Το άρθρο μας “Η Αστυνομία υπόσχεται «βροχή» κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα στο Χαϊδάρι” προκάλεσε πάρα πολλά σχόλια στις σελίδες μας στο fb και παρακίνησε συμπολίτες να μάς στείλουν δικά τους ρεπορτάζ από όσα συμβαίνουν στην πόλη.

Η στάση των πολιτών, στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό της, δεν ήταν έκφραση δυσαρέσκειας για τις κλήσεις που κόπηκαν, αλλά το αντίθετο. Πάρα πολλοί συνδημότες είτε επικρότησαν ξεκάθαρα αυτή την απόφαση της Αστυνομίας είτε αμφισβήτησαν την πρόθεσή να παρέμβει δραστικά στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στο Χαϊδάρι, με κριτήριο την αδράνεια των τελευταίων χρόνων στο πρόβλημα αυτό.

Ας τα διαβάσουν με προσοχή όσα ακολουθούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές και ο Δήμος. Στην πόλη υπάρχει ένα διαρκώς ογκούμενο κύμα ανησυχίας και δυσαρέσκειας για τις απαράδεκτες συνθήκες κυκλοφορίας των πεζών. Οι κλήσεις είναι η μία παράμετρος για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η ανάπτυξη πεζοδρομίων στοιχειωδώς ανταποκρινόμενων στις ανάγκες των πεζών είναι η άλλη.

“Γιατί μόνο στους πεζοδρόμους;”

Ενδεικτικά, η κ. Ελισάβετ Μπούρα μάς έστειλε πολλές φωτογραφίες με παράνομο παρκάρισμα σε δρόμους και πεζοδρόμια, σημειώνοντας: “Γιατί γράψιμο μόνο στους πεζοδρόμους; Το άρθρο 34 δεν απαγορεύει μόνο στους πεζοδρόμους τη στάθμευση. Οπότε γιατί επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας; Δηλαδή τι θα γίνεται για πεζοδρόμια, διασταυρώσεις (10 μ.), διαβάσεις πεζών, θέσεις αναπήρων και φωτεινούς σηματοδότες;”  Χαϊδάρι Σήμερα "Τροχαία, δώσε πόνο". Θύελλα σχολίων στο δημοσίευμά μας για τις κλήσεις που μοίρασε η Αστυνομία 5  Λ. Αθηνών. Και σε τρία μέτρα πεζοδρόμιο δύσκολα μπορείς να περπατήσεις. Φωτό Ελισάβετ Μπούρα. 

Χαϊδάρι Σήμερα "Τροχαία, δώσε πόνο". Θύελλα σχολίων στο δημοσίευμά μας για τις κλήσεις που μοίρασε η Αστυνομία 6

“Και που ειδοποιούμε μας γράφουν”
Επίσης, η κ. Φιλιώ Χατζημπεκιάρη δημοσιεύει φωτογραφίες από την Αγωνιστών Στρατοπέδου και παρατηρεί: “Μόνιμο πρόβλημα με αλλεπάλληλες καταγγελίες και παράπονα στην Αστυνομία Χαϊδαρίου με μηδενική ανταπόκριση. Παράνομη και επικίνδυνη στάθμευση στη συμβολή της Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου με την Πλαστήρα (φωτογραφία εξωφύλλου). Και όχι μόνο για το ΚΕΠ… Και που ειδοποιούμε μας γράφουν.”

Πολύ χαρακτηριστικά της επικρατούσας άποψης στην τοπική κοινή γνώμη για την παράνομη στάθμευση και την κυκλοφορία των πεζών, είναι και τα παρακάτω σχόλια:

Βασω Καρπιδα Στο μετρό στην Αγία Μαρίνα θα πάνε ποτέ; Θα πεθάνουμε στην Αστυθέα.

Γιώργος Διαμαντοπουλος Κοροϊδεύουν.10′ βγήκαν 6 αστυφύλακες για μία κλήση. Στην Παπανδρέου από Κρητικό και πάνω, εκεί που παρουσιάζει το πρόβλημα η οδός, την έκαναν με ελαφρά…

Ειρήνη Γεωργιάδη Βγήκαν και στην Καραϊσκάκη.
Sofia Piskilidou Μακάρι! Έχουμε πήξει! Δεν μπορούμε να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια!  Και μας βρίζουν από πάνω!
Φωτό, Ελισάβετ Μπούρα.

Dimitra Spiliotopoulou Καλό θα ήταν να δώσουν έμφαση και σε γειτονικούς δρόμους όπου παρκάρουν ανενόχλητοι πάνω σε πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα οι πεζοί να περπατούν στον δρόμο.

Nicholas Madonis Πολύ σωστά! Ειδικά στη Σατωβριάνδου, όπως και στην Καλαβρύτων σε πολλά σημεία της και σε πολλούς άλλους δρόμους τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από αυτοκίνητα! Εδώ είχαν φτάσει να φτιάξουν ράμπες στην πλατεία Λαού για να παρκάρουν πάνω στην πλατεία. 
Sotiria Milona Επιτέλους, αλλά να μην πηγαίνουν στο μέσο και να σβήνονται.

Denis Konstantensson Άντε να το δούμε γιατί στην Καραϊσκάκη σε λίγο θα κάνουν και κάμπινγκ.

Christos Dragomanovits Ο… πεζόδρομος στο Δάσος, θυμούνται που πέφτει;

Yota Stathokosta Καλά…

Vaso Lyr Kapelanou Παπανδρέου επειγόντως!!!!!!!
Mina Mike Έχει παραγίνει το κακό στο δήμο μας. Ειδικά κάθετε Σάββατο στην Καραϊσκάκη δεινοπαθουμε.
 
Georgios Pilalis Καιρός ήταν…

Greg Robredo Και οι κλήσεις είναι η λύση; Η τροχαία θα έρχεται μια μέρα την εβδομάδα κ τις υπόλοιπες 6 θα γίνεται ό,τι γίνεται. Δεν θυμάμαι να έχουν μειωθεί τα τροχαία επειδή η αστυνομία έκοψε πολλές κλήσεις.

Katerina Verykiou ΝΑΙ ΚΑΛΑ… ΟΛΗ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΜΑΤΗ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ-ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΜΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ. ΕΛΕΟΣ! “ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ” ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ Σ/Κ ΓΙΑ 15-20 ΜΕΡΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ….

Antigoni Liosatou Ρωτήστε και εμένα τι τραβάω στην Ιερά Οδό με τους ασυνείδητους. Όλο στο οδόστρωμα βαδίζω

Amarila Hodaj Χάχαχαχχα να το δω και να μην το πιστέψω αυτό! Ανενόχλητοι παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια, κλείνουν δρόμους, με αποτέλεσμα οι μαμάδες με τα μωρά στα καρότσια να βγαίνουν στο δρόμο για να έχουν τα αμάξια χώρο να παρκάρουν στα πεζοδρόμια… Μεγάλο πρόβλημα αυτό ας λάβουν κάποια μέτρα.
Nikos Giannoutsos Αντί να φτιάξετε χώρους στάθμευσης να μπορεί ο κόσμος να έρχεται να αφήνει τα χρηματά του στο δήμο μας τον φοβερίζετε ότι θα τρώει κλήσεις… πολύ ωραίο σύστημα.

Mary Kolligri Πριν μια εβδομάδα, Mercedes είχε κλείσει την είσοδο του νηπιαγωγείου που πάει η κόρη μου, πάνω σε πεζόδρομο… το πάρκινγκ πώς σχετίζεται; Όταν περπατώ κατά μήκος του πεζόδρομου της Καραϊσκάκη και κοιτώ παντού μη σκοτώσει κάποιο μηχανάκι το παιδί μου… το πάρκινγκ πώς σχετίζεται; Όταν όλες οι είσοδοι στους πεζόδρομος και τα πεζοδρόμια αποκλείουν τη διέλευση από άτομα με αναπηρία… το πάρκινγκ πώς σχετίζεται; Όταν κινούμαι στην Καραϊσκάκη με όχημα και διπλοπαρκάρει ο άλλος για να πάρει τσιγάρα από το περίπτερο, το πάρκινγκ πώς σχετίζεται; Όχι πρόστιμα μόνο και πινακίδες… ουφ πια αυτό το παλιο-σύστημα φταίει για όλα!!!

Nadina Pantelidou Γιατί σας φαίνεται παράξενο nikos giannoutsos? Γνωρίζετε ότι στο εξωτερικό πέφτουν τα πρόστιμα με την παραμικρή παρανομία; 

Nikos Giannoutsos Δε μου φαίνεται τίποτα παράξενο, αυτός που έκλεισε το γκαράζ είναι κάφρος, δεν το συζητώ, αλλά όποιος έρχεται Χαϊδάρι να πιει ένα καφέ ψάχνει 15 λεπτά να παρκάρει και τελικά μην έχοντας βρει μια σωστή νόμιμη θέση καταφεύγει σε πρόχειρες λύσεις, όπως πάνω σε κεντρικούς δρόμους ή σε δρόμους με απαγορευτικά. Πώς γίνεται να μην παρανομήσεις όταν δεν υπάρχουν υποδομές;

Αλέξανδρος Προβατάς Πάρε τα μέσα ρε αδερφέ. Ντε και καλά να παρκάρεις 3 βήματα από τον καφέ σου;

Nikos Giannoutsos Σωστός Αλέξανδρε.

Mary Kolligri Στον πεζόδρομο (χαχαχα) του Κολυμβητηρίου…

Nadina Pantelidou Συμφωνώ ότι πρέπει να αρχίζουν να πέφτουν πρόστιμα γιατί η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη! Σε κεντρικούς δρόμους ειδικά πρέπει δια ροπάλου να απαγορεύεται το πάρκινγκ!!! Ούτε με alarm!!!

Argiris Theodorou Μήπως λέω εγώ τώρα, ο δήμος να έχει θέσεις parking για τους πολίτες του και τους άλλους που έρχονται στο δήμο και μετά να αρχίζουν οι κλήσεις.
Alekos Kapaennia Αυτή η Γ. Παπανδρέου είναι εφιάλτης από το ύψος της 25ης Μαρτίου μέχρι την πλατεία, όπου το ρεύμα ανόδου έχει μόνιμα παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ. Όσο για θέσεις parking υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, 500 μέτρα από την πλατεία, απλά κάποιοι που πρώτον δεν γνωρίζουν, δεύτερον που βαριούνται να περπατήσουν δεν το κάνουν και σαφώς υπάρχουν και οι υπόλοιποι που λένε έλα μωρέ δε βαριέσαι, τόσοι είναι εμένα θα γράψουν;

Σωτηρία Θωμά Ανδριτσοπούλου Ας κάνουν και μια βόλτα ένα βραδάκι μέσα στον ”πεζόδρομο” στην Νάξου, να δουν τα παρτέρια τι ωραία πάρκινγκ είναι!!!!

Γιώργος Ζαμπέτας Η Παπανδρέου είναι ανυπόφορη, δεν ξέρεις τι σε περιμένει μέχρι να την ανεβείς. Όσο για τα μαγαζιά, αυτός που θέλει να πάει για καφέ Δάσος θα βρει μέρος για πάρκινγκ -και λίγο περπάτημα δεν κάνει κακό…

Spyros Karadenizlis Να τα σηκώνουν επιτόπου!

Γιώργος Διαμαντοπουλος …μία μέρα… μία φορά… μία ώρα… και τέλος…

‘Αρης Θεοδωρακόπουλος Viva la revolution… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ… ΔΕΙΝΩΠΑΘΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ. ΝΑ ΠΙΑΝΩ ΤΑ 80… ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ

Stefanos Stefanakos Να γράφουν και στον κεντρικό του Χαϊδαρίου που ο καθένας παρκάρει όποτε θέλει και κλείνει την κυκλοφορία. Να πάνε και μια βόλτα να δουν τι γίνεται και στην Ιερά Οδό στο Πράκτικερ, όπου οι δυο λωρίδες έχουν γίνει μια πλέον!

Κάμελ Φαστ Εντάξει, να πούμε μπράβο στα όργανα, πάνε και γράφουν κλήσεις μόνο στο σημείο που η Παπανδρέου έχει το φαρδύτερο πεζοδρόμιο… και βέβαια στο υπόλοιπο Χαϊδάρι που δεκάδες γαϊδάροι παρκάρουν για δεκαετίες επάνω στο πεζοδρόμια για την αστυ-τροχαία είναι αόρατοι.

Κάμελ Φαστ Εδώ να πούμε και πάλι μπράβο σε όσους διατηρούν σε άριστη κατάσταση τις διαγραμμίσεις των πεζών και κινούμαστε όλοι με ασφάλεια.

Manos Nomikos Περάστε και από την Καραϊσκάκη με τα δεκάδες παρκαρισμένα κάθετα στο πεζοδρόμιο (ούτε γυναίκα με παιδί στο καροτσάκι μπορεί να περάσει ούτε άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, τίποτα).