ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ύστερα από την κατάθεση ψηφίσματος του δημοτικού σύμβουλου και επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Κώστα Ασπρογέρακα το Δ.Σ. του Δήμου Χαϊδαρίου καταδίκασε ομόφωνα την παραπομπή σε δίκες του πρώην Γραμματέα της ΛΑ.Ε., Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Από την ψηφοφορία απείχε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση, κ. Θοδωρής Σπηλιόπουλος. Ακολουθεί το ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δ.Σ. του Δήμου Χαϊδαρίου καταδικάζει την παραπομπή σε δίκες του πρώην Γραμματέα της ΛΑ.Ε. Π. Λαφαζάνη και όποιων ακόμη κατηγορούνται επειδή αντιτάχθηκαν και συνεχίζουν να παλεύουν εναντίον των πλειστηριασμών σπιτιών φτωχών ανθρώπων για χρέη, για τα οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη, αλλά δημιουργήθηκαν απ΄ τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων των κυβερνήσεων που τα υπόγραψαν, τα υπηρέτησαν και συνεχίζουν να τα υπηρετούν μέχρι σήμερα.

Η μήνυση εναντίον του, και μάλιστα από ξένο Fund, και η «διευκόλυνση» της δίωξης με «ιδιώνυμο» αδίκημα που ψήφισε δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό της Στ. Κοντονή, αποτελεί πρόκληση στο «κοινό περί δικαίου αίσθημα», και πρέπει να σταματήσει τώρα, όπως και οι άλλες διώξεις που ακολουθούν.

“Γι’ αυτό απείχα”

Σε σχετικό ερώτημα από το “Χαϊδάρι Σήμερα” ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος επιβεβαίωσε ότι απείχε από την ψηφοφορία, ωστόσο δήλωσε ότι συμπαρίσταται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και εναντιώνεται στη δικαστική δίωξη. Όπως μας είπε, ζήτησε από Κώστα Ασπρογέρακα να φύγει η δεύτερη παράγραφος του ψηφίσματος, που δεν αντιστοιχεί στην πολιτική πραγματικότητα και παραπέμπει και υπονοεί  άλλα συμπεράσματα. Η ανταπάντηση του Κ. Ασπρογέρακα ήταν ότι η δεύτερη παράγραφος αποτυπώνει την πολιτική ουσία των γεγονότων. Μετά απ’ αυτό ο Θ. Σπηλιόπουλος δήλωσε ότι επειδή συμπαραστέκεται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά διαφωνεί με το σκεπτικό, δεν καταψηφίζει αλλά απέχει.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button