ΕΞΟΔΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τριήμερο συναυλιών υψηλού επιπέδου, από την τζαζ και world μουσική σκηνή

Αφιέρωμα στον πιο ερωτικό θρύλο της τζαζ, τον μυθικό τρομπετίστα Chet Baker  – Παρασκευή 15/4

Τριήμερο συναυλιών υψηλού επιπέδου, από την τζαζ και world μουσική σκηνή 3

Το Jazzét Music Hall παρουσιάζει τον εξαίρετο συνθέτη και τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο με το εκλεκτό κουαρτέτο του, τον πιανίστα Βαγγέλη Στεφανόπουλο, τον κοντραμπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου και τον ντράμερ  Νίκο Σιδηροκαστρίτη, σ΄ ένα αφιέρωμα στον ερωτικό θρύλο της τζαζ, τον τρομπετίστα Chet Baker.  

O Ανδρέας Πολυζωγόπουλος έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό “Toots Thielemans” και με το πρώτο του άλμπουμ  “Perfumed Dreams” και με το Poly Quartet κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Motives for Jazz του Βελγίου. Έχει πέντε προσωπικά άλμπουμς, πολυάριθμες καλλιτεχνικές συνεργασίες, συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Τζαζ Νέων και έχει δώσει συναυλίες σε διάφορα σημαντικά φεστιβάλ όπως τα North Sea Jazz Festival, Odessa Jazz Festival, Berlin Jazz Festival κ.α. 

Μία μουσική βραδιά όπου οι τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί θα προσεγγίσουν τον ευαίσθητο και cool ήχο του Chet Baker παίζοντας αγαπημένα του jazz standards  μέσα από το δικό τους προσωπικό ήχο, παρασύροντας το φιλόμουσο κοινό σε Chet’s Mood! 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 12€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 10€, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Η ΝΟΣΗΣΗΣ. 

_________________________________________________________________________ 

JAZZ IMPROV:  Τρείς βιρτουόζοι καλλιτέχνες σε jazz & avant garde αυτοσχεδιασμούς, Σάββατο 16/4

Τριήμερο συναυλιών υψηλού επιπέδου, από την τζαζ και world μουσική σκηνή 5

Το Jazzét Music Hall παρουσιάζει τρεις βιρτουόζους καλλιτέχνες on stage, τον εκρηκτικό πνευστό Gilad Atzmon, τον λυρικό κιθαρίστα Λευτέρη Χριστοφή και τον ευρηματικό ντράμερ Νίκο Σιδηροκαστρίτη σε jazz & avant garde αυτοσχεδιασμούς πάνω σε μουσικά θέματα του κιθαρίστα. 

O Λευτέρης Χριστοφής όταν κυκλοφόρησε το 3ο προσωπικό του άλμπουμ “Nous Icons” (2005) από την Blue Note Records με συν-παραγωγό και ντράμερ τον Paul Wertico (Pat Metheny Group), ο μουσικοκριτικός Joe Ferrari του Jazz Improv Magazine (by Eric Nemeyer) είχε αναφέρει: “Γράφει υπέροχες συνθέσεις που προσδίδουν εικόνες από συναισθηματικά τοπία … στην αρχή μου θύμισε τον PatMetheny αλλά στη συνέχεια άρχισα ν’ ακούω το “μοναδικό ήχο” του Λευτέρη Χριστοφή”.                                                                                                                                                                                                           Ο  Gilad Atzmon έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο και έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία τζαζ. Έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 15 σόλο άλμπουμς με τις πιο διάσημες τζαζ δισκογραφικές εταιρίες. Έπαιξε και ηχογράφησε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής του 20ου αιώνα, όπως οι Ian Dury, Robert Wyatt, Paul McCartney, Pink Floyd και πολλοί άλλοι.  

Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης με μία τελείως προσωπική αισθητική του ρυθμού, στη 40χρονη πορεία του, μετράει περισσότερες από 100 συμμετοχές στη δισκογραφία και πλήθος συναυλιών, ηχογραφήσεων και συνεργασιών με καλλιτέχνες και “προσπαθεί να χαράξει στην σιωπή με δυο κομμάτια ξύλο”.   

Μία δημιουργική καλλιτεχνική σύμπραξη, τριών ξεχωριστών καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων σε jazz improvisation αναζητήσεις. 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 12€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 10€, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Η ΝΟΣΗΣΗΣ. 

_________________________________________________________________________ 

Μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης, Κυριακή 17/4 

Τριήμερο συναυλιών υψηλού επιπέδου, από την τζαζ και world μουσική σκηνή 7

Το Jazzét Music Hall παρουσιάζει το εκλεκτό Harris Lambrakis Quartet που δημιουργήθηκε το 2006 στην Αθήνα και από τότε παρουσιάζει αποκλειστικά την πρωτότυπη μουσική που συνθέτουν τα μέλη του.  

Τα τελευταία 12 χρόνια, με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, τον Δημήτρη Θεοχάρη στο πιάνο, τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο ως μέλη, το σχήμα εμβαθύνει στη σχέση του με το κοινό του καθώς διερευνά τα μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης. Η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή μουσική, οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου συναντώνται και μπλέκονται αρμονικά με τις τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960 και την αυτοσχεδιαστική μουσική στον ήχο του σχήματος. Το κουαρτέτο έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους, “Θέα” (2010) και “Μετέωρα” (2013), ενώ το τελευταίο διάστημα ολοκληρώνει τον τρίτο του δίσκο με τίτλο “Λαφίνα”. 

Το αποτέλεσμα, είναι ένα μουσικό ταξίδι όπου οι ακροατές μαζί με τους μουσικούς, έρχονται αντιμέτωποι με το απρόσμενο, που δεν μπορούν να το ορίσουν παρά μόνον όλοι μαζί να το ακολουθήσουν. 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.30 ΜΜ. ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 12€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 10€, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΝΟΣΗΣΗΣ.  

_________________________________________________________________________ 

Jazzét – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99, 210 5815626 www.musicenterathens.com  /  [email protected]  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button