ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τέλος μήνα… θα βεβαιώσετε δημοτικά τέλη σε πολίτες που έχασαν δουλειές ή έβαλαν λουκέτο;

Επιστολή του Αποστόλη Θεοφίλη στην ηγεσία του Δήμου Χαϊδαρίου, σχετικά με την ανάγκη ελάφρυνσης δημοτών από δημοτικά τέλη, λόγω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.

ΠΡΟΣ

Δήμαρχο Χαϊδαρίου, κ. Ευάγγελο Ντηνιακό,

Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παναγιώτη Τσατσαρώνη,

Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γεώργιο Αργυρόπουλο,

Η έκτακτη κατάσταση που βρίσκεται πλέον η χώρα μας λόγω του κορονοϊού οδήγησε έγκαιρα σε μια σειρά μέτρων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η διασπορά του ιού. Αποτέλεσμα, το προσωρινό κλείσιμο επιχειρήσεων, αλλά και η σοβαρή πλέον υπολειτουργία όσων ακόμη δραστηριοποιούνται. 

«Θύματα» των αιφνίδιων και αρνητικών αυτών αλλαγών εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και πολίτες. Η οικονομική δραστηριότητα στην πόλη μας έχει δεχτεί καίριο πλήγμα.

Η πρόσφατη επιστολή του δημάρχου στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών δεν περιγράφει την διάθεση του για άμεση λύση, αλλά μεταθέτει τις ευθύνες στον πρώτο. Η δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγους μήνες ζητά έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία. Αυτήν την φορά, για να προχωρήσει σε απαλλαγή δημοτικών τελών των επιχειρήσεων και εργαζομένων που επλήγησαν από την κρίση.

Ο μήνας φτάνει στο τέλος του και είναι αδιανόητο να βεβαιωθούν από τις δημοτικές οικονομικές υπηρεσίες τέλη σε πολίτες που έχασαν τις δουλειές τους και έβαλαν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιτείνει το άγχος και την βεβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση των συνδημοτών μας που έχουν βρεθεί στην δίνη ενός κυκεώνα που μόλις ξεκίνησε.

Την ίδια ώρα, πολλοί δήμοι έχουν λάβει δια περιφοράς αποφάσεις απαλλαγής και έχουν ήδη δημιουργήσει σχετική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες και επιχειρήσεις.

Είναι ώρα δράσης και ευθύνης και για την δική μας πόλη.

Γι’ αυτό «Το Χαϊδαρι Ψηλά!» ζητά έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε δια περιφοράς :

-Για την λήψη απόφασης απαλλαγής 5 μηνών επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών (που επλήγησαν άμεσα η έμμεσα απο την κρίση του κορονοϊού) από την καταβολή δημοτικών τελών και άλλων ρυθμιζόμενων οφειλών.

-Για την λήψη απόφασης έκπτωσης 35% για ετήσια τέλη όπως π.χ. τραπεζοκαθισμάτων και κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και για όσους έχουν προπληρώσει με απόφαση δημάρχου να γίνει επιστροφή ισόποσης αξίας.

-Για την λήψη απόφασης ψηφίσματος διεκδίκησης καταβολής δώρου Πάσχα στους εργαζομένους στους Ο.Τ.Α. με κατεπείγουσα χρονική προτεραιότητα σε όσους απασχολούνται στις διευθύνσεις Καθαριότητας και Κοινωνικών Υπηρεσιών σε δήμους και Περιφέρειες.

Η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε ως τοπική κοινωνία οφείλει να βρεί ΕΝΩΜΕΝΕΣ δημοτική αρχή και δημοτικές παρατάξεις.

Αναμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις σας γιατί οφείλουμε ΟΛΟΙ να δώσουμε άμεσα ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ και ΛΥΣΕΙΣ στα πρόβληματα των Χαϊδαριωτών.

Με εκτίημηση

Αποστόλης Θεοφίλης,

Δημοτικός Σύμβουλος,

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά!».

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button