Ο Τάκης Διαμαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων στη Β΄ Αθήνας, σχολιάζει το πρωθυπουργικό διάγγελμα και θυμάται ότι… “για να τερματιστούν τα μνημόνια χρειάζεται ένας νόμος και ένα άρθρο στη Βουλή”.

Σήμερα που ξύπνησα το πρωί είδα τα πράγματα διαφορετικά, έξω από τα μίζερα και καταστροφικά μνημόνια και την αβάσταχτη λιτότητα, άκουσα και τον Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη και πήρα θάρρος και κουράγιο.

Σήμερα δεν με ενόχλησε κανένας, από την εφορία από τα δημόσια ταμεία και καμία ΔΕΚΟ δεν απαιτεί κάποια υποχρέωσή μας. Βγήκαμε από τα μνημόνια, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά η κληρονομιά είναι μεγάλη και δυσβάσταχτη μέχρι το 2060 και βλέπουμε.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας κέρδισε την εξουσία με ψέματα και θα την χάσει με αλήθειες. Ο λαός δεν θα ξεχάσει το ΦΠΑ στο 24%, τη μείωση των συντάξεων, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, και τον ελέγχο των τραπεζών. Με αυτά θα κριθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός βρήκε την Ιθάκη του μετά από 4 χρόνια, πέρασε τις συμπληγάδες, αλλά έχει τους 40 μνηστήρες που πρέπει να εξαφανίσει γυρίζοντας στην Αθήνα.

Προς το παρόν το μνημόνιο… έφυγε και η ζοφερή πραγματικότητα καλά κρατεί. Πάντως για να είμαστε εξηγημένοι, για να τερματιστούν τα μνημόνια χρειάζεται ένας νόμος και ένα άρθρο στη Βουλή που θα καταργεί, μέχρι τότε θα τα υποστούμε για να μη γελιόμαστε.