ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τραυματισμός εργαζόμενου από αστυνομικό σε υπηρεσία στο Θριάσιο!

Αλλεπάλληλα περιστατικά βίας κατά υπαλλήλων του Νοσοκομείου καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζόμενων του Θριάσιου, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Τελευταία “σοδειά”, επίθεση και τραυματισμός τραυματιοφορέα από συνοδό ασθενή, αλλά και επίθεση και τραυματισμός φύλακα από αστυνομικό σε υπηρεσία!

Σε επιστολή του στους υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, το Σωματείο αναφέρει:

Πριν ακόμη την πάροδο ενός 24ωρου από την κινητοποίηση του Σωματείου μας, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, για τις επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων, καταγράφηκαν νέα περιστατικά τραυματισμών εργαζομένων στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για εξασφάλιση πλήρους νομικής κάλυψης και στήριξης στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, καταγράφηκαν επίθεση και τραυματισμός τραυματιοφορέα από συγγενή ασθενή καθώς και επίθεση και τραυματισμός φύλακα του νοσοκομείου από αστυνομικό σε υπηρεσία!!!

Τα απαράδεκτα περιστατικά προστίθενται στα αντίστοιχα περιστατικά επίθεσης και τραυματισμού ειδικευόμενης παιδιάτρου στις 5 Ιουνίου 2022, τις συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας, όπως στις 20 Ιανουαρίου 2022, τον τραυματισμό ειδικευόμενης ωτορινολαρυγγολόγου, στις 24 Δεκεμβρίου 2021, από «ασθενή», που χρόνια, ουσιαστικά «ανενόχλητος», προπηλακίζει και τραυματίζει εργαζόμενους του νοσοκομείου μας, καθώς και της «εισβολής» ομάδας αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», στις 28 Αυγούστου 2021, και τον προπηλακισμό συναδέλφων στην Πνευμονολογική κλινική.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, και, ιδιαίτερο το τελευταίο διάστημα, και η στοχοποίηση από ακροδεξιές ομάδες.

Στόχος της εκστρατείας συκοφάντησης των υγειονομικών είναι να συγκαλυφθεί ότι η αιτία της απαράδεκτης κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας είναι η υλοποίηση από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος, προς όφελος της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης.

Αν και έγκαιρα και επανειλημμένα, έχουμε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς (υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ), δεν έχει κινηθεί καμία νομική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων μας.

Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη,  πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Αν και έχουμε επανειλημμένα θέσει το αίτημα της νομικής κάλυψης, σε περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος υγειονομικών, τόσο στην προηγούμενη όσο και στη σημερινή κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταπόκριση.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

► να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών

► να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους

► να ενισχυθεί η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων. Να ανακληθεί η ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία και οι εργολαβικοί και συμβασιούχοι φύλακες να προσληφθούν από το νοσοκομείο με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

► να ενισχυθεί ο φωτισμός του προαυλίου και του πάρκινγκ του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου καθώς και των περιμετρικών οδών.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button