ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας στην Ολλανδία

Πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ στην Ουτρέχτη με τίτλο: «Μη τυπική εκπαίδευση στο σχολείο. Μέθοδοι και εργαλεία ενδυνάμωσης βασικών ικανοτήτων των μαθητών, της συμμετοχής τους και της μάθησης».

Το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), θα υλοποιήσει πρόγραμμα κινητικότητας έξι εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Το σεμινάριο επιμόρφωσης έχει διάρκεια 5 ημερών.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην κατανόηση των αρχών της μη τυπικής εκπαίδευσης, τη χρήση μεθόδων και εργαλείων και την προσαρμογή τους σε τυπικά πλαίσια και προγράμματα σπουδών για την παροχή κινήτρων και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στη μαθησιακή διδασκαλία, καθώς και την εξοικείωση με δυναμικές αρχές, τεχνικές, εργαλεία αποτελεσματικού σχεδιασμού και υλοποίησης καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και τη μάθηση από καλές πρακτικές και μελέτες περίπτωσης.

Πάροχος του σεμιναρίου είναι ο οργανισμός εταίρος “ENJOY ITALY” και θα διεξαχθεί από τις 29-10-2018 έως τις 2-11-2018.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή της ομάδας εκπαιδευτικών στην Ελλάδα. Από τις αρχές του Δεκέμβη του 2018 έως το τέλος του παρόντος σχεδίου δράσης (Δεκέμβης του 2019), οι εκπαιδευτικοί θα λειτουργήσουν με διάφορους τρόπους ως πολλαπλασιαστές, αρχικά για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υπολοίπων εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας (καθώς και άλλων σχολείων της Δυτικής Αττικής) σχετικά με το περιεχόμενο, τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις και τα εργαλεία της επιμόρφωσης που έλαβαν από τον οργανισμό “Enjoy Italy”, ενώ τα σχέδια μαθημάτων και η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθούν θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές μαθητών και “καλή πρακτική” για τους υπόλοιπους εκπ/κούς του σχολείου.

Η αυλαία των δράσεων θα πέσει με την διεξαγωγή της ημερίδας ενημέρωσης, για την διάδοση των αποτελεσμάτων και την απαραίτητη αξιολόγηση-ανατροφοδότηση του σχεδίου δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο 2ο ΕΠΑΛ, το τελευταίο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητες και τη στοχοθεσία στην ιστοσελίδα του σχολείου http://2epal-elefs.att.sch.gr/ καθώς και τη σελίδα του προγράμματος στο facebook: https://www.facebook.com/Elefsina2epalNFE

Το 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας στην Ολλανδία 3

Περισσότερες πληροφορίες:

  1. Ροδάκης Χαρίλαος -Δ/ντης του 2ου ΕΠΑ.Λ Ελευσίνας-(2105561693)

email:mail@2epalelefs.att.sch.gr

2. Παππά Μαρία -Υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος-(2105548714)

email: papmarspy@yahoo.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button