ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Θριάσιο: Νέα επίθεση και σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων και ασθενή από γνωστό “επισκέπτη”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΣΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Νέα επίθεση και σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων και ασθενή από γνωστό «επισκέπτη» που χρόνια, ουσιαστικός ανενόχλητος, προπηλακίζει, επιτίθεται και τραυματίζει εργαζόμενους και ασθενείς στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο.

Το πρόσφατο (στις 24 Ιουνίου 2022) απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης γνωστού «επισκέπτη» και σοβαρού τραυματισμού δύο εργαζομένων και ενός ασθενή στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο επιβεβαιώνει την ανυπαρξία νομικής προστασίας και κάλυψης των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ, που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συγκεκριμένος «επισκέπτης» (τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στη διοίκηση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και εκκρεμεί σε βάρος του καταδίκη, με αναστολή, για προηγούμενο σοβαρό τραυματισμό γιατρού), εδώ και χρόνια, ουσιαστικά «ανενόχλητος», προπηλακίζει, απειλεί, επιτίθεται και τραυματίζει εργαζόμενους του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Σε προηγούμενη «επίσκεψη» του στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο,(στις 24 Δεκεμβρίου 2021, είχε επιτεθεί σε τρεις γιατρούς του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με αποτέλεσμα το τραυματισμό, στο πρόσωπο, της μιας από αυτούς.

Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Προστίθενται στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά προπηλακισμών, επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

● τον προπηλακισμό γιατρών της Νευροχειρουργικής κλινικής από συγγενή νοσηλευόμενης ασθενούς, στις 23 Ιουνίου 2022, ο οποίος απειλούσε «ότι θα παρει όπλο και θα τους καθαρίσει»

● την επίθεση και τραυματισμό τραυματιοφορέα από συγγενή νοσηλευόμενης ασθενούς, καθώς και την επίθεση και τραυματισμό φύλακα από αστυνομικό σε υπηρεσία!!!, στις 17 Ιουνίου 2021

● την επίθεση και τραυματισμό ειδικευόμενης παιδιάτρου από συνοδό ασθενή, στις 5 Ιουνίου 2022

● τις συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπως στις 20 Ιανουαρίου 2022,

● την «εισβολή» ομάδας αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», στις 28 Αυγούστου 2021, και τον προπηλακισμό συναδέλφων στην Πνευμονολογική κλινική..

Αν και έγκαιρα και επανειλημμένα, έχουμε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς (υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ), δεν έχει κινηθεί καμία νομική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων μας.

Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Αν και έχουμε επανειλημμένα θέσει το αίτημα της νομικής κάλυψης, σε περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος υγειονομικών, τόσο στην προηγούμενη όσο και στη σημερινή κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταπόκριση.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή μας από επιθέσεις σε βάρος μας, κατά τη διάρκεια της εργασίας μας, γι΄αυτό απαιτούμε:

► να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών

► να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους

► να ενισχυθεί η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων. Να ανακληθεί η ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία και οι εργολαβικοί και συμβασιούχοι φύλακες να προσληφθούν από το νοσοκομείο με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

► να ενισχυθεί ο φωτισμός του προαυλίου και του πάρκινγκ του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου καθώς και των περιμετρικών οδών

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button