Κα Κεραμεως ο καθείς εφ ω ετάχθη, όπως θα έλεγε και ο Καραϊσκάκης, όταν ήταν στις καλές του και δεν χρησιμοποιούσε τη ρουμελιώτικη αργκό!

του Θοδωρή Σπηλιόπουλου

Τι δεν έμαθε η Κεραμέως, όταν ήρθε στο Χαϊδάρι, γιατί κανένας δεν της τα είπε: Ο Δήμος Χαϊδαρίου είναι μια καλή περίπτωση που έχει τόσες αίθουσες σε δημοτικά κτίρια, αθλητικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα και πολιτιστικούς συλλόγους, βρεφονηπιακούς σταθμούς και εκκλησίες (όπως θα έλεγε η κα Λινού ), που πραγματικά θα μπορούσε να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για χρήση περισσότερων αιθουσών με μειωμένο αριθμό μαθητών, όπως ζητούν γονείς μαθητές εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί.

Με κυλιόμενα ωράρια, με Σαββατοκύριακα και με εκφρασμένη την διάθεση των διδασκόντων, όπως φαίνεται από τα κείμενα και διεκδικήσεις των καθηγητών και δασκάλων, θα άξιζε τον κόπο και ωράριο πρωί απόγευμα να σχεδιαστεί και να καταγραφεί ακριβώς πόσοι πραγματικά αναπληρωτές θα χρειαζόντουσαν για ένα τέτοιο σχέδιο. Όμως υπήρξαν πολιτικές νουθεσίες αυτό το ζήτημα να θαφτεί.

Δεν υπήρξαν τέτοια σχόλια ούτε καν υπαινιγμοί στην συνάντηση, όπως φαίνεται από τα κείμενα και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες Έτσι, ενώ επανειλημμένα τέθηκαν τέτοια ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο από τις αριστερές παρατάξεις, άλλα και στον τοπικό Τύπο, εδώ και μήνες δεν έγινε καμία συζήτηση.

Το ίδιο διάστημα που συνέπεσε η Δημοτική αρχή να βρει χρόνο να υποδεχθεί την κα Κεραμεως (12/4/2021), δεν βρήκε χρόνο να υποδεχθεί τα σωματεία εργαζομένων Αττικού, ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειου, που έκαναν πολύωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Απριλίου 2021 μπροστά στην πλατεία Δημαρχείου.

Την ίδια ώρα οι αριστερές Δημοτικές κινήσεις με τους επικεφαλής τους Σελέκο Μιχάλη, Σπηλιόπουλο Θοδωρή και Ασπρογέρακα Κώστα διεμήνυσαν με το δικό τους τρόπο ότι το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας και η στελέχωση με υγειονομικό προσωπικό, ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων είναι ζήτημα που αφορά την τοπική κοινωνία, η οποία ανησυχεί και συμπαρίσταται στους δίκαιους αγώνες.

Κανένας δεν είπε στην κα Κεραμεως ότι, αν καταφέρουν να πάρουν τα 200 ευρώ για αγορά tablet τα παιδιά, μάλλον θα έχουν περάσει στο Πανεπιστήμιο ή θα τους βοηθήσει να αρχίσουν να φτιάχνουν βιογραφικά στα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ της Δυτικής Αθήνας (εκτός και αν τα ζητήσουν πίσω).

Κανένας δεν βρέθηκε να πει για την μείωση του αριθμού των εισακτέων, τις δυσκολίες για τα νυκτερινά λύκεια, για τα επαγγελματικά λύκεια και τους κλειστούς δρόμους για την ανώτατη εκπαίδευση. Όλες οι μειώσεις στους εισακτέους αφορούν τους “ψυκτικούς “του Περιστερίου, τα παιδιά τα δικά μας εδώ στα Δυτικά φωτογραφίζουν. Δεν θα προσθέσουμε άλλα τινά. Απλά θέλουμε να δηλώσουμε πως, απ’ ό,τι φαίνεται, οι “δημοσκοπήσεις” οι πραγματικές έχουν στείλει μήνυμα…

Τα παιδιά του “κατώτερου θεού της Δυτικής Αθήνας”, στις πλατείες, στα εμπορικά, στα μαγαζιά της εστίασης και στους χώρους εργασίας, στα λεωφορεία και τα ΜΕΤΡΟ που ξεχνούν να περνούν όταν πρέπει και όπου ο συγχρωτισμός είναι σπορ, έχουν στείλει μήνυμα τουλάχιστον ανησυχίας στον Πρωθυπουργό και βουλευτή Δυτικού Τομέα, Κυριάκο Μητσοτάκη, που κλεφτά και σε αποστειρωμένο περιβάλλον έρχεται (ή στέλνει αντί αυτού) να βγάλει καμία φωτογραφία για τις ανάγκες του επικοινωνιακού του σχεδιασμού.

Εμείς λοιπόν με δική μας ευθύνη θα προστατέψουμε τις οικογένειές μας, θα σταθούμε αλληλέγγυοι, θα βοηθήσουμε να σταθούν στα ποδάρια τους οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και εμπορικά. Θα κάνουμε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, που γνωρίζουμε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν και εδώ είμαστε…

Ο “καθείς εφ ω ετάχθη “όπως θα έλεγε σεμνά και ταπεινά και ο Καραϊσκάκης, όταν ήταν στις καλές του και δεν χρησιμοποιούσε την ρουμελιώτικη αργκό!