ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σπάρτη – Μονεμβάσια – Μυστράς, Παλαιολόγεια 2022, με το MG Travel

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Σπάρτη – Μονεμβάσια – Μυστράς, Παλαιολόγεια 2022

Διήμερη, 75 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Σπάρτη, στάση, και κατόπιν για τη Μονεμβάσια, όπου θα παραμείνουμε για να επισκεφθούμε την παλιά πόλη-κάστρο και θα έχουμε γεύμα. Επιστρέφουμε στη Σπάρτη, επίσκεψη το Μουσείο Ελιάς, και κατόπιν συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πανέμορφη καστροπολιτεία του Μυστρά, όπου θα παρακολουθήσουμε τα Παλαιολόγεια. Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Παλαιολογείων πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο στο Δήμο Σπάρτης και στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, προς τιμή του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου και Δεσπότη του Μυστρά Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Στις 29 Μαΐου, ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, τελείται αρχιερατική θεία λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο, πολιούχο του Μυστρά, και κατάθεση στεφάνων. Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων θα συνεχίσουμε για το καταπράσινο Παρόρι, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη Μονή των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και στον Ισθμό.

Ροβιές

Σπάρτη – Μονεμβάσια - Μυστράς, Παλαιολόγεια 2022, με το MG Travel 1

Μονοήμερη, 18 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Νέα Αρτάκη, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για τη Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντα, που είναι χτισμένη σε πευκόφυτη έκταση πάνω σε ερείπια παλαιότερου ναού. Η μονή ιδρύθηκε  τον 16ο αιώνα από τον  Όσιο Δαυίδ και σήμερα είναι ιδιαίτερα γνωστή. Στο υπόγειό της υπάρχει μικρός Ναός των Αγίων Αναργύρων με αγιογραφίες του 17ου αιώνα. Συνεχίζουμε για τις Ροβιές, από τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά της Βόρειας Εύβοιας, γνωστές για την τεράστια παραλία που εκτείνεται κατά μήκος της καταπράσινης ακτογραμμής. Παραμονή για γεύμα. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και στη Νέα Αρτάκη.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button