ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη φορέων και σωματείων της πόλης για ακρίβεια – ενεργειακή φτώχεια

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα  24 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων και σωματείων της πόλης.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός της δράσης πάνω στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά τα λαϊκά στρώματα της πόλης, τα ζητήματα της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της κατάστασης στα σχολεία, στο Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία κ.ά.

Το κάλεσμα απεύθυναν η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου και ο Επαγγελματικός και Εμπορικός σύλλογος Χαϊδαρίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν:

  • Η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου
  • Ο Επαγγελματικός και Εμπορικός Σύλλογος Χαϊδαρίου
  • Ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου
  • Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Χαϊδαρίου
  • Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας
  • Ο Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ – παράρτημα Δυτικών
  • Οι εκπρόσωποι από τα διοικητικά συμβούλια των σχολείων 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 14ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, Παράρτημα ΕΣΥΝ Χαϊδαρίου
  • Ο Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου
  • Η Συλλογικότητα «Χαϊδαρίστας»

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παρέμβασης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και η διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 05/11, στις 10.30, στο Αίθριο.

Σύσκεψη φορέων και σωματείων της πόλης για ακρίβεια - ενεργειακή φτώχεια 3

Την εισηγητική ομιλία πραγματοποίησε ο Κώστας Σταθάς, πρόεδρος του ΔΣ του Επαγγελματικού και Εμπορικού Συλλόγου Χαϊδαρίου, που ανέφερε ότι αυτή η σύσκεψη αποτελεί μία πρωτοβουλία για κοινό συντονισμό δράσης μεταξύ των φορέων του Χαϊδαρίου, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος για την αντιμετώπιση του δύσκολου Χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Ανέδειξε τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για την πολιτική που υπηρετεί τους λίγους ενάντια στους πολλούς και τις συνέπειες που έχουν. Από τους μισθούς και τις συντάξεις, έως την καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας με την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία αλλά και την συνεχόμενη υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παράλληλα κάλεσε τους εκπροσώπους και τα μέλη των φορέων, το επόμενο διάστημα να ξεσηκώσουν κάθε εργασιακό χώρο, γειτονία, συλλόγους και φορείς για να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στις 05 Νοέμβρη.

Στην σύσκεψη πραγματοποιηθήκαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων και σωματείων της περιοχής, οι οποίες έθεταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και την αναγκαιότητα για την κοινή δράση και απάντηση σε αυτά που θα ακολουθήσουν.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button