ΕΚΛΟΓΕΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σταύρος Τασιόπουλος: Περισσότερες δυνατότητες στις γειτονιές μας

Ο Αιγαλεώτης Σταύρος Τασιόπουλος ανακοινώθηκε από τον Γιώργο Πατούλη ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Αττική”.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” απευθύνθηκε στον κ. Τασιόπουλο για μία δήλωση σχετικά με την υποψηφιότητά του για το Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, με τον νυν Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Ο Σταύρος Τασιόπουλος είναι μέλος της Επιτροπής Φυσικού Περιβάλλοντος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω από το 2020 και επίσης είναι Αντιπρόεδρος του ιστορικού Αθλητικού Σωματείου «Αιγάλεω Αθλητικός Όμιλος».

Περισσότερες δυνατότητες στις γειτονιές μας

Ως άνθρωπος που γεννήθηκα και ζω στο Αιγάλεω και στη Δυτική Αθήνα και ως δικηγόρος που ασχολούμαι με τους Δήμους και τη Δημόσια Διοίκηση, θέλω Περισσότερες Δυνατότητες για τις Γειτονιές μας, με όραμα, σχέδιο και θέληση για εφαρμογή.

Για αυτό στηρίζω τον Γιώργο Πατούλη για μια νέα θητεία 2024-2028 ως Περιφερειάρχη Αττικής. 

Ειδικά το γειτονικό μου Χαϊδάρι είναι μια περιοχή όπου έχω πολλούς φίλους και επισκέπτομαι συχνά.

Γνωρίζω τα προβλήματα και έχω άμεση εικόνα για το πως και που μπορεί να συμβάλλει η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο και την κεντρική κυβέρνηση για την επίλυση τους.

Ως τις 8 Οκτωβρίου 2023, ημέρα που ψηφίζουμε για Δήμο και Περιφέρεια θα μιλήσουμε περισσότερο και πιο συγκεκριμένα για κάθε περιοχή. Γιατί οι γειτονιές μας αξίζουν την αναβάθμιση και για αυτό θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις.

Ποιος είναι ο Σταύρος Τασιόπουλος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σταύρος Τασιόπουλος έχει γεννηθεί το 1988 στο Αιγάλεω όπου ζει και απασχολείται ως σήμερα, και είναι απόφοιτος του 5ου Λυκείου Αιγάλεω.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και κατέχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στους τομείς: Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης (ΔΠΘ), Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης & Βιώσιμης Ανάπτυξης (Jean Monnet ΠΑΝΤΕΙΟ), Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Δικαίου Ενέργειας (ΔΠΘ).

Περαιτέρω διαθέτει επιστημονικές και επαγγελματικές πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, η TÜV.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Σταύρος Τασιόπουλος

Ο Σταύρος Τασιόπουλος είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας από το 2013, και επίσης υπηρετεί ως Νομικός Σύμβουλος σε Δήμο της Αττικής, ενώ ακόμη έχει συνεργαστεί με Υπουργεία, Δήμους, Ανεξάρτητες Αρχές και με ιδιωτικές εταιρίες.

Το 2022 υπήρξε άμισθος συνεργάτης της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα Αθλητισμού-Πολιτισμού και από το Δεκέμβριο του 2022 αποτελεί Μέλος της Διοίκησης του Μητροπολιτικού Πάρκου της Δυτικής Αθήνας “Α. Τρίτσης’’.

Έχει υπάρξει Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ και μέλος της ομάδας έργου για την κρίση του Covid στον Τουρισμό, καθώς και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Επιτροπή Δημόσιας Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ.

Ακόμη έχει συμμετάσχει στην Ομάδα Έργου του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Απλοποίηση της αδειοδότησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σταύρος Τασιόπουλος: Περισσότερες δυνατότητες στις γειτονιές μας 4

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Έχει διατελέσει μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ (2017-2020).

Από το 2017 ο Ο Σταύρος Τασιόπουλος είναι επιστημονικός συνεργάτης του Διεθνούς Ινστιτούτου ΙMODEV με έδρα το Παρίσι για θέματα Δημόσιων Ψηφιακών Πολιτικών και συμμετέχει ετησίως ως ομιλητής και συντονιστής στο Διεθνές Συνέδριο στη Σορβώνη – Αcademic Days on OpenGov & Digital Issues.

Επίσης το βιβλίο του με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή & Διεθνές Δίκαιο Ενέργειας: Οι ανανεώσιμες ως αναγκαίο νομικό εργαλείο» έχει εκδοθεί στα αγγλικά το έτος 2018.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια ως ομιλητής σε Ελλάδα και εξωτερικό και δημοσιεύει σε επιστημονικά περιοδικά όπως (Το Σύνταγμα, Περιβάλλον & Δίκαιο, Νομικό Βήμα), ενώ αρθρογραφεί τακτικά στο Capital.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Κατά το έτος 2014 ο Ο Σταύρος Τασιόπουλος υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας για το Διαρθρωμένο Διάλογο για τη Νεολαία της Γενικής Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου της ΕΕ.

Ακόμη είναι μέλος της Επιτροπής Φυσικού Περιβάλλοντος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω από το 2020 και επίσης είναι Αντιπρόεδρος του ιστορικού Αθλητικού Σωματείου «Αιγάλεω Αθλητικός Όμιλος».

Σταύρος Τασιόπουλος: Περισσότερες δυνατότητες στις γειτονιές μας 6
Ανακοίνωση υποψηφίων από τον Γιώργο Πατούλη στις 8 Ιουλίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button