ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Ασκητής για την υπόθεση της 12χρονης: Χρειαζόμαστε door to door κοινωνικούς λειτουργούς

Την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος door to door στην Ελλάδα, πρότεινε ο γνωστός νευρολόγος – ψυχίατρος και διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ to 2019 στη Δυτική Αθήνα, Θάνος Ασκητής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με το Χρήστο Μιχαηλίδη.

«Έχω σαν όνειρο να γίνει στη χώρα μας αυτό το πρόγραμμα. Πρόκειται για επισκέπτες υγείας, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν κατευθείαν με το σπίτι. Από το άνοιγμα της πόρτας η όχι θα αντιλαμβάνονται αν κάτι συμβαίνει εκεί μέσα. Στην Ευρώπη υπάρχει ήδη ένα μεγάλο δίκτυο των επισκεπτών αυτών και σε πολλές χώρες είναι θεσμοθετημένοι», δήλωσε ο κ. Ασκητής.

Ο γνωστός ψυχίατρος συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως μέθοδος πρόληψης τραγικών περιστατικών, όπως εκείνου της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον 53χρονο, ενώ ανέφερε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είναι πολύ πρόθυμος να συζητήσει την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος στις τοπικές κοινωνίες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button