ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Το μεγαλύτερο έργο που έχει μέχρι σήμερα σχεδιαστεί για το Χαϊδάρι”

Άρθρο τού in.gr με τίτλο “Χαϊδάρι: Ολική επαναφορά” αναφέρεται στο εξαγγελθέν έργο της Αστικής Ανάπλασης ενός μεγάλου μέρους της πόλης, σημειώνοντας ότι “η δημοτική Αρχή βρήκε το εμβληματικό έργο της πρώτης της θητείας. Το μελέτησε, το σχεδίασε και το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάνθηκε πως το έργο πρέπει να χρηματοδοτηθεί”. Φιλοξενείται δήλωση του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι το έργο ύψους σχεδόν 9 εκατ. ευρώ, “που ξεκινά από την οδό Στρ. Καραϊσκάκη και φτάνει μέχρι και τη συνοικία Κουνέλια, είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει μέχρι σήμερα σχεδιαστεί για την πόλη μας.

Ολόκληρο το άρθρο:

“Το Χαϊδάρι θα αλλάξει. Μια αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση πρόκειται εντός του 2022 να διαφοροποιήσει τα δεδομένα της πόλης. Να ανανεώσει το ενδιαφέρον των πολιτών και να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες”.

Στο Χαϊδάρι η δημοτική αρχή βρήκε το εμβληματικό έργο της πρώτης της θητείας. Το μελέτησε, το σχεδίασε και το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάνθηκε πως το έργο πρέπει να χρηματοδοτηθεί. Διότι η πόλη είχε μείνει πίσω. Διότι η πόλη έπρεπε να αναβαθμιστεί.

Εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης χρηματοδότηση ύψους 8.866.819 Ευρώ για έργο Αστικής Ανάπλασης, που θα υλοποιήσει ο Δήμος Χαϊδαρίου στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από την οδό Στρ. Καραϊσκάκη και φτάνει μέχρι και τη συνοικία Κουνέλια.

Είναι το μεγαλύτερο έργο Αστικής Ανάπλασης που έχει μέχρι σήμερα σχεδιαστεί για το Χαϊδάρι και αφορά μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με σοβαρές ελλείψεις και φθορές στις υποδομές και στους κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες, χώροι πρασίνου, πεζόδρομοι κλπ). Η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, που διασφαλίστηκε χάρη στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα συντελέσει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Κύριοι στόχοι του έργου είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, η ενίσχυση του πρασίνου, η ανάδειξη και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής, η επαύξηση και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, πέργκολες, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός πλατειών και πεζόδρομων κ.ά.).

Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους, όπως φθορές σε πλακόστρωτες ανηφορικές οδούς, ανεπαρκές πλάτος των πεζοδρομίων και αποκατάστασή τους όπου απαιτείται, διασφάλιση της προσβασιμότητας των κοινοχρήστων χώρων και της ασφαλούς μετακίνησης των ΑμεΑ μέσα στον αστικό ιστό.

Η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο εξάμηνο και οι εργασίες κατασκευής του να ξεκινήσουν εντός του 2022. 

Χαϊδάρι Σήμερα Απάντηση Ντηνιακού στον Ν. Καραγιάννη: “Κόμμα μας είναι μόνο το Χαϊδάρι, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι”

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακό και μας δήλωσε σχετικά με το έργο αυτό:

«Η Αστική Ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής στο κεντρικό Χαϊδάρι που ξεκινά από την οδό Στρ. Καραϊσκάκη και φτάνει μέχρι και τη συνοικία Κουνέλια, είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει μέχρι σήμερα σχεδιαστεί για την πόλη μας. Η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, σε συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Εσωτερικών και προσωπικά με τον Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, θα συντελέσει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Χαϊδαρίου».

Η είδηση στην πηγή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button