ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συμβολικό το δώρο Καμμένου στον Βίτσα;

 

Η χημεία Βίτσα – Καμμένου ήταν καλή στο μακρύ διάστημα που συνυπήρξαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η καλή σχέση έγινε φανερή και στην τελετή παράδοσης των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Φώτη Κουβέλη. Ο απελθών υπουργός πήρε το δωράκι του από τα χέρια του σύντροφου Πάνου -και τι δωράκι!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Βίτσα και για να και για να θυμάται τη θητεία του στο Πεντάγωνο, του χάρισε ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο τουφέκι G3A3, που κατασκευάζουν τα ΕΑΣ. Ο Δ. Βίτσας ξέσπασε σε γέλια.

Αχρείαστο να είναι στο νέο “καυτό” πόστο που αναλαμβάνει. Πάντως αν το κρατούσε ο απελθών υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Μουζάλας, δύσκολα θα κρατιόταν να μην το στρέψει κατά των συριζαίων συντρόφων του, με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί με τους κομματικούς, καθώς είχε δεχτεί αρκετές φορές βολές από στελέχη της Κουμουνδούρου για τις πολιτικές του στο μεταναστευτικό. Ήταν ένα από τα λίγα πολιτικά πεδία που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ για να δείχνει “αριστερό πρόσημο”

Ο Δ. Βίτσας γνωρίζει καλά τα κατατόπια του μεταναστευτικού, αφού από τη θέση του το ΥΕΘΑ είχε ασχοληθεί ενεργά, μια και ο Στρατός ανέλαβε μεγάλο μέρος του βάρους. Κυρίως όμως γνωρίζει καλά τα κατατόπια στην Κουμουνδούρου, της οποίας ηγήθηκε επί σειρά ετών ως Γραμματέας του Κόμματος. Έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Γ. Μουζάλα να καταφέρει να ισορροπήσει τις βουλές των Ευρωπαίων με τις αξιώσεις των κομματικών. Η Μόρια θα είναι το πρώτο τεστ…

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button