ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Το όνομά μου Ιωνία” – Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση στη Νίκαια

Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση που πραγματεύεται την προηγούμενη πολιτισμική άνθηση των Ελλήνων της Μικρασίας, το βίαιο ξερίζωμα και την κατοπινή αναβλάστηση στη νέα, από πάντα και δική τους πατρίδα, τη μητροπολιτική Ελλάδα. Σε κομβικό ρόλο η Αναστασία Μιχαλοπούλου, σε μια ακόμα σημαντική παρουσίαση με αφορμή τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, αφιερωματική στις αλησμόνητες πατρίδες. Θα είμαστε όλοι εκεί.

Αναστασία Μιχαλοπούλου

Κείμενα: Αναστασία Βογιατζή-Μιχαλοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κυριάκος Γκουβέντας
Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Μιχαλόπουλος
Αφήγηση: Μαρία Βαλαβάνη – Κωνσταντίνος Καραμολέγκος

“ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΙΩΝΙΑ”, 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, 9 μμ

Το θέμα εκτυλίσσεται μέσα από σπονδυλωτές αφηγήσεις, παρουσιάσεις τοπικών χορών, θεατρικών πράξεων, και αυθεντικών μικρασιατικών τραγουδιών. Τα επεισόδια αναπαριστούν τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πριν την καταστροφή, κατά την διάρκεια της, την μετάβαση τους στον Πειραιά και την αντιμετώπιση τους από τους γηγενείς. Οι αφηγήσεις παίζουν εξαιρετικό ρόλο στην παράσταση ενώ οι μαρτυρίες είναι αληθινές, μια ζωντανή παρακαταθήκη από το οικογενειακό περιβάλλον της σεναριογράφου με Μικρασιατικές ρίζες και καταγωγή από Κοκκινιά.

Κάθε αφήγηση παραπέμπει σε τραγούδι και χορευτικό ή σε θεατρικό δρώμενο, ενώ τα χορευτικά των συλλόγων συμμετέχουν ενεργά. Η ορχήστρα που συνοδεύει το έργο είναι το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «σμιγάδι», που αποτελείται από τους εξαιρετικούς μουσικούς:

Συμμετέχουν:
Η χορευτική ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ, Διδασκαλία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ
Η θεατρική ομάδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, Διδασκαλία ΘΟΔΩΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ
Μουσική συμμετοχή: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ: λαούτο-κιθάρα

Μια παραγωγή της ΕΝΩΣΗΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ και χορηγό τον ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button