ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Στρατηγικό σχέδιο για βιώσιμο Χαϊδάρι – Παρουσίαση υποψηφίων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Οι “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου” και ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος, παρουσίασαν τη Δευτέρα 18 Μάρτη το πρόγραμμά τους και τους πρώτους 39 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη και με πολλούς ακόμη συνδημότες μας να βρίσκονται έξω από την αίθουσα επειδή ο χώρος αποδείχθηκε μικρός για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, μπροστά σε ένα θερμό κοινό αναφέρθηκε στους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού σχετικά με την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον της πόλης, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την επιχειρηματικότητα, την υγεία, το συγκοινωνιακό- μετρό, τονίζοντας και τις δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις, που έχουν οργανώσει οι «Πολίτες σε Δράση» σχετικά με όλα αυτά τα θέματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κομμάτι του Πολιτισμού, καθώς και στην αξιοποίηση του χώρου στην ακτή Σκαραμαγκά και του χώρου του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τη συνολική απραξία της παρούσας δημοτικής αρχής σε όλα τα σημαντικά θέματα, όλη την προηγούμενη περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Απεικονίζεται ξεκάθαρα, από τη μια πλευρά την ιστορία και τη συνέχεια του συνδυασμού κι από την άλλη τη διεύρυνση και τη διεισδυτικότητά του σε ευρύτερους χώρους, στη βάση ενός κοινού προγράμματος. Ενδεικτικά ανέφεραν τον Παναγιώτη Κολοκοτρώνη (από τον ευρύτερο χώρο της υπουργού Κ. Παπακώστα) και τον Θανάση Σιαφάκα (πρώτος σε ψήφους στον συνδυασμό του Κώστα Φουρλή). Επίσης τονίζεται ότι από τους 39 υποψήφιους που ανακοινώθηκαν οι 28 είναι νέοι, ενώ το ποσοστό των γυναικών προσεγγίζει το 50%. Την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε η κ. Καίτη Ειρηνάκη, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο για την πολυετή προσφορά της στα κοινά δρώμενα της πόλης μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προσωπικότητες, τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και από την τοπική κοινωνία:

Βίτσας Δημήρης Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Λιάκος Δημήτρης Υπουργός παρά τον Πρωθυπουργό

Καφαντάρη Χαρά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Τόσκας Νίκος π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Μπίρμπας Δημήτρης Δήμαρχος Αιγάλεω

Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος π. Βουλευτής των ΑΝΕΛ

Κλάπας Μιλτιάδης Γ.Γ. Υπουργείου Μεταναστ. Πολιτικής

Βασιλειάδης Στέλιος Αντιδήμαρχος Αιγάλεω

Θεοφιλόπουλος Αλέκος Αθλητικογράφος

Ζωγραφάκη Ελένη Περιφερειακή Σύμβουλος, Μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Δεληγιάννης Σωκράτης Πρόεδρος Εξωρ. Συλλόγου Κάτω Αφαίας

Λαμπρόπουλος Ανδρέας Αντιπρόεδρος του Εξωρ. Συλλόγου Κάτω Αφαίας

Ντουνιάς Γιώργος Εθνική Σχολή Δημ. Υγείας

Ξυνογαλάς Κώστας Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αθήνας

Σταυρίδης Δημήτρης Διευθυντής Υπ. Περιβάλλοντος Δήμου Χαϊδαρίου

Ζάχαρης Μάκης Πρόεδρος Σχολ. Επιτροπής Δήμου Αιγάλεω

Σαράντου Τάσος Αν. Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αθήνας δημοτ. Σύμβουλος Αιγάλεω

Σχοινάς Θόδωρος Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου Αττικής

Δραγώνας Κώστας Διοικητής Νοσοκ. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Κνήτου Κατερίνα Μέλος Πολ. Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

Κορδής Νεκτάριος Περιφερειακός Σύμβουλος

Θεοδώρου Έφη Πρωταθλήτρια 400μ. με εμπόδια

Δανάκος Χριστόφορος Περιφερειακός Σύμβουλος

Κούλης Στάθης Δήμαρχος Λαγκαδίων Γορτυνίας

Μπρη Μαρία Πρόεδρος Πυργουσών Χίου

Χριστοδουλάκης Απόστολος Πρόεδρος Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου

Σιριανόγλου π.πρ. Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου

Χριστοφοράκης πρόεδρος Χριστοδούλειου Ιδρύματος

Θεωνάς Αντώνης Δημοσιογράφος pitsouni city

Ζώτος Θοδωρής Δημοσιογράφος epikairo.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1 ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2 ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3 ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
4 ΒΑΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
5 ΒΙΤΣΑ ΑΛΚΙΣΤΙΣ
6 ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
7 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ
8 ΔΑΜΙΓΟΣ ΝΙΚΟΣ
9 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
10 ΖΕΡΒΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ
11 ΘΕΟΦΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
12 ΚΑΡΑΜΙΚΕΣ ΝΙΚΟΣ
13 ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
14 ΚΑΡΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
15 ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
16 ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
17 ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ ΒΙΒΗ
18 ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
19 ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
20 ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
21 ΜΠΑΓΔΑΤΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
22 ΜΠΕΛΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΟΥΛΑ)
23 ΜΠΟΥΡΟΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
24 ΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
25 ΟΡΔΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
26 ΠΑÏΡΑ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ (ΜΕΛΙΝΑ)
27 ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
28 ΠΑΠΑΤΖΕΛΟΥ ΑΝΝΑ
29 ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΦΗ
30 ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
31 ΣΚΟΥΦΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
32 ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
33 ΣΤΕΦΑΤΟΥ ΡΕΓΓΙΝΑ
34 ΤΑΜΠΑΝΙΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ
35 ΤΕΛΕΜΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
36 ΤΣΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
37 ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
38 ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ
39 ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ

Ομιλία Θοδωρή Σπηλιόπουλου – Πρόγραμμα παράταξης

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες καλησπέρα σας.

Εμείς, οι “Πολίτες σε Δράση” εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, που για πρώτη φορά θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, για την οποία είμαστε περήφανοι που παλέψαμε κι έγινε πράξη δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση, σήμερα σας παρουσιάζουμε τις βασικές προγραμματικές μας θέσεις.

Η παρουσίαση αυτή γίνεται για να γνωρίσουν οι συνδημότες μας την προσέγγιση που εμείς επιλέγουμε, τις λύσεις που εμείς προκρίνουμε και τις δεσμεύσεις που εμείς αναλαμβάνουμε ενώπιον σας.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πραγματικότητα το αίτημα: “Δήμος στην υπηρεσία του πολίτη”.

Θα αγωνιστούμε για να πραγματοποιήσουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας, σε μια δημοκρατική, προοδευτική, σύγχρονη και δημιουργική κατεύθυνση, για μια τοπική αυτοδιοίκηση ενεργών πολιτών, όπως θα διαπιστώσετε κι από το ψηφοδέλτιό μας.

Με αυτό το ψηφοδέλτιο σας εγγυούμαστε ότι τίποτε δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη μέρα, γιατί πρέπει να ανατρέψουμε την «ανεξήγητη» στασιμότητα της τελευταίας πεντατετίας, την οποία και η πιο κακιά Κασσάνδρα δε θα μπορούσε να προβλέψει.

Ούτε εμείς.

Εμείς που δεν κάναμε ποτέ μικροπολιτική και ευχόμασταν, αλλά και προσπαθήσαμε, και κάναμε τα πάντα για να γίνει έργο για τους Χαϊδαριώτες.

Δυστυχώς ερχόμαστε 5 χρόνια μετά να καλύψουμε μια χαμένη πεντατετία.

Το στρατηγικό μας σχέδιο μας για το Χαϊδάρι – Χαϊδάρι Βιώσιμη Πόλη.

Εμείς οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» έχουμε επεξεργαστεί ένα μακροχρόνιο Στρατηγικό Σχέδιο αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία και τις καλές πρακτικές από την Ελλάδα και από άλλες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου.

Σχεδιάζουμε μια βιώσιμη πόλη, όπου θα συνυπάρχουν αρμονικά η κατοικία, το εμπόριο, η εργασία, η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός.

Δεν θέλουμε πόλη υπνωτήριο ούτε Λας Βέγκας.

Θέλουμε μια «νεανική», καθαρή, αισθητικά όμορφη πόλη, που να μπορείς ζεις, να περπατάς και να μετακινείσαι με όλα τα μέσα ευχάριστα και με ασφάλεια.

Ένα Χαϊδάρι που θα σέβεται την πλούσια ιστορία του, τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και που, παράλληλα, οι κάτοικοί του θα υφαίνουν ένα νέο, σύγχρονο κοινωνικό ιστό, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού, της δημιουργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Θέλουμε μια πόλη που θα σέβεται τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τους σε ισότιμη βάση, γι αυτό και στην εκδήλωση κάναμε πρόσφατα, για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ αναδείξαμε ειδικότερα όλα αυτά τα ζητήματα.

Άξονες:

1ος Ποιότητα ζωής και περιβάλλον (δομημένο και φυσικό).

Παρεμβαίνουμε με στοχευμένο σχεδιασμό στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο μέτρο που μας αντιστοιχεί, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Πώς;

 • Προτείνουμε παρεμβάσεις και έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτήν την 5αετία και που μπορούν να γίνουν στην 4ετία με άμεσο όφελος στην τοπική κοινωνία. Θα συνεργαστούμε με όσους έχουν στην πράξη παρόμοιο πρόγραμμα και διαπιστωμένη διάθεση, χωρίς τερτίπια μικροπολιτικής.

 • Δεν παρουσιάζουμε προτάσεις για εντυπωσιασμό, χωρίς αντίκρισμα για την τοπική κοινωνία και χωρίς δυνατότητα υλοποίησης.

 • Αξιοποιούμε τα χρήματα που προβλέπονται σε εθνικά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, με μετρημένο όφελος για τους συμπολίτες μας και δεν τα σκορπάμε ανέξοδα. Και θα κάνουμε και «ΚΟΥΜΠΑΡΑ»- ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ, προυπόθεση για έργα μεγαλύτερης κλίμακας που απαιτούν τη δική μας συμμετοχή.

Παραθαλάσσιο μέτωπο. Ακτή Σκαραμαγκά & διεκδίκηση 220 στρ.

Οι βασικές θέσεις μας για την Ακτή Σκαραμαγκά παραμένουν διαχρονικά σταθερές. Μετά συμφώνησαν και οι αντίπαλοί μας που μας θεωρούσαν αρχικά ουτοπιστές! Όπως λοιπόν έχουμε γράψει και στο πρόγραμμά μας του 2014.

Υπενθυμίζω:

Ζητούμε την απομάκρυνση των βυθισμένων σκαφών και καθαρισμό του βυθού της μικρής ακτής (λιμανάκι), για το οποίο εμείς έχουμε κάνει ήδη αίτημα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Υποστηρίζουμε την αποκατάσταση του παραθαλάσσιου μετώπου στην Ακτή Σκαραμαγκά, με ήπιες λειτουργικές κατασκευές για την φιλοξενία κατοίκων της πόλης μας και της Δυτικής Αθήνας.Στηρίζουμε σαν Δημοτικός Συνδυασμός την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που μπορεί να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Διεκδικούμε την παραχώρηση της δημόσιας έκτασης στο Δήμο. Οι συναντήσεις και οι συνεργασίες με τον υπουργό τον Δημήτρη τον Βίτσα ήταν αλλεπάλληλες στην προσπάθεια να υλοποιήσουμε αυτό το μεγάλο έργο.

Δικές μας δράσεις τα «Μονοπάτια Πολιτισμού»

Βιώσιμη αστική κινητικότητα στο Δήμο μας

Είναι γεγονός ότι, όποια και όποιος και να ερωτηθεί σχετικά με τις μετακινήσεις, πεζός ή εποχούμενος θα πει ότι αρκετές φορές στην πόλη μας για τους πολίτες γίνεται ο βίος αβίωτος.

Οι συμπολίτες δεν μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια και ανεμπόδιστα στην πόλη μας. Ιδιαίτερα οι μητέρες με το παιδί στο καροτσάκι, τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν ένα σωρό εμπόδια; Γιατί άραγε;

Χάσαμε το μέτρημα στο πόσες φορές αρθρογραφήσαμε για τα πεζοδρόμια της «Καβάλας» που είναι σε «ΚΑΤΑΛΗΨΗ», για το «μαύρο χάλι» στην Καραισκάκη και στην Παπανδρέου, για τη μη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, των παππούδων και γιαγιάδων, για τα καροτσάκια που δεν χωράνε, για τις ράμπες που είναι λάθος, για τα φανάρια πεζών που είναι σε λάθος θέση.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή του κυρίου Σελέκου υπάρχει;

Βεβαίως, αλλά παρακολουθεί από μακριά τα συμβαίνοντα και περιμένει να βρεθεί λύση «εξ ουρανού»!

Εμείς αγαπητοί συμπολίτες πιστεύουμε ότι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να τις αναζητήσεις, να τις σχεδιάσεις και να τις δρομολογήσεις.

Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας στην πόλη αξιοβίωτη. Δεν μπορεί η ανεπάρκεια των προηγούμενων και της παρούσας Δημοτικής Αρχής να αφήνει την πόλη μας στο περιθώριο.

Κυκλοφοριακή μελέτη με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Δέσμευσή μας είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού ασφαλούς δικτύου πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, υποδομών για μηχανοκίνητα μέσα που να συνδυάζουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην αγορά και στις υπηρεσίες καθώς και την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών παράλληλα με τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων κατόπιν συνεχούς διαβούλευσης με πολίτες και φορείς της πόλης μας.

Όταν κάναμε δράσεις για τη χρήση ποδηλάτου ή για τον περιορισμό στη χρήση πλαστικής σακούλας, όπως για την ανακύκλωση και τον χαρτοφάγο, ακούγαμε ειρωνικά γελάκια. Όταν χρησιμποποιούμε παραδείγματα από άλλους δήμους, τους πειράζει που ο δήμαρχος είναι δεξιός, Σύριζα ή πρωην ΠΑΣΟΚ.

Ασκούμε πίεση για να έρθει το ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας σε μια από τις επόμενες φάσεις του σχεδιασμού του, χωρίς να ξεχνάμε τα τραγικά λάθη μιας άλλης εποχής του δήμου μας. Επειδή μερικοί προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, όπως τους βολεύει, τους θυμίσαμε με ανακοινωσή μας, ότι εμείς αγωνιστήκαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να μην καταργηθεί ο σχεδιασμός της γραμμής Νο 7 ΑΛΙΜΟΣ- ΧΑΙΔΑΡΙ. Είμασταν όλοι εκεί σε αυτούς τους αγώνες και επιμένουμε και σήμερα.

Προτείνουμε σχεδιασμό και δημιουργία λειτουργικής δημοτικής συγκοινωνίας (με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας) που θα συμβάλει στην άνετη μετακίνηση των συμπολιτών μας, καθώς θα σχεδιαστούν οι βέλτιστες διαδρομές, που θα εξυπηρετούν καθημερινές και πραγματικές ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών, ώστε να μπορείς κάποτε να φτάσεις στο μετρό, να μπορείς να πας στην εργασία σου, χωρίς να περιμένεις έως και 40 λεπτά το λεωφορείο!

Βέβαια πως να φτάσει η συζήτηση στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ, όταν 5 χρόνια δεν συζητάς την πιθανότητα για δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, για πιθανές μονοδρομήσεις κεντρικών δρόμων ή τμημάτων τους.

Προτείναμε την τροποίηση της γραμμής 892, νέα γραμμή ταχείας εξυπηρέτησης από και προς το ΜΕΤΡΟ, αίτημα που το έχει επίσης αποστείλε η διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. Στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ συζητήσαμε και την τροποποίηση της γραμμής 803, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη συχνότητα. Για όλα τα παραπάνω έχουμε αρθρογραφήσει επανειλημμένα κι έχουμε στείλει δημόσιες επιστολές διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, στο ΜΕΤΡΟ και στον ΟΑΣΑ.

Καθαριότητα και Εναλλακτική Διαχείριση αποβλήτων.

Επικαιροποίηση Τοπικού Σχεδίου Δράσης για τη Διαχείριση των Αποβλήτων στην πόλη μας.

Τι έχουμε σήμερα;

Δεν υφίσταται σύγχρονη, επιστημονική και οικολογική αντίληψη στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο χάνονται εδώ και πέντε χρόνια από το Δήμο, λόγω της άρνησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για την εναλλακτική διαχείρισή τους, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας και τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Τους φέρνουμε προμελέτη να τη δουν, να κινηθούν, τους λέμε για τα πρόστιμα που πέφτουν βροχή…, τίποτα φωνή βοώντος, για όλα φταίει η κυβέρνηση, η Δούρου…

Εμείς γράφουμε, μιλάμε, κάναμε διαδραστικές κινητοποιήσεις, θεματικές συζητήσεις και μόνοι μας και με την Περιφέρεια Αττικής και με τον ΕΔΣΝΑ, (Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο) για να αξιοποίηση της ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία του δήμου, έξω από τα σούπερ μάρκετ, κάναμε ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο κι αξιποιήσαμε όλες τις λαικές συνελέυσεις σε όλες τις γειτονιές για να πούμε το σχέδιό μας.

Και η απάντηση σε όλα αυτά πλήρης απάθεια…

Εμεις, οι “Πολίτες σε Δράση” δεσμευόμαστε για:

 • Ολοκληρωμένη εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων / απορριμμάτων της πόλης, με ένα σύστημα φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, που στηρίζεται στις βασικές αρχές της εγγύτητας, της μικρής κλίμακας, της εκπαίδευσης και της συμμετοχής των πολιτών καθώς και στον εκσυγχρονισμό της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης.

 • Συνολική διαχείριση των κλαδεμάτων και των βιοποβλήτων του Δήμου μας, από τα οποία θα παραχθεί κομπόστ.

 • Δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και Μικρών Πράσινων Σημείων, όπου οι πολίτες εναποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση/επαναχρησιμοποίηση.

 • Εγκατάσταση χαρτοφάγων σε όλα τα σχολεία, γιατί αποτελούν μια ολοκληρωμένη παρέμβαση εναλλακτικής διαχείρισης και αποκομιδής χαρτιού χωρίς το παραμικρό κόστος για το Δήμο. Η εξοικονόμηση χρημάτων που θα γίνεται θα αποδίδεται στο σχολείο για εξυπηρέτηση αναγκών και στόχων που θα βάζει κάθε σχολικό συμβούλιο.

Οι ισχυρισμοί της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ότι δεν έχει χρήματα ή προσωπικό για όλα αυτά είναι εντελώς αβάσιμοι. Δεν αξιοποίησε στο ελάχιστο κανένα σχεδιασμό, ούτε κάν μπήκε στον κόπο να σκεφθεί πώς θα εφαρμόσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου (ΤΣΔΑ) που ή ίδια ψήφισε.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή αντί να πράξει το αυτονόητο, την ανακύκλωση των απορριμμάτων της πόλης μας που συμβάλει άμεσα στην εξοικονόμηση χρημάτων, προτίμησε την εύκολη λύση.

Να δανειστεί 1,372 εκατομμύρια ευρώ για αγορά απορριμματοφόρων και λοιπού εξοπλισμού και να τα φορτώσει στις πλάτες των δημοτών.

Αυτά μπορεί! Αυτά κάνει! Ανερυθρίαστα!

Με δανεικά λοιπόν και το λογαριασμό να τον πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια!

Εμείς θα βάλουμε τις βάσεις για τη σχεδίαση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων για τον Δήμο με ορίζοντα τα Μηδενικά Απόβλητα.

Με δημοσιοποιημένα στοιχεία από το Δήμο για το 2014 είχαμε παραγωγή 19.141,57 tn αποβλήτων. Με ανακύκλωση του 50% της ποσότητας δηλαδή 9.570,79 tn δεν θα πήγαιναν στη χωματερή θα γλυτώναμε κατ’ έτος 430.685,33 ευρώ και στα 5 χρόνια της παρούσας Δημοτικής Αρχής με 45 ευρώ τον τόνο εισόδου στο ΧΥΤΑ 2.153.426,63 ευρώ.

Με εναλλακτική διαχείριση μόνο σε 4 ρεύματα του 30% των ποσοτήτων (σιδηρούχα, αλουμίνιο, χαρτί και χαρτί συσκευασίας, γυαλί) θα είχαμε ετήσια έσοδα 191.800 ευρώ.

Ενεργειακή αναβάθμιση -ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός.

Αντικατάσταση πετρελαίου με φυσικό αέριο.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας, η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν προέβη σε καμία ενέργεια για έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, που θα δρομολογούσε με συστηματικό τρόπο τα απαραίτητα σχετικά έργα.

Και ξέρετε τώρα πια δεν ντρέπονται, πήραν τη μελέτη μας του 2016-17 και την ανακοίνωσαν με μορφή παροχολογίας τώρα, με άρθρο του αντίστοιχου Αντιδήμαρχου.

Ηλεκτροφωτισμός

Βασικοί μας στόχοι:

 • Συμμετοχή σε δράσεις για παραγωγή καθαρής ενέργειας, συνδράμοντας (στο μέτρο των δυνατοτήτων μας) στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της αποφυγής εξάντλησης των φυσικών πόρων.

 • Εξοικονόμηση ενέργειας με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και με την αναβάθμιση/αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων στον οδοφωτισμό με νέους σύγχρονης τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης (Led).

Θέλω εδώ να σας πω ότιμπριν 3 χρόνια το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε, μετά από προτασή μου να ζητήσουμε 780.00 ευρώ από την Περιφέρεια. Συνφώνησαν μαζί μας, αλλά μετά «ξέχασαν» να προχωρήσουν την αντίστοιχη αλληλογραφία με την Περιφέρεια, κι έτσι έφτασαν σήμερα να πας πουν ότι δεν τους δίνει λεφτά η Περιφέρια για το αντίστοιχο έργο!

Προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

 • Οργάνωση του Δήμου και ετοιμότητα του για συμμετοχή ή υποστήριξη δράσεων για δημιουργία και εγκατάσταση υποδομών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ηλεκτρικά ποδήλατα, μοτοποδήλατα, μικρά οχήματα, κλπ) και για την ενοικίαση ηλεκτρικών οχημάτων στους επισκέπτες/τουρίστες της πόλης..

Αποτελεσματική αξιοποίηση και χρήση των υδάτινων πόρων.

Αξιοποίηση για πυροπροστασία, υδατοδεξαμενές, όπως διπλανοί δήμοι

Πόσο κοστίζει ό έλεγχος της ποιότητα νερού; Τίποτα στο χημείο του κράτους

Τι έχουμε σήμερα;

Ανυπαρξία πολιτικής αξιοποίησης των πολύτιμων υδάτινων πόρων (νερό βροχής, γεωτρήσεις-πηγάδια στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας).

Δεσμευόμαστε για:

 • Δημιουργία κατάλληλων υποδομών διαχείρισης υδάτινων πόρων.

 • Στόχος η εξοικονόμηση σημαντικών ποσών που καταβάλλονται στην ΕΥΔΑΠ μέσω της μείωσης της χρήσης πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ για τις ανάγκες της άρδευσης του πρασίνου.

Αδέσποτα ζώα συντροφιάς και υποχρεώσεις του Δήμου.

Ξεκινάμε από την παρατήρηση ότι ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι-γάτες) αυξήθηκε μέσα στην κρίση.

Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ορίζει με σαφήνεια πως οι Δήμοι υποχρεούνται μεταξύ άλλων να μεριμνούν για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που διαβιούν εντός των διοικητικών τους ορίων, να ιδρύουν και να λειτουργούν δημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων.

Απαντάμε στο ψεύτικο δίλλημα, στα πάρκα παιδιά ή ζώα; Εμείς λέμε συνύπαρξη των ανθρώπων και των ζώων, με προδιαγραφές με ανθρωπιά, όπως αρμόζει και στα ζώα

Για όλα τα παραπάνω, απαιτείται δημιουργία ειδικού γραφείου στην Υπηρεσία Διεύθυνσης και Προστασίας Περιβάλλοντος, αν όχι συγκρότηση νέου Τμήματος, που θα στελεχωθεί με το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό και θα εφοδιασθεί με τον αναγκαίο εξοπλισμό, με αποκλειστική ενασχόληση τη μέριμνα και τη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα. Ένα έργο που απαιτεί εργαζόμενους με φιλοζωικά αισθήματα και που θα λειτουργήσουν περισσότερο με τη διάθεση και τη νοοτροπία που χαρακτηρίζει τους εθελοντές ζωόφιλους και λιγότερο ως υπάλληλοι του Δήμου.

Το αστικό πράσινο μέσα στην πόλη.

Ο πεζόδρομος στην Καραισκάκη είναι γεμάτος γερασμέναπεύκα που πέφτουν προκαλώντας κινδύνους για την ασφάλεια των ανθρώπων. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν είμαστε ειδικοί σε όλα. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ,όμως και με βάση την εμπειρία του από το Βοτανικό Κήπο μπορεί να δώσει προτάσεις, ώστε η πόλη μας να μη γίνει «Γηροκομείο» πευκοδάσους. Μπορούν να υιοθετηθούν λύσεις για ανανέωση του πνεύμονα πρασίνου με υψηλή αισθητική παράλληλα στην αντικαττάσταση των δέντρων που χρειάζεται.

2ος Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός

Παιδεία

Διασφαλίζουμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας,

την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων όλων των σχολικών μονάδων, απαραίτητο στοιχείο για την ασφάλεια των μαθητών.

Ενθαρρύνουμε τις πρωτοπόρες ιδέες και καλύπτουμε τις ανάγκες υλοποίησής τους από τη σχολική κοινότητα.

Ενισχύουμε τη λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων.

Υλοποιούμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Αττικής δράσεις ευαισθητοποίησης για

 • την προστασία του περιβάλλοντος,

 • την εξοικονόμηση ενέργειας και

 • την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων με διαλογή στην πηγή σε όλα τα σχολεία.

Επίσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πάρκου Τρίτση και κάθε φορέα που ασχολείται με την προστασία της Φύσης και του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα περιβαλλοντικής και πολιτιστικής επιμόρφωσης ή στηρίζουμε τα αντίστοιχα προγράμματα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στον βοτανικό κήπο, στο όρος Ποικίλο – Αιγάλεω, στο Σκαραμαγκά και στην Λίμνη Κουμουνδούρου, στους ιστορικούς χώρους της πόλης μας.

Περιβάλλον και πολιτισμός είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Υπάρχουν μοντέλα που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Αυτά που κάνουν σοβαροί σύλλογοι, όπως οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ και ο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, θα έπρεπε να τα κάνει ο Δήμος. Άλλοι δήμοι πληρώνουν μελετητικά γραφεία για να τα μάθουν αυτά

Πολιτισμός

Στρατόπεδο

Η αξιοποίηση του στρατοπέδου είναι κομμάτι του πολιτισμού; Με βάση την ιστορία της πόλης είναι ασφαλώς και κομμάτι πολιτισμού . Η ιστορία της ίδιας της παράταξης μάς οδηγεί στο μακρινό παρελθόν, σε διεκδικήσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, ως χώρου πρασίνου, ως χώρου πολιτισμού, ως χώρου ιστορίας.

Γι’ αυτό και η Δημοτική μας Παράταξη συμβάλει με τις στοχευμένες θέσεις και δράσεις στην ανάδειξη και αξιοποίηση του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος και θέτει διαχρονικά τα ζητήματα του Πολιτισμού σε πρώτη προτεραιότητα, με συμμετοχικό τρόπο στο σχεδιασμό των έργων πολιτισμού και των πολιτιστικών δράσεων.

Διεκδικούμε τη δημιουργία του «Δρόμου Πολιτισμού» και την πιστοποίησή του. Αθήνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα. Το «Μεγάλο Δυτικό Περίπατο», που συνδέει όλα τα μνημεία πολιτισμού αλλά και φέρνει σε επαφή τον επισκέπτη με το σημερινό πολιτιστικό και κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι, και που θα αποτελεί παράλληλα τον πράσινο διάδρομο του Λεκανοπεδίου, ο οποίος καταλήγει Ακτή Σκαραμαγκά.

Δηλαδή αποκαθιστούμε με αυτή την παρέμβαση την ενότητα του αρχαίου αστικού τοπίου, συνδέοντας τη φύση με τον πολιτισμό.

Η τοπική μας ιστορία μπορεί να έχει θετική επίδραση σε ζητήματα παιδείας και πολιτισμού. Ένα ανοιχτό λαϊκό πανεπιστήμιο μπορεί να ξεκινήσει από τέτοια θέματα και να προσφέρει καινοτόμα στοιχεία πολιτισμού στην πόλη μας.

Αθλητισμός

Υποστηρίζουμε και διευκολύνουμε,

 • τον αθλητισμό για όλους και χωρίς αποκλεισμούς,

 • τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας για την άθληση των μελών τους με βελτίωση και διεύρυνση αθλητικών χώρων,

 • την άθληση των συμπολιτών μας με δημιουργία διαδρομών και μονοπατιών πεζοπορίας και άθλησης,

 • την άθληση των μαθητών των σχολείων μας. Τα παιδιά μας κατόπιν συνεννόησης με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα μαθαίνουν με συστηματικό πρόγραμμα κολύμπι. Είναι αδιανόητο στη χώρα μας, στην πόλη μας να υπάρχουν σήμερα παιδιά που να μην γνωρίζουν κολύμπι. Είναι αδιανόητο η Δημοτική Αρχή να μην συμβάλει σ’ αυτό αφού αυτή διαχειρίζεται το κολυμβητήριο. Παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα με την αρχική επαφή με το κολύμπι και τις βάσεις, σε όποιον και όποια θέλει να ασχοληθεί αργότερα με την ναυαγοσωστική.

 • Το ΧαΪδάρι χρειάζεται κι άλλο κολυμβητήριο, κι άλλα γήπεδα κι υπάρχουν προγραμματικές συμφωνίες με το κράτος, την Περιφέρεια , με άλλους φορείς, όρεξη να υπάρχει. Μετά την οχταετία απαξίωσης του δημόσιου τομέα και την προσπάθεια για συνολική ιδιωτικοποίηση των παροχών προς τους δημότες, περάσαμε στην πενταετία της «καταγγελλιολογίας». Ήρθε ο καιρός για την τεΤραετία της ανασυγκρότησης.

3ος Κοινωνική Πολιτική, Ενίσχυση τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η κάθε Δημοτική Αρχή έχει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής με δράσεις και παρεμβάσεις συγκεκριμένες όσο και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς εργασίας.

Δεσμευόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε κάθε εργαζόμενος συμπολίτης μας να μπορεί να αφήσει το παιδί του.

Δεσμευόμαστε για τη λειτουργία επιτέλους του Βρεφονηπιακού Σταθμού επί των οδών (Ακροπόλεως & Βεργίνας) στο Δάσος που θα συμβάλλει στη φιλοξενία πλέον των 60 βρεφών και νηπίων σε σύγχρονη κτηριακή υποδομή με παιδαγωγικό σχεδιασμό σύμφωνα με τους κανόνες της σύγχρονης αγωγής

Σχεδιάζουμε διάθεση χώρου για τη δημιουργία αστικού λαχανόκηπου. Μια πρόταση, αίτημα πολλών συμπολιτών μας, που στερούνται από λίγα τετραγωνικά αυλής και η οποία εκτιμάται ότι θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στους συμπολίτες μας.

Προτείνουμε τη λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων για τους καλοκαιρινούς μήνες συνδυασμένη με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών για τα παιδιά των συμπολιτών μας.

Ερωτήματα: Έχει νόημα να επενδύσει κάποιος στο Χαιδάρι;

Υποστήριξη επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών

Αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων από το ΕΣΠΑ με θετικό τοπικό αντίκτυπο.

Ο Συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» δεσμεύεται να μην αδιαφορεί σε δράσεις όπως η σχετική παρακάτω, που αφορούσε στα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» [4/6/2018]

Η Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας (Ε.Π. ΑνΕΚ) στόχευε στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. 

Η παντελής αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης στέρησε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας.

Η πρότασή μας είναι :

Σε δημοτικό κτήριο, σε διακριτούς επαγγελματικούς χώρους θα φιλοξενούνται δωρεάν για τα πέντε πρώτα χρόνια, νέες καινοτόμες επιχειρήσεις κατά προτεραιότητα, που θα δημιουργήσουν νέες και νέοι δημότες της πόλης μας. Το διάστημα των πέντε χρόνων θεωρείται επαρκές για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση και να σταθεί αυτοδύναμα στα πόδια της.

Παροχή βοήθειας σε κάθε νέο και νέα που θα θελήσει να δημιουργήσει μια καινοτόμα επιχείρηση. Αυτά τα λεγόμενα start hubs, χρειάζονται καθοδήγηση από έμπειρους ανθρώπους για το τεχνικό κομμάτι, αλλά και για την άντληση κεφαλαίων, συνεργασία με την Περιφέρεια, τα Πανεπιστήμια, το Ευρωκοινοβούλιο.

Υπάρχει μαγιά στο Δήμο, γυναικών που ασχολούνται με τη χειροτεχνία, νέων που δοκιμάζουν να ιδρύσουν ΚΟΙΝΣΕΠ ή επιστήνονες που περιμένουν βοήθεια από το ΔΗΜΟ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά:

Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας Ναυπηγική τέχνη και ιστορία. Η περιοχή της Αφαίας θα βοηθηθεί από μια πιθανή ανάπτυξη των ναυπηγείων

4. Αποτελεσματική διοικητική λειτουργία του Δήμου

Δεσμευόμαστε πως θα δρομολογήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για έναν νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, επικαιροποιημένο, σύγχρονο και παραγωγικό, λειτουργικό με προσανατολισμό στις σημερινές ανάγκες του Δήμου και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών του.

Δεσμευόμαστε σε κοινές προσπάθειες με τους εργαζόμενους του Δήμου για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Για κατάργηση των μορφών ελαστικής απασχόλησης και για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ξεκινώντας κατά προτεραιότητα από τις κρίσιμες Υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δημοτών, που επλήγησαν από τη μνημονιακή λαίλαπα.

Παιχνιδάκια δεν θα κάνουμε,

Μικροπολιτική δεν θα υπηρετήσουμε, αυθαιρεσίες από την κεντρική διοίκηση, που από τη μια διακηρύσσει αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδοιίκησης και μετά κάποιοι υπουργοί ξεχνάνε να κάνουν στοιχειώδη διαβούλευση.

Κτιριακό κεφάλαιο του Δήμου

Χρειαζόμαστε κτήρια ζωντανά, ενεργειακά αναβαθμισμένα, λειτουργικά και ενταγμένα στην καθημερινή ζωή της πόλης.

Για πέντε χρόνια η παρούσα Δημοτική Αρχή της απραξίας και της μετάθεσης των ευθυνών στις πλάτες άλλων, δεν έχει παρουσιάσει μια συστηματική μελέτη για την αξιοποίηση των δημοτικών κτηρίων στην πόλη μας.

Ενδεικτικά αναφερόμαστε σε κτήρια όπως.

 Το παλαιό «Κοινοτικό Κατάστημα», Ιερά Οδός και Χριστόφορου Περραιβού και το κτήριο στην Οδό Κύπρου 32 στα Κουνέλια (δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής),

 Το πρώην Δημαρχείο «Δημήτρης Γιαχνής», Κερασούντος και Νικομηδείας (ΙΣΤΟΣ) με τον περιβάλλοντα χώρο,

 Το κτήριο Νικολάου Γύζη, με το έργο οι «Τέσσερις Εποχές» του ομώνυμου ζωγράφου και το Κτήριο «Ιστορικό» (στάβλοι),

 Το κτήριο «Πύργος Παλατάκι», αρχιτεκτονικό μνημείο & τοπόσημο της πόλης μας, χώρος για εκδηλώσεις ήπιας έντασης.

 Το κτήριο ΑΙΘΡΙΟ με τον περιβάλλοντα χώρο (φιλοξενεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, από τον Φεβρουάριο του 2019).

 Το κτήριο ΓΙΟΡΤΗ (πρώην ΔΑΦΝΕΣ – πλησίον της Μονής Δαφνίου),

 Το δεσμευμένο κτήριο «Λολοσίδη», στην Οδό Δαβάκη, πρώην βιοτεχνικός χώρος, θα πρέπει να αποκτηθεί και να συνδεθεί με τον παρακείμενο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «ΚΑΤΕΡΙΝΑ»,

 Η έπαυλις Καλούμενου (Σάμου και Καραϊσκάκη),

 το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το ΜΠΛΟΚ15

Η περίπτωση του «ΘΕΑΘΗΝΑΙ» πρέπει να συζητηθεί ολοκληρωτικά εξ αρχής λόγω στατικής επικινδυνότητας της κατασκευής.

Σε όλες τις παρεμβάσεις θα υπάρξει ενεργειακή αυτονομία των κτηρίων.

Για μας η αξιοποίηση σημαίνει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας.

5ος Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών

Η αξιοποίηση των τεχνολογικών εφαρμογών θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών με καθημερινή επίδοση – αποστολή διοικητικών εγγράφων στο σπίτι τους.

Η αξιοποίηση των σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο με τεχνολογία WiFi θα συμβάλει στην προβολή των χώρων με πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον και στην έγκυρη επικαιροποιημένη πληροφόρηση κατοίκων και επισκεπτών.

Για να ανταποκριθούμε στα παραπάνω και να συμβαδίσουμε με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι το όραμα της μετατροπής της Ευρώπης σε μία κοινωνία Gigabit μέχρι το 2025, δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών που πραγματοποιούνται σε άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής προς όφελος των συμπολιτών μας, των επισκεπτών και όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Δήμο μας, στις τεχνολογίες 5ης γενιάς, για

 • εξαιρετική ποιότητα τηλεπικοινωνιών,

 • μεγαλύτερη χωρητικότητα,

 • υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

6ος Υγεία

Ο σεβασμός κάθε δημοτικής αρχής προς τους δημότες της επιβεβαιώνεται και από τις θέσεις της για την προστασία και την βελτίωση της υγείας τους.
Η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να εμπεδώνεται με δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία των ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Υποστηρίζουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα για την υγεία καθώς αποτελεί τον κύριο βραχίονα αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και εν γένει των ανεπτυγμένων συστημάτων υγείας διεθνώς.

Στο δίκτυο για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας περιλαμβάνονται τα ΚΑΠΗ, τα σχολικά συμβούλια, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι πολιτιστικοί – περιβαλλοντικοί σύλλογοι και όλα τα σωματεία, συλλογικότητες της πόλης μας.

Διεκδικούμε την δημιουργία στο Δήμο μας,

 • -Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας μικτού τύπου για παιδιά , εφήβους και ενήλικες τόσο για την πρόληψη και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών όσο και για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά πασχόντων και την διασύνδεσή του με τις μονάδες της Α΄βάθμιας Φροντίδας Υγείας,

 • Κέντρου Ημέρας με ομαδικές θεραπευτικές δράσεις των ψυχικά πασχόντωνκαι την πλήρη στελέχωση του υπάρχοντος διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξάρτησης & Αγωγής Υγείας «Άρηξις» για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών ως προς την πρόληψη της τοξικοεξάρτησης & την υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Υποστηρίζουμε την αναβάθμιση του πρώην «Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας», όπου πολλοί συμπολίτες μας έβρισκαν και βρίσκουν λύση στα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου «Αττικό» και στην καλλίτερη εξυπηρέτηση τόσο των επειγόντων περιστατικών αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης των ασθενών.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μεγάλα έργα, χωρίς τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής δε μπορούν να γίνουν και κανείς δήμος δεν πραγματοποιεί. Μια γρήγορη ματιά στους γειτονικούς δήμους δείχνει πως συμπεριφέρεται μια σύγχρονη δημοτική αρχή προς όφελος του δημότη. Στο Χαιδάρι όμως επικρατεί μια άλλη λογική. Με δυο κουβέντες. Δεν καταθέτουμε προτάσεις και μετά κατηγορούμε την Περιφέρεια, ότι δεν χρηματοδοτεί έργα. Έτσι λοιπόν έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί ή θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν, όπως η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την ανάπλαση της ακτής Σκαραμαγκά, δεν προχωρούν.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν είμαστε εδώ απέναντί σας και ζητάμε την ουσιαστική συμβολή σας, ώστε η πόλη μας να αλλάξει προσανατολισμό, το Χαïδάρι να γίνει ένας σύγχρονος δήμος που θα βελτιώνει την καθημερινότητα, τη ζωή του δημότη, που θα κάνει την κάθε ημέρα καλύτερη από την προηγούμενη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button