Βαγγέλης Ντηνιακός – Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, πραγματοποιήσαμε συνάντηση γνωριμίας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο Υπουργός μας ενημέρωσε αρχικά για το νεοσύστατο Υπουργείο, για τις προτεραιότητες και τη νέα νοοτροπία που το διέπει σε σχέση με την αντιμετώπιση των φυσικών, αλλά και ανθρωπογενών καταστροφών.

Στη συνέχεια της συζήτησης επικεντρωθήκαμε στα προβλήματα Πολιτικής Προστασίας που απασχολούν τον Δήμο Χαϊδαρίου. Συγκεκριμένα, συζητήσαμε με τον Υπουργό για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου και για τα κρίσιμα έργα που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα και βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης από την Περιφέρεια Αττικής.

Εξετάσαμε μαζί με τον Υπουργό τη δυνατότητα υλοποίησης τοπικών παρεμβάσεων σε σημεία όπου εντοπίζεται ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα, για το χρονικό διάστημα μέχρι την περάτωση των έργων μεγάλης κλίμακας.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο καθαρισμός των περιαστικών δασών στο Χαϊδάρι και ο έγκαιρος προγραμματισμός του πριν την έναρξη της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του εθελοντισμού και της ανάγκης αξιοποίησης των εθελοντικών ομάδων.

Με την καλή συνεργασία με τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, θα επιδιώξουμε να αναβαθμίσουμε από κάθε πλευρά την Πολιτική Προστασία στο Χαϊδάρι. Είναι μια προτεραιότητα που επιβάλλουν σε όλους μας οι νέες ανάγκες και οι συνθήκες της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε.