Το MG Travel μας ταξιδεύει στο γλυκό καλοκαιράκι του Σεπτέμβρη – Προτάσεις και τιμές

15/9, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΤΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11:15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

15-16/9, ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ – ΒΕΡΓΙΝΑ, 2  ΗΜΕΡΕΣ


15/9 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό. Εν συνεχεία για ΣΤΥΛΙΔΑ – ΤΕΜΠΗ – παραλία ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ παραμονή, γεύμα, μπάνιο και συνεχίζουμε για την ΣΟΥΡΩΤΗ, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι και ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ, επίσκεψη, προσκύνημα. Κατόπιν αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ όπου θα έχουμε την διανυκτέρευσή μας.
16/9 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μια περιήγηση στην πόλη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Άγιος Δημήτριος, Λευκός Πύργος) και στη Διεθνή Έκθεση και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της ΒΕΡΓΙΝΑΣ. Το μεσημεράκι αναχώρηση για την Παραλία Πλαταμώνα για μπάνιο και γεύμα. Επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 75 ευρώ 
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

16/9, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ  
ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΓΙΑ (ΕΟΡΤΗ) – ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για το μοναστήρι του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ για να παρακολουθήσουμε την Θ. Λειτουργία. Μετά το τέλος της λειτουργίας αναχωρούμε για την παραλία του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μπάνιο, γεύμα. Επιστρέφουμε το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ με μια στάση για καφέ στη ΘΗΒΑ.
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ

16/9, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ – ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση 7:30 π.μ. από το γραφείο μας για ΠΕΙΡΑΙΑ και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την ΑΙΓΙΝΑ. Προσκύνημα στην εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της ΑΦΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ. Επόμενος σταθμός μας η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Θα καταλήξουμε στην πόλη της ΑΙΓΙΝΑΣ μέχρι την ώρα που θα έχει αναχώρηση το πλοίο μας για να δούμε τις εκδηλώσεις της ΓΙΟΡΤΗΣ του ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ. Άφιξη στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ και από εκεί ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 28 ευρώ

20/9, ΠΕΜΠΤΗ, Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΣ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση το απόγευμα για Άνω Λιόσια στη Φυλή Αττικής. Η Μονή πανηγυρίζει κατά το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Την παραμονή της γιορτής το απόγευμα τελείται Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και εν συνεχεία ακολουθεί η λιτάνευση της εικόνας με μπροστάρη τη φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, τελείται παράκληση και εν συνεχεία ακολουθεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Θα παραμείνουμε για να παρακολουθήσουμε τη γιορτή και το βράδυ επιστροφή στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ

22-23/9, ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ


22/9, ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:00 για σήραγγα ΑΡΤΕΜΗΣΙΟΥ, στάση. Κατόπιν για ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΠΑΡΤΗ, ΜΟΛΑΟΥΣ και φθάνουμε στην θρυλική ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, επίσκεψη στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια, το επιβλητικό κάστρο της, τα πέτρινα αρχοντικά και τις Βυζαντινές Εκκλησίες, στάση. Εν συνεχεία για την παραλία του χωριού, παραμονή, μπάνιο, γεύμα. Έπειτα αναχώρηση για την ΝΕΑΠΟΛΗ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
23/9 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΠΟΥΝΤΑ, επιβίβαση στο βενζινόπλοιο και πέρασμα στην ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ. Παραμονή για καφέ και μπάνιο στην παραλία του Σίμου και επιστροφή στην ΠΟΥΝΤΑ. Εν συνεχεία για ΓΥΘΕΙΟ, γεύμα, ΣΠΑΡΤΗ, ΤΡΙΠΟΛΗ. ΙΣΘΜΟ, στάση. ΑΘΗΝΑ
Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ 
Περιλαμβάνει: Μετάβαση / επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

22-23/9, ΤΗΝΟΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
22/9 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ.  Διανυκτέρευση.
23/9 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

23/9, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11:15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

23/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΥΘΝΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Αναχώρηση στις 07:30 από ΑΘΗΝΑ για το ΛΑΥΡΙΟ. Επιβίβαση στο πλοίο και από εκεί αναχώρηση για την όμορφη ΚΥΘΝΟ. Πρώτος μας σταθμός η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ, προστάτιδα του νησιού να έχει στην αγκάλη της όλη την ΚΥΘΝΟ. Χτισμένη πάνω στο βράχο θαυμάζει και η ίδια την θέα και ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του ΑΙΓΑΙΟΥ και συνεχίζουμε για την ΔΡΥΟΠΙΔΑ (πρωτεύουσα) παραμονή, επίσκεψη στην πόλη. Κατόπιν αναχωρούμε για τα ΛΟΥΤΡΑ, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό έως το απόγευμα. Το απόγευμα κατεβαίνουμε στον ΜΕΡΙΧΑ για τον καφέ μας, επιβίβαση στο πλοίο για ΛΑΥΡΙΟ. Άφιξη και από εκεί φθάνουμε ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 45 ευρώ

23/9, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΛΑΜΑΤA                                                                                     Ι.Μ. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ (ΕΟΡΤΗ), ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30, στάση στο ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ και συνεχίζουμε μέσω ΜΕΛΙΓΑΛΑ για το προσκύνημα στην ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ, η οποία βρίσκεται στις πλαγιές του όρους ΙΘΩΜΗΣ κοντά στην Αρχαία Μεσσήνη και τιμάται στο όνομα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε για μπάνιο και γεύμα στην παραλία Μπούκας. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ και τον ΙΣΘΜΟ.
Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

23/9, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται, την πρώτη Κυριακή μετά την 23η Σεπτεμβρίου, η απελευθέρωση της Τρίπολης. Σύσσωμος ο λαός της πόλης τιμά τους προγόνους του, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατ’ επέκταση ολόκληρου του γένους.
Αναχώρηση στις 07:30 για Πελοπόννησο, στάση καθοδόν. Άφιξη στην Τρίπολη όπου θα παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις των τοπικών φορέων. Παραμονή για γεύμα και το απόγευμα, αφού κάνουμε στάση στη ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, επιστροφή με ενδιάμεση στάση στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

28-9 – 1/10, ΠΑΤΜΟΣ – ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, 4 ΗΜΕΡΕΣ


28/9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Συγκέντρωση στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση 15:00για ΠΑΤΜΟ. Άφιξη το βράδυ στην ΣΚΑΛΑ ΠΑΤΜΟΥ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
29/9 ΣΑΒΒΑΤΟ: Ιερό Σπήλαιο αποκάλυψης – Ι.M. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου – Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για την μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε την φωνή του Κυρίου και έγραψε το Ιερό Κείμενο Της Αποκαλύψεως. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Κατόπιν συνεχίζουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ιωάννη Του Θεολόγου  που δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, την Σκάλα. Το μοναστήρι οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο ύστερα από την παραχώρηση του χώρου από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Ά  και παραμένει θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας. Αξιόλογο προς επίσκεψη είναι και το μουσείο της Μονής. Μετά το προσκύνηµα συνεχίζουµε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτµιο ιεροµόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγµα νησιώτικης αρχιτεκτονικής, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αυλή της Μονής µε τα λουλουδιασµένα παρτέρια. Επιστροφή µέσω του γραφικού χωριού  ΓΡΟΙΚΟΣ στο ξενοδοχείο µας.
30/9, ΚΥΡΙΑΚΗ: Ιερά Μονή Ευαγγελισμού – Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου – Άνω Κάμπος, παραλία. Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Θα δούμε το καθολικό και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής. Κατόπιν συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου, ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του Αγίου Καθηγούμενου και Έξαρχου του νησιού. Στην συνέχεια για το χωριό Κάμπος και την όμορφη παραλία του όπου και παραμονή για φαγητό και μπάνιο. Κατόπιν επιστροφή στη ΣΚΑΛΑ ελευθερος χρόνος και το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση (23:30)  για ΠΕΙΡΑΙΑ.
1/10, ΔΕΥΤΕΡΑ: Άφιξη το επόμενο πρωί στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ.
Τιμή συμμετοχής: 130 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΤΜΟΣ (οικονομικής θέσης) και ΠΑΤΜΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ σε 4κλινές εσωτερικές καμπίνες, μεταφορές στη ΠΑΤΜΟ, 2 διανυκτερεύσεις, 2 πρωινά.

29/9, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΤΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ                                                             Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11:15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

30/9, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΜΗΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση το πρωί για Εύβοια, καθοδόν στάση και στη συνέχεια περνώντας από Αλιβέρι, Αυλωνάρι, φτάνουμε στη γυναικεία Μονή Μάντζαρη, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κύμης, η οποία πανηγυρίζει στις 23 Αύγουστου. Το τέμπλο στολίζουν οι τρεις βυζαντινές εικόνες της Παναγίας, του Χριστού και του Ιωάννη του Προδρόμου, που ανάγονται στο 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε για μπάνιο και γεύμα στην παραλία Κύμης. Το απόγευμα επιστροφή στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ 

30/9, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΑΡΟΣ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ), ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Αναχώρηση στις 06:30 για ΠΕΙΡΑΙΑ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την όμορφη ΠΑΡΟ. Άφιξη στην ΠΑΡΟΙΚΙΑ. Πρώτη επίσκεψη, προσκύνημα στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ, η οποία είναι ένας από τους σπουδαιότερους και καλύτερα διατηρημένους χριστιανικούς ναούς της Ελλάδας. Προαιρετικές επισκέψεις στη Νάουσα, Αλυκή και Μάρπησσα. Το απόγευμα αναχωρούμε από την ΠΑΡΟΙΚΙΑ για του λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ
Περιλαμβάνει: τα εισιτήρια του πλοίου ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΡΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ σε οικονομική θέση, την μεταφορά από τα γραφεία μας για ΠΕΙΡΑΙΑ και επιστροφή.