Δήλωση του Τάκη Διαμαντόπουλου, υποψήφιου της Ένωσης Κεντρώων στη Β΄ Αθήνας, για τις φονικές πυρκαγιές που μαύρισαν την ψυχή της χώρας.

Ο  πόνος αβάσταχτος, οι απώλειες των ανθρωπίνων ζωών σφάζουν την ψυχή μας. Σε λίγες ώρες, η πύρινη λαίλαπα έλιωσε τα πάντα στο διάβα της και σκόρπισε το θάνατο. Όλα μαύρα, περιβάλλον, σπίτια, άνθρωποι, μια μάζα ακαθόριστη με το μαύρο φόντο να κυριαρχεί.

Αυτή την στιγμή επιβάλλεται σιωπή, είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε στη μνήμη των νεκρών μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σεβασμός των στιγμών θα αποτελέσει και την λήθη για όσα συνέβησαν. Η επόμενη μέρα είναι σημαντική για όλους. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα αμέτρητα γιατί, της ανείπωτης  τραγωδίας.

Η προτεραιότητα της επόμενης μέρας είναι τα πολιτικά κόμματα να βρουν τον ελάχιστο παρανομαστή συνεννόησης και να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο, αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων και καταστροφών, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διασώστες που υπερβάλουν εαυτούς για να σώσουν ζωές. Και ας μην ξεχνάμε, μετά τις φονικές πυρκαγιές, έρχονται οι πλημμύρες. Εδώ και τώρα λοιπόν, όλοι μαζί απέναντι στην προστασία των πολιτών.