ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου: Ανοιχτό κάλεσμα σε κοινή σύσκεψη για την ακρίβεια

Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου καλεί όλες τις γυναίκες του μόχθου, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς στο Χαϊδάρι, να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας απέναντι στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά μας, βάζει εμπόδια στο μεγάλωμα των παιδιών μας  και δημιουργεί  αδιέξοδα στα περισσότερα λαϊκά σπίτια.

Σήμερα είναι ανάγκη να βρεθούμε από κοινού, σε θέση μάχης.

Ο μήνας πλέον δεν βγαίνει, το εισόδημα μας συνεχώς “χτυπιέται” από φόρους που εκτινάσσονται στα ύψη. Στο σούπερ μάρκετ διαλέγουμε τι δεν θα πάρουμε, εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές των ενοικίων, την τιμή της βενζίνης, το ακριβό φυσικό αέριο, την ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία, διαλύουν τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. 

Όλο και περισσότερες οικογένειες βιώνουμε τις επιπτώσεις από τη μείωση κονδυλίων για τις κοινωνικές δαπάνες, την υγεία και την παιδεία, όταν την ίδια στιγμή δίνονται 4 δισ. για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά και υπέρογκα ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης χαρίζονται  για νέες επενδύσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα μειώνεται ακόμα από τα έξοδα για τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και τις συνδρομές για τις αθλητικές-πολιτιστικές δραστηριότητες,

Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε μεγάλες περικοπές στους μισθούς και  τις συντάξεις μας. Οι εργαζόμενοι, γυναίκες και άντρες, ήρθαμε  αντιμέτωποι με τη διάλυση των  εργασιακών σχέσεων, σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς. Ο εργάσιμος χρόνος ξεχαρβαλώθηκε, οι υπερωρίες έγιναν καθημερινότητα  και μάλιστα  απλήρωτες. Οι αυτοαπασχολούμενοι με δυσκολία μπορούμε να δουλέψουμε τα μαγαζιά μας, να ζήσουμε την οικογένεια μας με αξιοπρέπεια, τα χρέη έχουν γίνει πλέον μη διαχειρίσιμα.

Τα τελευταία δύο χρόνια δικαιολογία ήταν η πανδημία, πιο πριν η εύθραυστη ανάκαμψη, τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος! Όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις  δεχόμαστε  τεράστια επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημα μας, στη δυνατότητα κάθε λαϊκής οικογένειας να μπορεί να  καλύψει βασικές της ανάγκες, με το επιχείρημα ότι πάντα υπάρχουν «εξαιρετικά σύνθετες συνθήκες» και πρέπει ο λαός να βάζει συνεχώς  «τα κεφάλια μέσα». 

Έχουμε αποκτήσει πλούσια πείρα και από την κρίση και από την «ανάπτυξη» και με «μνημόνια» και με γενναία «κρατικά πακέτα στήριξης των επιχειρήσεων». Από όλα αυτά χαμένος βγαίνει μόνο ο λαός. Δεν μπορούμε να περιμένουμε καμία λύση από «σωτήρες».

Ασπίδα προστασίας μας – λύση και διέξοδος από τα προβλήματα μας μπορούμε να βρούμε μέσα από την οργάνωσή μας, την αλληλεγγύη, την κοινή μας δράση για τη προστασία του εισοδήματος μας. Είμαστε αποφασισμένες να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του, χωρίς φαγητό, ρεύμα, θέρμανση. Παίρνουμε την πρωτοβουλία ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου (μέλος ΟΓΕ) να καλέσουμε σε κοινή σύσκεψη σωματεία και μαζικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο Χαϊδάρι, την Μ. Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 18.30 μμ, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο (Στρ. Καραισκάκη 138 & Επαύλεως), για να συζητήσουμε και να αναπτύξουμε κοινή δράση απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί στη ζωή μας η ακρίβεια.

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ!!!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button