ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στο Χαϊδάρι ο υπουργός Εσωτερικών

Σαράντα ημέρες και πλέον μετά τον σεισμό της 19ης Ιουλίου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε επιτέλους να επισκεφθεί το Χαϊδάρι για να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές. Ελπίζουμε και για να εμπλουτίσει – επιταχύνει την κρατική βοήθεια σε μια πόλη με βλάβες σε 2.000 κατοικίες και καταστήματα (περίπου 200 μη κατοικήσιμα) και τουλάχιστον 6 σχολεία που δεν μπορούν να δεχτούν μαθητές τον Σεπτέμβρη!

Σύμφωνα, λοιπόν, με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, τις αμέσως επόμενες μέρες θα επισκεφτεί την πόλη μας ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός θα συναντηθεί με το δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό και θα μεταβούν σε σεισμόπληκτα σχολεία.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” σε όλη τη διάρκεια του Αυγούστου επισήμαινε ως απολύτως αναγκαία την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης εκ μέρους της κυβέρνησης, ώστε να είναι άμεση και δραστική η παρέμβαση της κρατικής μηχανής. Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν μεγάλες καθυστερήσεις στις επισκευές, σαν αυτή που διαπιστώνουμε στα σχολικά κτήρια, όπου 10 ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων δεν έχουν ξεκινήσει τα συνεργεία, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους γονείς των μαθητών. Κάθε μέρα πολλοί από αυτούς στέλνουν μηνύματα στην εφημερίδα μας ρωτώντας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα αποφασίστηκε να δοθεί στο Χαϊδάρι έκτακτη χρηματοδότηση 200.000 ευρώ, για αυτό το σκοπό, έναντι 360.000 που είχε ζητήσει ο Δήμος.

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» θα είναι παρόν και θα σας ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button