ΑΡΘΡΑ

“Θα ξεπηδήσει ο καθαρμός κι η λευτεριά το Μάη”

Θα ξεπηδήσει ο καθαρμός κι η λευτεριά “το Μάη”.
(Παραφράζοντας τον ποιητή Κώστα Βάρναλη)

Του Δημήτρη Αλεξάκη

"Θα ξεπηδήσει ο καθαρμός κι η λευτεριά το Μάη" 3

Την Πρωτομαγιά του 1944, τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου (ΜΠΛΟΚ 15) στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, σαν αντίποινα για την εκτέλεση του κατακτητή Γερμανού στρατηγού Κρεντς ύστερα από μάχη (27 Απρ. 1944) στους Μολάους Λακωνίας.

Οι Δήμοι Χαϊδαρίου και Καισαριανής οργάνωσαν 6 & 7 του Μάη εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944.

Πάντοτε κρίνεται και θα αναζητείται ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων και πάντοτε θα υπάρχει η σύγκρουση για ένα κόσμο καλλίτερο, με αξιοπρέπεια, με περηφάνεια και δικαιοσύνη χωρίς χειραγώγηση.

Επαναλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο, «σύγχρονο», αυτό που συνέβη για το λαό πριν από 80 περίπου χρόνια για υποταγή, από κάποιους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους και να αχρηστεύσουν κάθε προσπάθεια «εσωτερικής αναλογικής συνεργασίας».

Κάθε προσπάθεια συνεργασίας απέναντι «σε μια νέα τάξη πραγμάτων», η οποία μοιράζει τα αγαθά της επιβίωσης, «ένα κομμάτι ψωμί», με “pass”, εύρημα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού!

Για να πεισθούμε από τα φερέφωνα ότι οι «επενδύσεις» που έχουν γίνει, συμβάλουν «φυσιολογικά» στην αισχροκέρδεια από τους πλουτοκράτες και πρέπει να αποδεχτούμε το ζυγό τους, συμβάλουν στην αύξηση της φτώχειας μεγάλου μέρους του πληθυσμού και πρέπει να το καταπιούμε και καταλήγουν, οι συντάξεις και οι μισθοί να μην φθάνουν πέρα από το πρώτο 20ήμερο κάθε μήνα σε ένα σημαντικό μέρους του πληθυσμού!

Φθάσαμε να σκεπτόμαστε να πάμε σούπερ μάρκετ, να ανοίξουμε το διακόπτη του ρεύματος και θα καταλήξουμε, αν συνεχίσουμε έτσι, να πούμε «το νερό, νεράκι»!

Για όσους «μαζεύουν το χρήμα με τη σέσουλα» η επιλογή είναι μία: Υποταγή του λαού! Εμείς; Ας επιλέξουμε!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button