ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βαγγέλης Ντηνιακός: Έμπρακτη στήριξη στους έχοντες πρόβλημα με πλειστηριασμό

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοποθέτηση του επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» στη σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο

Πρακτικά μέτρα στήριξης για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς, πρότεινε ο επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» Βαγγέλης Ντηνιακός στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός επεσήμανε ότι δεν αρκούν οι ψηφισματικού χαρακτήρα διακηρύξεις και καταγγελίες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι οι πλειστηριασμοί, αλλά επιβάλλεται «να παρέμβουμε με πρακτικά μέτρα, τέτοια που αφενός θα προλαμβάνουν τις διαδικασίες πλειστηριασμού και αφετέρου, όταν το πρόβλημα είναι στην εξέλιξή του, θα λειτουργούν υποστηρικτικά και ανακουφιστικά για εκείνους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα πρότεινε :

  1. Να ξεκινήσει ο εντοπισμός και στην συνέχεια η καταγραφή εκείνων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες σε μια διαδικασία εξωστρεφούς δράσης. Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο κ. Ντηνιακός σημείωσε: «Να πάμε εμείς στο πρόβλημα και στους ανθρώπους που τους βαραίνει και να μην περιμένουμε να έρθει το πρόβλημα στον Δήμο».
  1. Δωρεάν Νομική υποστήριξη . Ένα από τα προτεινόμενα μέτρα του Βαγγέλη Ντηνιακού είναι η Δωρεάν Νομική υποστήριξη που πρέπει να παρέχεται σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα πλειστηριασμού. Συγκεκριμένα υποστήριξε την ανάγκη να εξαντληθούν οι δυνατότητες του Δήμου για την δημιουργία ενός, έστω και άτυπου Νομικού Γραφείου, στο οποίο θα μπορούν οι πληττόμενοι να απευθύνονται, προκειμένου να τύχουν μιας όσο το δυνατόν καλύτερης και ολοκληρωμένης υποστηρικτικής κάλυψης, με δεδομένο μάλιστα ότι « η κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοιου είδους υπηρεσίες και έτσι πολλές φορές, όπως είπε ο επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”.
  1. Υλική – Χρηματική Βοήθεια

Για το θέμα αυτό ο Βαγγέλης Ντηνιακός επεσήμανε ότι σε συνδυασμό με την Δωρεάν Νομική Υποστήριξη η χρηματική αρωγή αποτελεί ίσως την σημαντικότερη παράμετρο σε περιπτώσεις όπως είναι ο κίνδυνος πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος επανέφερε την πρότασή του για δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό αφενός  να προλαμβάνει τους πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε δημότες Χαϊδαρίου και αφετέρου να ασκεί διακριτική εποπτεία, παρεμβαίνοντας , όπου και όποτε απαιτείται.

Για το συγκεκριμένο θέμα διευκρίνισε ότι τα όποια θεσμικά κενά δυσκολεύουν την δημιουργία ενός τέτοιου ταμείου, είναι μια ευκαιρία να αποτελέσει πρόταση για να συμπεριληφθεί στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο Κλεισθένης 1, η δυνατότητα των Δήμων να δημιουργούν τέτοια ή παρόμοια ταμεία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες και για συμπολίτες μας που χρήζουν ευρύτερης κοινωνικής στήριξης.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button