ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Τι είναι – πώς δημιουργήθηκε ο νεο-μουσουλμανισμός

Τι είναι η σύγχρονη Ισλαμική τρομοκρατία;

Η ιστορία ξεκινά από ένα παρελθόν, όχι πολύ μακρινό. Η προσπάθεια επιβολής της Νέας Διεθνούς Τάξης, δηλαδή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης με την βία, για την πλήρη δίχως κανένα έλεγχο κυριαρχία των αγορών, δεν ήταν δυνατόν να μην “αγγίξει” και τον χώρο της “απο-αποικιοποιημένης” ευρύτερης ανατολής.

Τι είναι - πώς δημιουργήθηκε ο νεο-μουσουλμανισμός 1γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας

Η Αλ Κάιντα, δημιούργημα και ενεργούμενο της CIA, με τα σημερινά παρακλάδια της Αλ Νούσρα και ISIS, χρησιμοποιούνται για την παραπάνω, με κάθε μέσο, επιβολή.
Όπου δεν τα καταφέρνουν η ωμή πολεμική βια, τις αντικαθιστά (Λιβύη – Ιράκ κλπ).
Πρέπει να “εξαφανιστεί” οτιδήποτε σηματοδοτεί και σημαίνει σοσιαλισμό, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για τις χώρες αυτές. Έτσι πρέπει να εξαφανιστούν κομματικές οντότητες, που φέρουν το όνομα Μπάαθ.

Όπως υποστηρίζει ο πολιτικός φιλόσοφος και καθηγητής της ευρωπαϊκής σκέψης στο London School of economics, Τζών Γκρέϊ: “Δεν υπάρχει πιο αποβλακωτικό κλισέ από αυτό που περιγράφει την Αλ Κάιντα ως ένα πισωγύρισμα στα χρόνια τη Μεσαίωνα. Η Αλ Κάιντα είναι ένα υποπροϊόν της παγκοσμιοποίησης”.

Και προσθέτει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γαλατά, στην Κων/λη, Πολ Μπαλανφά: ” Το νεοσύστατο Ισλάμ είναι ακριβώς το αντίθετο απ΄ αυτό που ήταν παλιότερα το Ισλάμ. Η αναβίωση του Ισλαμισμού στις αρχές του 20ού αιώνα, προκλήθηκε απ΄ τις μεγάλες αποικιακές δυνάμεις της εποχής εκείνης, που δημιούργησαν τους νεο-μουσουλμάνους”.

Στον αγώνα τους, κατά του σοσιαλισμού, χρησιμοποιείται η “ιδεολογία” (ψεύτικη συνείδηση” την ονομάζει ο Μάρξ) του νεο-μουσουλμανισμού για να συγκαλύψει την κυριαρχία των μεγάλων δυνάμεων του χρήματος, δηλ. των ευρωπαϊκών χωρών του Βορρά, και ιδιαίτερα της αμερικάνικης Big Business, προωθώντας με τον τρόπο αυτόν την δική τους αντίληψη, που βασίζεται στην συστηματική εκμετάλλευση αυτών των λαών, με την πλήρη και δίχως κανένα έλεγχο κυριαρχία των αγορών.

Αυτή ακριβώς η πολιτική έτσι θέλει τον νεο-μουσουλμανισμό και έτσι τον δημιουργεί.
Κάποια στιγμή αυτή η συνειδητή “πρωτοπορία” των νεο-μουσουλμάνων, που γέννησαν, μεγάλωσαν και χρησιμοποίησαν για τους παραπάνω σκοπούς τους οι δυνάμεις που ανέφερα, γίνεται “φίδι στο κόρφο” τους, και κάνοντας χρήση του χειρότερου δηλητηρίου, τους δαγκώνει όπου και όπως μπορεί, πιθανότατα γιατί ανακαλύπτει καθημερινά ότι η φορεμένη σ΄ αυτήν “ιδεολογία, είναι “ξένο παλτό” στις πλάτες της.

Αντιλαμβάνεται, φαίνεται, ότι αντί για τις αναρίθμητες μεγάλες χίμαιρες που της προτείνουν, οι ιδεολόγοι, οι ρήτορες, οι ταχυδακτυλουργοί και, πίσω απ΄ αυτούς, οι πραγματικοί ή δυνητικά καταπιεστές και εκμεταλλευτές, μπορεί να προτιμήσει την σεμνή προσταγή της διαφώτισης. Προσφυγή όμως, που έχει ακόμη μεγάλο δρόμο μπροστά της.

“Θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει”, έλεγε ο Χριστός, που οι παλιοί μουσουλμάνοι ονόμαζαν Ισά, γιό της Μαριάμ. Και που το Κοράνι, προσθέτει: “η χιμαιρική υπόθεση (ζανν), δεν μπορεί ποτέ ν΄ αντικαταστήσει την αλήθεια”.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button