ΕΛΛΑΔΑ

Τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το σχέδιο για υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις οριστικές αποφάσεις για την εστίαση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργος ανακοίνωσε ειδικότερα ότι θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών και των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σύμφωνα και με την εισήγηση της επιτροπής Βιοηθικής.

Όσοι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. “Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου”, τονισε ο κ.Μητσοτάκης.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. “Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από την Παρασκευή 16 Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι κλειστοί χώροι διασκέδασης θα λειτουργούν αυστηρά με εμβολιασμένους και συνολικά η εστίαση είτε έξω είτε σε εσωτερικούς χώρους μόνο με καθήμενους.

“Το δρόμο δε δείχνει ο πανικός, αλλά ο εμβολιασμός. Η χώρα δε θα κλείσει ξανά από την απερισκεψία ορισμένων”, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτακης.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button