Ο Τάκης Διαμαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων στη Β΄ Αθήνας, σχολιάζει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και υποστηρίζει ότι “αν νομίζουν στην κυβέρνηση ότι “πρασινίζοντας” το υπουργικό συμβούλιο θα κερδίσει και τις εκλογές, μάλλον το ανάποδο θα πετύχει.”

Η δήλωσή του:

Η κυβέρνηση προσπαθεί με γνώμονα την επικοινωνία να επισκιάσει ό,τι θεωρεί πως έχει πολιτικό κόστος. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση του ανασχηματισμού, το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα  και έφερε  στο προσκήνιο με πομπώδη τρόπο το νέο κυβερνητικό σχήμα και τις… ωραίες παρουσίες.

Αμ δε, ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και προπάντων σανό. Οι ανασχηματισμοί γίνονται, κατά κύριο λόγο για να βγάλουν από μια δύσκολη θέση τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Στην παρούσα φάση, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πετύχει εσωκομματική ηρεμία, δεν ξέρω αν τα κατάφερε, και ταυτόχρονα να στείλει το μήνυμα ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, αυτοί που είχαν ανοιχτά τα αυτιά τους το άκουσαν, οι υπόλοιποι είναι σε άλλο κλίμα.

Πάντως, αν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι με την Κατερίνα, την Μυρσίνη, την Μαρίνα, την Κατερίνα του Βορά, τις οποίες σεβόμαστε, θα έχει και πολιτικά αποτελέσματα, πλανάται πλάνην οικτρά.

Επίσης, αν νομίζουν στην κυβέρνηση ότι “πρασινίζοντας” το υπουργικό συμβούλιο θα κερδίσει και τις εκλογές, μάλλον το ανάποδο θα πετύχει. Οι άνθρωποι που δεν έκαναν τίποτα όταν δοκιμάστηκαν από άλλες κυβερνήσεις, έρχονται να ξανασώσουν την πατρίδα. Λίγη ντροπή δε βλάπτει. Κατά τα άλλα, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.