ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας χωρίς να θέλει επουδενί να προκαταβάλει το έργο της δικαιοσύνης με αφορμή τα όσα τραγικά καταγράφησαν αυτές τις ημέρες σε ιδιωτικές κλινικές και σε μια στην περιοχή μας, την Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, υπεραμύνεται των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο η ενίσχυση του Δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί εχέγγυο για την παροχή σε καθολική κλίμακα υψηλών υπηρεσιών περίθαλψης ανά πάση χρονική περίοδο.

Με αφορμή λοιπόν την διερεύνηση όλων αυτών των υποθέσεων από την Δικαιοσύνη και τους αρμόδιους φορείς τονίζουμε ότι απαιτούμε από τις ιδιωτικές κλινικές που δραστηριοποιούνται και στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας:

  • τη συνεχή και πιστή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ
  • τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων που αφορούν π.χ. τη μη εξυπηρέτηση τακτικών περιστατικών,
  • την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων διαδικασιών ώστε να μην υπάρξει τυχόν διασπορά του ιού και
  • το να τηρείται η νομιμότητα και να μη γίνονται τυχόν τακτικά χειρουργεία ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από 07/03 κ.α.

Εν ολίγοις απαιτούμε Δικαιοσύνη αλλά και να μπει πάνω η δημόσια υγεία, η ζωή κάθε ανθρώπου από τη βιωσιμότητα ή κερδοφορία της εκάστοτε επιχείρησης στον τομέα υγείας.

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία την άδεια, την εποπτεία και τον έλεγχο της λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών την παρέχει και ασκεί αντίστοιχα η Περιφέρεια Αττικής. Αναρωτιόμαστε γιατί τα Μέσα Ενημέρωσης αποσιωπούνε αυτή την πτυχή.

Η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας κρίνεται καθοριστική για το τι συνέβη στις ιδιωτικές κλινικές καθώς σύμφωνα με ότι δημόσια έχει αναφερθεί γνώριζαν οι αρμόδιοι για την καταγραφή κρούσματος από την Τετάρτη. Δυστυχώς ανάλογη πρακτική είχαν τηρήσει και στην περίπτωση της δομής στο Κρανίδι.

Αποδεικνύεται ότι ουσιαστικός σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή θα υπάρξει μόνο όταν οι άνθρωποι τεθούν πάνω από τα μεμονωμένα κέρδη… Είτε αυτό αφορά το να μην περικόπτονται αναγκαίες δαπάνες στα δημόσια νοσοκομεία είτε με το να μην κυριαρχεί η λογική του ιδιωτικού κέρδους στην παροχή του αγαθού της υγείας.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ζητά από όλους τους θεσμούς της Πολιτείας να εφαρμοστούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα βήματα για την προστασία των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και των ασθενών στις δομές Υγείας αλλά και να αποδοθεί Δικαιοσύνη προς όλες τις κατευθύνσεις.