LIFESTYLEΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

Το MG Travel μας ταξιδεύει στο γλυκό καλοκαιράκι του Σεπτέμβρη – Προτάσεις και τιμές

 

Αξέχαστες οργανωμένες εκδρομές, στις καλύτερες τιμές 

M.G. Travel,  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ, ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ  – ΠΟΥΛΜΑΝ    Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, 210 53 24 850                                   Κολονός, Πλάτωνος 122, 210 51 50 851. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

22/9, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΡΥΣΤΟΣ – ΜΑΡΜΑΡΙ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση 07:30 για ΧΑΛΚΙΔΑ, ΑΜΑΡΥΝΘΟ στάση και συνεχίζουμε για ΚΑΡΥΣΤΟ, παραμονή για μπάνιο και γεύμα στην όμορφη κωμόπολη που βρίσκεται απλωμένη στο νότιο  άκρο της ΕΥΒΟΙΑΣ. Κατόπιν για ΜΑΡΜΑΡΙ επίσκεψη στη παραλιακή πολιτεία και στη συνεχεια για Ν.ΣΤΥΡΑ. Επιβίβαση στο φέρυ μποτ για ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και από εκεί επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής:    ευρώ 
 
22/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΝΙΚΟΛΕΪΚΑ – ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση 08:00 για ΙΣΘΜΟ στάση, ΑΙΓΙΟ επίσκεψη στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ. Εν συνεχεία για ΝΙΚΟΛΑΙΪΚΑ παραμονή για μπάνιο και γεύμα στην όμορφη παραλία. Έπειτα για ΙΣΘΜΟ στάση, ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ 
22/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΡΙΠΟΛΗ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται, την πρώτη Κυριακή μετά την 23η Σεπτεμβρίου, η απελευθέρωση της Τρίπολης. Σύσσωμος ο λαός της πόλης τιμά τους προγόνους του, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατ’ επέκταση ολόκληρου του γένους.
Αναχώρηση στις 07:30 για Πελοπόννησο, στάση καθοδόν. Άφιξη στην Τρίπολη όπου θα παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις των τοπικών φορέων. Παραμονή για γεύμα και το απόγευμα, αφού κάνουμε στάση στη ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, επιστροφή με ενδιάμεση στάση στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ 
24-29/9, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ, 6 ΗΜΕΡΕΣ
 
24/9 ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ. ααχώρηση 07:00  για ΛΑΜΙΑ, στην Εθνική Οδό στάση, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ στην Εθνική Οδό γεύμα, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ στάση, ΚΟΜΟΤΗΝΗ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 
25/9 ΤΕΤΑΡΤΗ  ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, γέφυρα Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα έλεγχος διαβατηρίων και εν συνεχεία μέσω ΚΕΣΣΑΝ για ΡΑΙΔΕΣΤΟ στάση για γεύμα. Συνεχίζουμε για  ΣΥΛΛΗΒΡΙΑ και  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ. Άφιξη στην όμορφη πόλη που βρίσκεται χτισμένη πάνω στα εδάφη της ΕΥΡΩΠΗΣ και της ΑΣΙΑΣ, στο στόμιο του ΒΟΣΠΟΡΟΥ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προαιρετική ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
26/9 ΠΕΜΠΤΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα επισκεφθούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ, την περίφημη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, το ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ (ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των πατριαρχών και φυσικά την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που είναι ένα αριστούργημα βυζαντινής τέχνης και το μοναδικό κτίριο στον κόσμο που μπόρεσε να μείνει επί ποδός από τον 6ο αιώνα. Μετά την άλωση της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ μετατράπηκε σε τζαμί, από το 1935 όμως λειτουργεί ως μουσείο. Συνεχίζουμε τη ξενάγησή μας με το θαυμαστό ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάνου Αχμέτ, το παλαιό Ανάκτορο των Σουλτάνων με τους αμύθητης αξίας θησαυρούς, τα Ανάκτορα ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ. 
Εν συνεχεία θα περάσουμε από τη γέφυρα ΓΑΛΑΤΑ από όπου θα αντικρίσουμε τον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΛΕΑΝΔΡΟΥ. Ξενάγηση στον ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ, στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ και το ΤΟΠ ΚΑΠΙ. Διανυκτέρευση. 
27/9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ. Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και μετάβαση στα ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ. Τα νησιά επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας χρησιμοποιήθηκαν για εξορίες των πριγκήπων για αυτό και ονομάστηκαν «Νησιά των Πριγκήπων». Θεωρούνται δε από τις καλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης. Η πρώτη μας στάση θα είναι στη ΧΑΛΚΗ όπου βρίσκεται και η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ με την περίφημη βιβλιοθήκη. Επόμενη στάση μας, η ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ, που είναι και το μεγαλύτερο νησί, όπου και θα παραμείνουμε για γεύμα. Για όσους επιθυμούν μπορούν να κάνουν το γύρο του νησιού με τα αμαξάκια, τα παραδοσιακά «μόνιππα». Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί θα επισκεφθούμε την κολοσσιαία γέφυρα του ΒΟΣΠΟΡΟΥ που συνδέει την Ευρωπαϊκή με την Ασιατική Τουρκία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση. 
28/9, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) για ψώνια στα 4.000 μαγαζιά της! Αναχώρηση για σύνορα, έλεγχος διαβατηρίων και στη συνέχεια για ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΚΑΒΑΛΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
29/9, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ. Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ στην Εθνική Οδό γεύμα, ΛΑΜΙΑ στην Εθνική Οδό στάση, ΑΘΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής:        ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Πολυτελές πούλμαν για όλες τις μέρες του ταξιδίου, διαμονή σε 4* ξενοδοχεία στην πλατεία Ταξίμ, όλα τα πρωινά στα ξενοδοχεία, Ελληνόφωνος ξεναγός για όλες τις επισκέψεις και περιηγήσεις στην Τουρκία, έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας 
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, προαιρετικές εκδρομές / επισκέψεις και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 
29/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση 07:00 για ΛΑΜΙΑ, καθοδόν στάση, κατόπιν για ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και φθάνουμε στην ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ που είναι κτισμένη σε βράχο, προσκύνημα. Επιστροφή στη διασταύρωση ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ για φαγητό. Εν συνεχεία για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, στάση, ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν, επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ  
29/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΔΙΑΠΛΟΥΣ) – ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Αναχώρηση 8:00 π.μ. για τα ΙΣΘΜΙΑ. Επιβίβαση στο πλοίο το οποίο θα μας κάνει το διάπλου της Διώρυγας μέχρι την έξοδο του Κορινθιακού. Θα θαυμάσουμε ένα από τα κατασκευαστικά επιτεύγματα του 19ου αιώνα και φυσικά θα πάρουμε μοναδικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για επίσκεψη στον Ακροκόρινθο και στην ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ. Στάση. Στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ θα έχουμε το φαγητό μας και το βραδάκι θα επιστρέψουμε στην ΑΘΗΝΑ με μία στάση καθοδόν. 
Τιμή συμμετοχής:     ευρώ
 
28-29 ΤΗΝΟΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
28/9 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ. Το βραδάκι όσοι θέλουν μπορούν να πάνε στην ΚΩΜΗ (χωριό της ΤΗΝΟΥ), όπου γίνεται η γιορτή της αγκινάρας με φαγητό και χορούς.  Διανυκτέρευση.
29/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.
 
29/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11:15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ 
29/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΕΥΚΙ – ΜΟΝΗ ΝΤΙΝΙΟΥΣ – ΑΙΔΗΨΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση 07:30 για ΑΡΚΙΤΣΑ επιβίβαση στο φεριμποτ και μετάβαση στην ΑΙΔΗΨΟ. Συνεχίζουμε την διαδρομή και περνώντας από ΩΡΕΟΥΣ θα επισκεφτούμε την Παναγία ΝΤΙΝΙΟΥΣ, όπου θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Ο ναός βρίσκεται στην καταπράσινη περιοχή με πεύκα, πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Κατόπιν θα καταλήξουμε στο πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο ΠΕΥΚΙ απλωμένο κατά μήκος της εκτεταμένης παραλίας του με πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Το ΠΕΥΚΙ είναι επίνειο του Αρτεμισίου. Παραμονή για γεύμα και μπάνιο. Το απόγευμα αναχωρούμε για την ΑΙΔΗΨΟ, λουτρόπολη φημισμένη για τα ιαματικά της νερά, γνωστή από την αρχαιότητα, είναι χτισμένη στις ακτές της βορειοδυτικής ΕΥΒΟΙΑΣ. Η ΑΙΔΗΨΟΣ  είναι χωριό με παραδοσιακό χρώμα, όμορφη πλατεία, αιωνόβια  πλατάνια και γραφικά καφενεία. Επιβίβαση στο φεριμπότ και επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ (δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια του φέρυ μποτ) 
4-9/10 5ΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ, ΡΟΔΟΣ – ΣΥΜΗ – ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ
 
4/10  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Συγκέντρωση στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση το απόγευμα για ΡΟΔΟ. Διανυκτέρευση εν πλώ.
5/10/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της ΡΟΔΟΥ. Επιβίβαση στο πούλμαν και η περιήγηση μας ξεκινάει με μια επίσκεψη στο συγκλονιστικό βιότοπο των Πεταλούδων! Περίπατος δίπλα σε λιμνούλες με νούφαρα, σκιερά μονοπάτια, ξύλινα γεφυράκια, κελαριστά ρυάκια αλλά και μικρούς καταρράκτες. Αμέτρητα δέντρα, πλατάνια, σχίνα, κουμαριές, μυρτιές, κισσοί κ.α. συνθέτουν μια τροπική μαγεία προσφέροντας δροσιά, υγρασία και τροφή στις πορτοκαλοκόκκινες νυχτοπεταλούδες. Θα συνεχίσουμε για την παραδοσιακή Φιλέρημο με τα πλουμιστά παγώνια έξω από το ναό της Παναγίας του 14ου αι. και τον δρόμο του Γολγοθά που καταλήγει στον τεράστιο σταυρό με την μαγευτική θέα! Αργότερα, μετάβαση για γνωριμία με τα αξιοθέατα στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου αρχίζοντας από το λόφο του Μόντε Σμίθ με την πανοραμική θέα. Περίπατος στα δρομάκια, το παλιό λιμάνι και το Κάστρο των Ιπποτών. Χρόνος για γεύμα και κατευθυνόμαστε για απογευματινό καφέ στις εντυπωσιακά ανακαινισμένες Θέρμες της Καλλιθέας οι οποίες στέκονται ως ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό κτίριο ανατολίτικου ρυθμού. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6/10 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μεταφορά στο λιμάνι της Ρόδου και επιβίβαση σε σκάφος με προορισμό την πανέμορφη Σύμη με τα χαρακτηριστικά σπιτάκια και τις ατέλειωτες σκάλες που γεμίζουν τα κενά μεταξύ των αμφιθεατρικών κάτασπρων σπιτιών. ή Σύμη έχει παραμείνει άθικτη στο χρόνο, κρατώντας φυσική ομορφιά σε πρότυπο νησιώτικο στυλ. Κρυστάλλινη θάλασσα, φρέσκο ψάρι και φιλοξενία των ντόπιων που σκλαβώνει τον επισκέπτη. Στα νοτιοδυτικά, θα επισκεφτούμε επίσης την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Το μοναστήρι “γεμίζει” το φυσικό λιμανάκι με το επιβλητικό καμπαναριό και τα αμέτρητα κελιά. Επιστροφή το απόγευμα στη Ρόδο Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7/10 ΔΕΥΤΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για μία υπέροχη διαδρομή στις Ανατολικές ακτές του νησιού. Θα προσκυνήσουμε στη Μονή της Παναγίας της Τσαμπίκας και θα προχωρήσουμε μέχρι την Αιγαιοπελαγίτικη Λίνδο με τα ολόλευκα σπιτάκια, τα γραφικά πλακόστρωτα και την Ακρόπολη να δεσπόζει ψηλά πάνω στον βράχο. Τελευταίος μας σταθμός ο “κρυφός παράδεισος της Ρόδου”, οι Επτά Πηγές. Ένα καταφύγιο δροσιάς και ξεκούρασης για τους περιηγητές του νησιού, στην αγκαλιά των πλατανιών και των πεύκων. Χρόνος για περίπατο και απολαυστικά εδέσματα (έξοδα ατομικά) συντροφιά με τα κελαρύσματα πουλιών δίπλα στα τρεχούμενα νερά. Αργότερα, μεταφορά στο λιμάνι επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για ΠΕΙΡΑΙΑ. Διανυκτέρευση εν πλώ.
8/10 ΤΡΙΤΗ: ΄Αφιξη την επόμενη το μεσημέρι στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ.
Τιμή συμμετοχής:       ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου  ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΡΟΔΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ σε 4κλινές εσωτερικές καμπίνες, μεταφορές & εκδρομές στη ΡΟΔΟ με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, 3 πρωινά, εισιτήρια πλοίου για την Κρουαζιέρα στην Σύμη.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button