Βαγγέλης Ντηνιακός: «Να συμμετάσχουμε σε πρόγραμμα καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας»

Προτροπή προς την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών είχε μια πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Βαγγέλης , με στόχο την καταπολέμηση της “ενεργειακής φτώχειας”.

Αφορμή στάθηκε πρόσφατη ανακοίνωση της Greenpeace για τις ηλιακές γειτονιές και την αξιοποίηση κτηρίων με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. Τέτοιες επιλογές κάνουν εφικτή την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την διασφάλιση μίας κοινωνικά δίκαιης ενεργειακής μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα μπαίνουν οι δημότες και υποβάλουν αίτημα.

Ο κ. Ντηνιακός, απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή, ρώτησε: «Σας έχει απασχολήσει το θέμα σε σχέση με τη ΔΕΗ, για συνδημότες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν; Άλλοι Δήμοι το έχουν ήδη κάνει. Έχουν γίνει αιτήματα προς το Δήμο μας;».

Σελέκος: «Πολλές τέτοιου είδους προτάσεις δεν ακουμπάνε πουθενά»

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος παρέπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου που ασχολούνται με αυτά τα θέματα. «Μπορώ να σας πω αμέτρητες προτάσεις που γίνονται γενικά και αόριστα. Με όλες αυτές τις προτάσεις ασχολούνται η τεχνική υπηρεσία και η υπηρεσία γενικού σχεδιασμού. Όποιες από αυτές έχουν ενδιαφέρον, τις ψάχνουμε και προσπαθούμε να βρούμε λύση. Το κυνηγάμε το θέμα και δεν αφήνουμε τίποτα να ξεφύγει. Υπάρχουν όμως πολλές τέτοιου είδους προτάσεις που δεν ακουμπάνε πουθενά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις σας διαδικτυακά… στο δήμαρχο

Παραθέτουμε το σχετικό link “ήλιε μου – ήλιε σου” για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Στην εισαγωγική σελίδα αναγράφεται: “Κάθε πόλη ή χωριό μπορεί πλέον να δώσει λύσεις στην ενεργειακή φτώχεια αξιοποιώντας τη νέα νομοθεσία και τον πλούσιο ήλιο της Ελλάδας. Στείλε επιστολή στον δήμο σου και ζήτα του να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά στις οροφές δημοτικών κτιρίων, που θα παράγουν ηλιακή ενέργεια για τις ανάγκες του, αλλά και θα προσφέρουν δωρεάν ρεύμα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.”

Γιώργος Παπαπαναγιώτου