ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνδικαλιστική Ανατροπή: “∆εν θα επιτρέψουµε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας µας”

Η παράταξη “Συνδικαλιστική Ανατροπή Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου” στηλιτεύει τις “προσωρινές” εργολαβίες της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιώτες (σσ. συλλογή μπάζων από τα πεζοδρόμια) και προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχτεί να θιγούν οι εργασιακές σχέσεις στην Δήμο Χαϊδαρίου. Παράλληλα βάλλει, χωρίς να τον κατονομάζει, κατά του Δημήτρη Σταυρίδη, αν. προϊστάμενου της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος Δ. Χαϊδαρίου και συνδικαλιστή (Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου), για άρθρο του , στο οποίο υποστήριζε ότι την κατάσταση με τα μπάζα στα πεζοδρόμια της πόλης “η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Ούτε το προσωπικό επαρκεί ούτε τα απαιτούμενα μέσα διαθέτει.”

Η ανακοίνωση της “Συνδικαλιστικής Ανατροπής Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου”:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Πιστοί στις δεσµεύσεις µας απέναντί σας αλλά και στις δικές σας απαιτήσεις, αποδεικνύοντας για άλλη µια φορά ότι η Συνδικαλιστική Ανατροπή Εργαζοµένων του ∆ήµου Χαϊδαρίου δεν χρωστάει σε κανέναν το παραµικρό ούτε έχει κηδεµόνες και καθοδηγητές, αναδείξαµε το µείζον για εµάς ζήτηµα πρόθεσης ιδιωτικοποίησης δοµών ή υπηρεσιών του ∆ήµου µας.

∆ηλαδή δεν προέβλεψε κανείς ως όφειλε να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να πιστοποιηθεί ένα αυτοκίνητο του ∆ήµου Χαϊδαρίου και να συνάψουµε συνεργασία µε πιστοποιηµένη εταιρία που θα παραλαµβάνει τα ογκώδη αντικείµενα και τα µπάζα, όπως έχουν κάνει οι όµοροι ∆ήµοι.

Ζητήσαµε Έκτακτο ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Συλλόγου Εργαζοµένων µε µοναδικό σκοπό και στόχο την αποτροπή τέτοιων ενεργειών. ∆εν θα επιτρέψουµε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας µας.

Είµαστε και εµείς κάτοικοι Χαϊδαρίου και έχουµε τις ίδιες ανησυχίες για την καθαριότητα της πόλης µας στην οποία µεγαλώνουµε τα παιδιά µας.

Βεβαίως δεν µπορούµε να παραβλέψουµε το γεγονός ότι µέρος της ευθύνης έχει και η απερχόµενη ∆ιοίκηση, η οποία, για τους δικούς τους λόγους, δεν προέβλεψε, ως όφειλε, να θωρακίσει τις δοµές και τις Υπηρεσίες του ∆ήµου µας, αλλά πολύ περισσότερο την εργασία µας. ∆εν µπορούµε βέβαια να µην καταλογίσουµε και τις ευθύνες που αναλογούν στις ενέργειες και τους χειρισµούς της νέας ∆ιοίκησης για το συγκεκριµένο θέµα.

Ζητάµε λοιπόν στην προσεχή Συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου την απόσυρση του συγκεκριµένου θέµατος και την εύρεση µεταβατικής λύσης, χωρίς “προσωρινές” εργολαβίες, χωρίς να εκχωρείται το αντικείµενο εργασίας µας και να θιγούν οι εργασιακές µας σχέσεις.

Παράλληλα, επισηµαίνουνε ότι οι βολές εκ των έσω, µε υπηρεσιακές εισηγήσεις
υπηρεσιακών παραγόντων, πρέπει να σταµατήσουν και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. ∆εν νοείται µέλος του Συλλόγου Εργαζοµένων, και µάλιστα µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Συλλόγου των Εργαζοµένων, να εισηγείται δηµόσια ότι οι Υπηρεσίες ή οι Υπάλληλοι του ∆ήµου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην όποια εργασία και θα πρέπει να έρθουν οι ιδιώτες.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι και να αποφασίσουν την στάση που θα ακολουθήσουν. Δεν µπορεί ∆ευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή να κάνουν τους Τεχνοκράτες και Τρίτη, Πέµπτη, Σάββατο να παρουσιάζονται µε Συνδικαλιστική συνείδηση. Δύο καρπούζια σε µία µασχάλη δεν χωράνε!!!

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button