ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στάση εργασίας: Το “νοσοκομείο αναφοράς” χρειάζεται γενναία αναβάθμιση των δυνατοτήτων του

Στάση εργασίας και συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 12 Μαρτίου οι εργαζόμενοι του«Αττικόν», νοσοκομείου αναφοράς περιστατικών κορωνοϊού, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα λειτουργικότητάς του και τη συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντί τους. 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, ζητούν προσλήψεις νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνολόγων, τραυματιοφορέων σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, καθώς και προμήθεια εξοπλισμού και αναπνευστήρων. Ακόμη ζητούν να φύγουν τώρα τα ράντζα και να σταματήσει η υπερεφημέρευση. Επανέλαβαν την  έκκλησή τους για επαναλειτουργία του Νοσοκομείου “Αγία Βαρβάρα” (Λοιμωδών) ώστε να υποστηριχτεί το Αττικόν στις συνθήκες αυξημένων απαιτήσεων που υπάρχουν και θα ενταθούν.

Στο υστερόγραφό τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι παραμένουν απλήρωτοι από εφημερίες, υπερωρίες και βάρδιες από το Δεκέμβρη ενώ η κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για τους επιχειρηματίες και όχι για τους εργαζόμενους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. 

Η κατάσταση χειροτερεύει

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ (ΑΝ ΟΧΙ ΧΘΕΣ):

  • Προσλήψεις νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνολόγων, τραυματιοφορέων σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.
  • Ειδικές άδειες στους γονείς για τη φύλαξη των παιδιών.
  • Να φύγουν τώρα τα ράντζα και να σταματήσει η υπερεφημέρευση του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.
  • Να ανοίξουν τώρα οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού και αναπνευστήρων στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.
  • Να ανοίξει από σήμερα το Λοιμωδών, για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που θα προκύψουν από την επιδημία και θα ανακουφίσουν τη Δυτική Αθήνα και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.
  • Οι συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να μην αναλαμβάνουν βάρδιες στο ΤΕΠ.
ΥΓ: Η κυβέρνηση ανακοινώνει διαρκώς μέτρα για τις επιχειρήσεις (ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, έκτακτες επιδοτήσεις). Μόνο επιχειρηματίες υπάρχουν σε αυτή τη χώρα; Για τους εργαζόμενους υγειονομικούς ποιος θα ενδιαφερθεί; Το γνωρίζετε, ότι ούτε την τυπική έγκριση του προϋπολογισμού δεν έχουν κάνει (πόσο χρόνο θέλει πια;) με αποτέλεσμα να μην έχουμε πληρωθεί εφημερίες, υπερωρίες και βάρδιες από το Δεκέμβρη;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button