ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το προσκήνιο και το παρασκήνιο της αναβολής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα

Στην Ελλάδα κάποια ποδοσφαιρικά ματς παίζονται εκτός γηπέδου. Το ζήσαμε χτες και σήμερα και στο Χαϊδάρι, με αφορμή έναν αγώνα που δεν παίχτηκε ποτέ. Πρόκειται για την αναμέτρηση ΑΟ Χαϊδαρίου – Ηλιούπολη, που ήταν να γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στο “Τάκης Χαραλαμπίδης”. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΑΤ Χαϊδαρίου δόθηκε προφορική εντολή απαγόρευσης από τον Εισαγγελέα Αθλητικής Βίας, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Όπως φαίνεται όμως δεν είναι η απειλή επεισοδίων ο πραγματικός λόγος. Το παρασκήνιο μπορεί κάποιος να διαγνώσει στις ανακοινώσεις του προέδρου του ΑΟΧ, Σωτήρη Παπαϊωάννου, και του Μάνθου Πιτσικούλη, στελέχους του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου.

Sothrhs Papaioannoy

Δαπανώντας τεράστια ποσά για το καλό της πόλης μας και όλων των ομάδων και ολοκληρώνοντας σήμερα το εξωτερικό βάψιμο του γηπεδου Τάκης Χαραλαμπίδης και μετά το περας και των άλλων εργασιών (αποδυτήρια γηπεδούχων , αποδυτήρια διαιτητών , αντικατάσταση σπασμένων καθίσματων) όλοι σήμερα το μεσημέρι περίμεναν ο αγώνας με την Ηλιουπολη να είναι μια γιορτή .Δυστηχως όμως υπολογίζαμε χωρίς τον ξενοδόχο τον γνωστό σε ολους υπάλληλο του Δήμου που εδώ και χρονια δημιουργεί προβλήματα στην ομαδα μας .Ξαφνικα από εχθές δημιουργήθηκε θέμα και κινήθηκε αυτοβούλως πηγαινοντας στην αστυνομία, τον δημο, την περιφέρεια, θέμα με την ομαδα της Ηλιουπολης (φόβος επεισοδίων) που έχουμε άριστες σχέσεις και ποτέ δεν έχει υπάρξει κανένα προβλημα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αγώνας. Απο την πλευρά του κόσμου υπήρχε τεράστια προσμονή γιατί ήταν ο πρωτος αγωνας του πρωταθληματος απέναντι σε μια πολυ καλη ομαδα και το γηπεδο θα γέμιζε με αποτέλεσμα να υποστούμε και ζημιά οικονομική. Ο Δημαρχος προσπαθησε να βρει λύση σήμερα αλλά μάταια και είναι κάτι που είναι στα υπέρ του. Το λιγότερο που περιμένουμε είναι αυτός ο κύριος που οπως εχουμε αναφέρει επανειλλημένα εδώ και χρονια είναι ανεπιθυμητος και εξυπηρετει συμφέροντα άλλης ομαδας να καταστεί επιτέλους για αυτή την θέση αναρμόδιος και να αντικατασταθεί.

Μάνθος Πιτσικούλης

Η προάσπιση των συμφερόντων και της Περιουσίας των Εγκαταστάσεων του Δήμου Χαϊδαρίου είναι το βασικότερο μέλημα μας αλλά και της πλειοψηφίας των Δημοτικών Υπαλλήλων. Επουδενί λόγο δεν μπορεί κανένας Αθλητικός Σύλλογος που θέλει να αποκαλείται ότι είναι από τους ιστορικότερους της πόλης ότι επειδή αποφάσισε να προσφέρει ένα λιθαράκι και αυτός στις Αθλητικές Εγκατάστασεις, στις οποίες φιλοξενείται χωρίς κανένα αντίτιμο, να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να παρουσιάζει ιδιοκτησιακή αντίληψη στην Δημοτική περιουσία. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι Υπάλληλοι του Δήμου Χαϊδαρίου δεν είναι κτήματα ή φερέφωνα των Αθλητικών Συλλόγων. Οι εποχές που κάποιοι διαχειρίζονταν αποκλειστικά και με οποίο τρόπο ήθελαν ακόμη και εις βάρος των υπολοίπων Συλλόγων τις Αθλητικές Εγκατάστασεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Παράλληλα θα θέλαμε να τους επιστήσουμε την προσοχή ότι πρέπει να αρκεστούν στον ρόλο τους και να σταματήσουν τις προσπάθειες εκφοβισμού, τις υποδείξεις και την στρέβλωση της πραγματικότητας προτείνοντας μάλιστα καρατομήσεις Υπαλλήλων που δεν τους κάνουν τα χατίρια διότι μοναδικό τους μέλημα είναι η Νομιμότητα και η προστασία των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός, ότι για μια φορά ακόμη όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, την παραμονή της ανακοίνωσης παραληρήματος τους, βανδαλίστηκαν τα αποδυτήρια του γηπέδου Τάκης Χαραλαμπίδης και μόλις τους έγινε επίπληξη ξεσπάθωσαν και όχι μόνο! αλλά κατηγόρησαν άλλο Σύλλογο για να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Όσο για την απομάκρυνση της διαφημιστικής πινακίδας που ισχυρίζονται σας αντιγράφουμε τις έγγραφες εντολές που μας δόθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας
« μετά από την επισκευή της περιφράξεις στο γήπεδο Τάκης Χαραλαμπίδης , σας επισημάναμε ότι οποιαδήποτε μόνιμη τοποθέτηση πινακίδων διαφημιστικών θα οδηγήσει με βεβαιότητα, εκ νέου, στην καταστροφή της περίφραξης.»
Όλοι οι Σύλλογοι συμμορφώθηκαν άμεσα για την ασφάλεια των αθλητών τους πλην όμως των συγκεκριμένων. Τυχαίο ή τους ενδιαφέρουν μόνο οι οικονομικές συναλλαγές με τους χορηγούς τους αδιαφορώντας για την ασφάλεια των υπολοίπων;
Εδώ ταιριάζει το “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Θα μπορούσαμε να τους απαντάμε ξεχωριστά για το καθένα ζήτημα που αναφέρουν αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος μας και ούτε είμαστε διατεθημένοι για την συνέχεια των ανακοινώσεων απλώς ενδεικτικά αναφερόμαστε σε ορισμένα για να μην θεωρηθεί ότι η σιωπή μας ειναι αδυναμία.
Βεβαίως ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι όσο και αν ενοχλεί κάποιους εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε την Νομιμότητα και να προασπιζόμαστε τα Συμφέροντα του Δήμου και όχι των Ιδιωτικών Αθλητικών Συλλόγων που η μοναδική τους επιδίωξη είναι το οικονομικό τους συμφέρον όπως αναφέρουν εξάλλου και στην ανακοίνωση τους.
Τέλος καλούμε τους υπόλοιπους Αθλητικούς Συλλόγους, τους φιλάθλους αλλά και την Δημοτική Αρχή να πάρουν θέση καταδικάζοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές, αγνοώντας τις πιέσεις, τις απειλές ή ακόμη τις κολακείες λειτουργώντας με μοναδικό γνώμονα το καλό των Δημοτών μας, της περιουσίας του Δήμου και όχι για το συμφέρον συγκεκριμένων. Αυτονόητο είναι να σας αναφέρουμε ότι υπάρχουν όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την Νομιμότητα και την ορθότητα του χειρισμού μας στην συγκεκριμένη υπόθεση και είναι στην διάθεση παντός ενδιαφερόμενου. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε την συνεργασία όλων!!!
Η τιμή και η υπόληψη μας είναι αδιαπραγμάτευτη!!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button