ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού» – Αύριο περνάει από Χαϊδάρι ο Ημιμαραθώνιος – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του αγώνα δρόμου

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προγραμματίστηκε την Κυριακή, λόγω του 5ου ημιμαραθωνίου με την επωνυμία «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού».

Η απαγόρευση θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.00-12.00 ως εξής:

  • Στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στο έρεισμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από την οδό Μυστρά έως το 15,6 χλμ – διασταύρωση διυλιστηρίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
  • Στη βοηθητική λωρίδα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου από το 15,6 χλμ έως το 20ό χλμ, στο ρεύμα προς Κόρινθο.
  • Πειραιώς, μεταξύ των οδών Ηρακλειδών και Θερμοπυλών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Ιερά Οδός σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα προς τη Λ. Κηφισού και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλη οδό.

5ος Ημιμαραθώνιος αγώνας «Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού» και παράλληλου αγώνα 5 χιλιομέτρων

Κατά την αρχαιότητα την 15η ημέρα του μηνά Βοηδρομιώνα (ξεκινούσε στις 23 Αύγουστου) τελούνταν η Πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Εκκινούσε από την Αγορά της Αθήνας και τερμάτιζε στο χώρο τέλεσης των Μυστηρίων.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ελευσίνας και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αισχύλεια 2019», οργανώνουν τον 5ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού». Επίσης τον αγώνα 5 χιλιομέτρων, σε διαδρομή εντός της πόλης της Ελευσίνας. Συμμετέχουν οι Δήμοι Αθηναίων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου.

Α. Ημιμαραθώνιος

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στις  08:30 στον χώρο έξω από το Αρχαιολογικό μουσείο Κεραμεικού. Διαδρομή: Από τον Κεραμεικό ακολουθώντας την Ιερά Οδό, αφού διέλθει από το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Δαφνί, η Ιερά οδός συνενώνεται περίπου στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής με την Νέα Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Τερματίζει στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.

Β. 2η Διαδρομή 5 χιλιομέτρων εντός της πόλης

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 8  Σεπτεμβρίου στις 09:00 επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικού χώρο. Τερματισμός: Στο σημείο εκκίνησης επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικού χώρο.

Η λήξη των εγγραφών στον Ημιμαραθώνιο έγινε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button