρέη του Δήμου είχαν εξοφληθεί.

Δεν μάς δίνουν χρήματα Κυβέρνηση και Περιφέρεια ισχυρίζονται”

Η Πραγματικότητα είναι ότι, όπως έχει αποδειχθεί, όποτε η δημοτική αρχή καταθέτει μελέτες, παίρνει χρηματοδότηση. Όμως οι μελέτες που παρουσιάζει είναι πολύ λίγες και πάντα καθυστερημένες.

“Έκλεισε η χωματερή και δεν μπορούσαμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια”

Τη δικαιολογία αυτή επικαλέστηκε αρκετές φορές η δημοτική αρχή. Όμως κάθε φορά που τα σκουπίδια σχημάτιζαν επικίνδυνα βουνά στο Χαϊδάρι, οι διπλανοί Δήμοι ήταν καθαροί. Αυτό γιατί έχουν φροντίσει να μειώσουν τον όγκο των απορριμμάτων με συμπιεστές, ανακύκλωση και σταθμούς μεταφόρτωσης.

Η γραφειοκρατία φταίει που καθυστέρησε τρία χρόνια η προμήθεια των απορριμματοφόρων”

Κατά τον δικό τους ισχυρισμό, διαπραγματεύονταν το επιτόκιο του δανείου επί 1,5 χρόνο! Με ανάλογη “ταχύτητα” έτρεξαν και τα υπόλοιπα διαδικαστικά και φτάσαμε να δούμε τα νέα οχήματα με καθυστέρηση τριών χρόνων, 3 μόλις μήνες πριν τις εκλογές.

Με τα νέα απορριμματοφόρα θα λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών, λένε 

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει τραγική υστέρηση στη διαχείριση απορριμμάτων. Το ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο “Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων” πετάχτηκε στα σκουπίδια. Ούτε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων προχώρησαν ούτε τα Πράσινα Σημεία.

Υπάρχει, λένε, ανακύκλωση στο Χαϊδάρι

Η ανακύκλωση γι’ αυτούς έχει μείνει καθηλωμένη στον μπλε κάδο, όσων έχουν απομείνει, καθώς δεν ενδιαφέρονται να τους αντικαταστήσουν όταν καταστρέφονται. Συχνά μάλιστα τους μαζεύουν μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και τα πετάνε όλα στον ΧΥΤΑ, περιφρονώντας την προσπάθεια του Δημότη. Ούτε κουβέντα για διαλογή στην πηγή ούτε Γωνιές Ανακύκλωσης ούτε κομποστοποίηση.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική τους (Κυβέρνησης – Περιφέρειας) για το καλό των χαμηλών στρωμάτων” τους ακούμε να λένε

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος δεν υπηρετεί το λαϊκό συμφέρον, όταν βρωμάνε οι γειτονιές, όταν τα παιδιά δεν πάνε σχολείο από ασφαλή πεζοδρόμια. Όταν η πόλη δεν είναι ασφαλής λόγω ελλειπούς φωτισμού, όταν χάνονται πόροι για κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους .

Βρεθήκαμε λένε δίπλα στους δημότες με τις Λαϊκές Συνελεύσεις”, λένε

Η Πραγματικότητα: Μακρόσυρτοι λόγοι του δημάρχου ενώπιον ελάχιστου ακροατηρίου. Ούτε μια έμπρακτη απόδειξη ότι κάτι από αυτά που πρότειναν οι δημότες εντάχθηκε σε δημοτικό έργο. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για “συμμετοχικό προϋπολογισμό”, δηλαδή απόδοση στις γειτονιές ενός ποσού για να αποφασίσουν μόνες τους τις τοπικές παρεμβάσεις που επιθυμούν, το οποίο εμείς προτείναμε και θα το κάνουμε πράξη.

Τελευταία συνέβη και αυτό: “Φτιάχνουμε΅, λένε, δύο νέα Μουσεία, μεταφέρουμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Αίθριο” 

Η Πραγματικότητα όμως είναι άλλη: Το Αίθριο, Το Ιστορικό, το Κτήριο Γύζη, είναι δήθεν Βιβλιοθήκη και δήθεν Μουσεία. Όταν διεκδικηθούν και κατακτηθούν νέοι χώροι, όταν μελετηθούν με σοβαρότητα και φτιαχτούν κατάλληλα κτίρια, τότε δικαιούμαστε να μιλάμε για νέες βιβλιοθήκες και νέα μουσεία. Μια βεβιασμένη προεκλογικά μεταφορά βιβλίων και αντικειμένων ιστορικής αξίας, σε χώρους άσχετους, χωρίς καμία υποδομή, ακατάλληλους και σχεδιασμένους για άλλες χρήσεις, είναι μόνο για να λένε ότι κάνουμε δήθεν έργο!

Ένα πολιτικό ερώτημα, πολύ ουσιαστικό όμως

Αυτή η Δημοτική Αρχή με δική της επιλογή δεν συνεργάζεται με κανέναν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βάσει του νέου εκλογικού νόμου, της απλής αναλογικής, πώς άραγε θα μπορούσε την επόμενη μέρα η ίδια να διοικήσει για να λειτουργήσει ο Δήμος;

Οι πρωτοβουλίες μας είναι συνεχείς

Επανερχόμενος στα δικά μας, και στη θετική όψη των πραγμάτων, οι πρωτοβουλίες μας δεν περιορίστηκαν μόνο στα μεγάλα οραματικά θέματα.

Ζητήσαμε μέτρα στήριξης για τους πλειστηριασμούς. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν αρκούν διακηρύξεις και καταγγελίες. Σε σύσκεψη τοπικών φορέων η παράταξή μας ζήτησε ο Δήμος να υιοθετήσει δέσμη συγκεκριμένων μέτρων.

Επιπλέον, θα θυμίσω ότι μία δική μας ομάδα υποψηφίων οργάνωσε την πιο πετυχημένη πολιτιστική εκδήλωση στο Χαϊδάρι, το Μινόρε της Αυγής, σε σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση. Συγκεντρώθηκαν χρήματα που διατέθηκαν για τον υπέρτατο κοινωνικό σκοπό. Για τα δικά μας παιδιά που στεγάζονται στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα.

Επίσης θυμίζω την πρόσφατη πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά που κάναμε τις εορταστικές ημέρες στο κέντρο του Χαϊδαρίου, μπροστά στα γραφεία μας, δίνοντας παράλληλα έτσι το μήνυμα για τόνωση της τοπικής αγοράς.

Προτείναμε τη  δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο Χαϊδάρι

Τα Κέντρα Πρόληψης για την Υγεία, τα  γνωστά ΚΕΠ Υγείας, είναι ένας νέος θεσμός που έχει σκοπό την πρόληψη νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Παρουσιάσαμε πρόταση για την καθαριότητα

Παρουσιάσαμε την πρόταση μας για έναν συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, που θα περιλαμβάνει:

– την σωστή και αποτελεσματική αποκομιδή των σκουπιδιών

– την εγκατάσταση συμπιεστών

– τη λειτουργία χώρου μεταφόρτωσης

– το συνεχές πλύσιμο των κάδων

– την άμεση αποκομιδή σε ευπαθείς χώρους

– την ενίσχυση της ανακύκλωσης

– τη δωρεάν διάθεση κάδων οικιακής ανακύκλωσης

– την εφαρμογή κανονισμού καθαριότητας

Στην εκδήλωση μοιράστηκαν στα παιδιά 80 προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν δωρεάν την παιδική σκηνή του θεάτρου Γκλόρια, δωρεά του σκηνοθέτη Μάνου Πετούση. Εδώ με την Ευαγγελία Παραστατίδη.

Haidari-Agenda

Στα θέματα της καθημερινότητας, με τη βοήθεια και του σημαντικού εργαλείου μας, της πλατφόρμας Haidari-Agenda, φέρνουμε δημιουργικές προτάσεις πολιτών και αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα. Και δεν διστάζουμε έπειτα, να δηλώσουμε και την ενδεχόμενη επίλυση από το Δήμο των προβλημάτων που τίθενται.

Για την πλατφόρμα Haidari-Agenda, όπου δώσαμε φωνή σε εσάς τους Δημότες, για το καλό της πόλης, αποσπάσαμε το ασημένιο βραβείο στα best city awards και έτσι η πόλη άρχισε και πάλι να ανακτά το brand name της.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών, την πλατφόρμα θα την παραχωρήσουμε δωρεάν στο Δήμο και θα τη διασυνδέσουμε με τις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε ο Δημότης να αποκτήσει πραγματική αμεσότητα στην επικοινωνία.

Στηρίζουμε την τοπική αγορά”

Κάθε χρόνο, όχι μόνο προεκλογικά, την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών περιοδεύουμε στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Χαϊδαρίου, μοιράζουμε τις ευχές μας σε καταναλωτές και καταστηματάρχες με κεντρικό σύνθημα “Στηρίζουμε την τοπική αγορά”. Ανταλλάσσουμε απόψεις με τους εμπόρους και τους καταναλωτές, ακούμε τα προβλήματά τους και τις προτάσεις τους.

Εμείς λέμε στήριξη της τοπικής αγοράς με συνεργασία φορέων, εμπορικού συλλόγου, με σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας και μάρκετινγκ, με πολεοδομικές και συγκοινωνιακές παρεμβάσεις για άνετη πρόσβαση.

Ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Παρότι στην αντιπολίτευση, όπως είναι πλέον γνωστό, εξασφαλίσαμε με ενέργειές μας σε 3 κεντρικά σημεία της πόλης μας, ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Για ένα κεντρικό κομμάτι του πεζόδρομου της Στρατάρχου Καραϊσκάκη με την οδό Πλαστήρα, για την κεντρική Πλατεία του Δάσους και για το Εμπορικό κέντρο του Δάσους! 4.000 χρήστες το μήνα, νέοι σε ηλικία Χαϊδαριώτες απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του.

Για την πρωτοβουλία μας αυτή, λάβαμε και φέτος ασημένιο βραβείο στα Best City Awards.

Φίλες και Φίλοι

Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο το έντυπο του προγράμματός μας. Θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για το Χαϊδάρι του αύριο. Το πρόγραμμά μας θα είναι το συμβόλαιό μας με κάθε Χαϊδαριώτη και Χαϊδαριώτισσα και θα το κάνουμε πράξη χωρίς υποχωρήσεις, καθυστερήσεις και συμβιβασμούς.

Με τους περισσότερους από εσάς, που είστε σήμερα εδώ, συναντηθήκαμε πρόσφατα, τον περασμένο Οκτώβρη, στην εκδήλωσή μας για την Έναρξη του Χώρου εργασίας και επικοινωνίας της παράταξής μας με τους Δημότες στην οδό Στρατάρχη Καραϊσκάκη 65.

Ένας χώρος που αποτελεί το σπίτι μας μέχρι τις εκλογές. Ένας χώρος ανοιχτός για όλους τους Χαϊδαριώτες. Για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα. Αλλά και ένας χώρος συναντήσεων και εργασίας με τα μέλη της παράταξής μας και τους υποψήφιους Δημοτικούς μας Συμβούλους όπου ήδη διαμορφώνουμε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Μας κατηγορεί γι’ αυτό η δημοτική αρχή Σελέκου καταγγέλλοντας εκ του πονηρού ότι δήθεν ξοδεύουμε «δεκάδες χιλιάδες ευρώ.» Τους πειράζει που για τη δημιουργία της πλατφόρμας, για το ελεύθερο ίντερνετ, για το χώρο επικοινωνίας και εργασίας με τους Δημότες, που κάποια μέλη της παράταξης συνέδραμαν με την προσωπική τους εργασία, Ναι! μπορεί να βάλαμε και το χέρι στην τσέπη για κάποια αναγκαία έξοδα.

Τους απαντάμε,

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Άλλοι επέλεξαν να χτίσουν τα πολυτελή τους σπίτια, τα εξοχικά τους, να έχουν τις υψηλές τους καταθέσεις και άλλοι κυκλοφορούν με τα πολυτελή τους διθέσια αυτοκίνητα, υποδυόμενοι τους αντισυστημικούς και τους προστάτες των αδυνάτων. Σε Δημοκρατία ζούμε, δικαίωμά τους οι επιλογές τους. Ας σταματήσουν όμως την υποκρισία και ας μας επιτρέψουν να κάνουμε και εμείς τις δικές μας επιλογές που είναι διαφορετικές από τις δικές τους.”

Και επειδή έφτασαν στο σημείο να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους στο Δήμο ότι εμείς δεν θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους, θέλω από εδώ σήμερα να στείλω ένα μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Εμείς και θέλουμε και μπορούμε να υπερασπιστούμε καλύτερα τα δικαιώματά τους από μια αδύναμη και υποκριτική Δημοτική αρχή.

Φίλες και φίλοι

Πέρασαν όπως ανέφερα ήδη 5 χρόνια απραξίας. 5 ακόμη χρόνια χαμένα για την πόλη. Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.

Δεσμευτήκαμε από την αρχή ότι είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός και θα είμαστε έτσι μέχρι τέλους. Κομματικό συμφέρον για εμάς δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο το συμφέρον της Πόλης και των Χαϊδαριωτών.

Όσοι αγαπάμε αυτή την πόλη συστρατευόμαστε στον αγώνα για ένα καλύτερο Χαϊδάρι. Ανεξάρτητα από πολιτικές επιλογές ή κομματικές εντάξεις. Όλοι έχουν τις πολιτικές προτιμήσεις τους, πάνω απ΄ όλα όμως η πόλη! Ο τόπος που ζούμε με τις οικογένειές μας, μας ενώνει!!!

Με το νέο εκλογικό νόμο, οι βουλευτές που θα εκλεγούν στη Δυτική Αθήνα και οι ενδεχόμενοι Υπουργοί, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, θα βρεθούν απέναντί μας εάν δεν προσπαθούν για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων μας.

Εάν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα μας βρίσκουν απέναντι. Με πραγματικούς αγώνες.

Διεκδίκηση, Διεκδίκηση, Διεκδίκηση

Για τα οραματικά και για τα καθημερινά, για την άμβλυνση των ανισοτήτων με τα Βόρεια και τα Νότια Προάστια.

Είναι καιρός να μπει η πόλη σε άλλη εποχή, όπου θα αξιοποιείται δυναμικά κάθε ευκαιρία και χρηματοδοτική δυνατότητα, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό που φέρνει η καινοτομία η γνώση και η τεχνολογική πρόοδος.

Το Χαϊδάρι χρειάζεται δουλειά, όχι άλλα λόγια

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για το καλό της πόλης μας.

Σας θέλουμε κοντά μας σε όλη τη διαδρομή. Και τώρα και σε λίγους μήνες που θα είμαστε στη διοίκηση.

Για να κάνουμε το Χαϊδάρι το λαμπρό παράδειγμα της αυτοδιοίκησης. Στην ποιότητα της καθαριότητας, στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, στην προώθηση της καινοτομίας, στην αρτιότητα των υποδομών, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, στην κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη, στην προστασία και στην ανάπτυξη του Πράσινου.

Για να φέρουμε το Χαϊδάρι Ξανά στην θέση που του αξίζει και ακόμα πιο ψηλά.

Για να πάψουμε πια να μιλάμε για τις επιδόσεις των άλλων Δήμων, και να γίνει ο δικός μας Δήμος πρωταγωνιστής, πρωτοπόρος και πρότυπο για τους άλλους.

Να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα το πετύχουμε!

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, για την θερμή σας παρουσία.

Καλή Χρονιά σε όλους! Καλό αγώνα και με τη νίκη από την πρώτη Κυριακή!!

Σε αυτή την προσπάθεια, η επιτυχία δεν είναι υπόθεση ενός. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους πρώτους 35 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους μαζί με τους οποίους και φυσικά καί με τους υπόλοιπους αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, Όλους Εσάς θα αλλάξουμε το Χαϊδάρι!

 

 

Με τη σύζυγό του Στεφανία Μαντά.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button