ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σωματεία και φορείς Περιστερίου: Αγανακτούμε όταν μας «κουνούν το δάχτυλο» – Συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7μμ, ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και οι Φορείς του Περιστερίου, υπογράφουμε το παρόν κείμενο γιατί κουραστήκαμε τόσο καιρό να ακούμε από την Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους για την ατομική ευθύνη, αγανακτούμε όταν μας «κουνούν το δάχτυλο», όταν προκλητικά επιχειρούν να εμφανίσουν το λαό και τη νεολαία ως κύριους ενόχους για την εξάπλωση της πανδημίας, όταν αφήνουν απροστάτευτη την υγεία μας και με αφορμή την πανδημία σαρώνουν κάθε λαϊκό δικαίωμα για τα κέρδη των λίγων.

Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για να διεκδικήσουμε τις ανάγκες μας!

Αποφασίζουμε και αναλαμβάνουμε τη δικιά μας συλλογική ευθύνη απέναντι στις οικογένειες μας και στα παιδιά μας. Αποφασίζουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, με τη φωνή διεκδίκησης των υγειονομικών, με το δίκαιο αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών που διεκδικούν τα αυτονόητα μέτρα προστασίας μέσα στα σχολεία, με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που ζούμε στην αβεβαιότητα για την υγεία μας, που μας «πέταξαν» στην ανεργία.

Υψώνουμε τη φωνή μας σήμερα, που βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος έξαρσης της πανδημίας και με την περιοχή που ζούμε, που εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, να βρίσκεται σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, στην πορτοκαλί ζώνη. Η πανδημία, έφερε στην επιφάνεια τα ήδη πολύ σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουμε στο Περιστέρι των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στις κατασκευές, στο εμπόριο, στην εστίαση, στα εργοστάσια της περιοχής αλλά και ευρύτερα. Τα προηγούμενα χρόνια που παλεύαμε και διεκδικούσαμε να μην κλείσουν τα ΙΚΑ, να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, να μην κλείσει το Λοιμωδών, να στηριχτεί το Αττικό όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές τα αντιμετώπιζαν ως κόστος.

ΑΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΟΧΟΥΣ… ΑΣ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥΣ

ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ όσοι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν το λαό και τη νεολαία για την εξάπλωση της πανδημίας, καλό είναι να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους αν θέλουν να δουν τον πραγματικό ΕΝΟΧΟ διότι οι εργαζόμενοι με αυτοθυσία στη δουλειά τους, κέρδισαν χρόνο και η Κυβέρνηση τον μετέτρεψε σε μπίζνα για τα μεγάλα συμφέροντα στον τουρισμό αντί να προετοιμάσει τις υποδομές για τη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τώρα, με δική τους ευθύνη οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα ΜΜΜ έχουν γίνει κυριολεκτικά χώροι διασποράς και υπερμετάδοσης του ιού.

ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ που εν μέσω πανδημίας βάλανε τους μαθητές να κάνουν μάθημα μέσα σε αίθουσες –κλουβιά, στοιβαγμένοι σε τμήματα των 25 και 27 μαθητών. Αυτοί που ακόμα και τώρα δεν έχουν εξασφαλίσει επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, με μία καθαρίστρια για 2-3 σχολικά συγκροτήματα.

ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ που άφησαν  τον  κόσμο  να  στοιβάζεται  στα  ΜΜΜ,  αντί  να πάρουν όλα  τα  μέτρα ώστε  άμεσα  να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μετρό που εξυπηρετούν ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα και τις γραμμές λεωφορείων που συνδέουν τις απομακρυσμένες περιοχές από τους σταθμούς, ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση.

ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ που σε συνθήκες πανδημίας αφήνουν υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας, με ειδικότητες χωρίς ιατρικό προσωπικό και με άλλες ειδικότητες με επικουρικό προσωπικό που όταν λήξει η σύμβασή τους θα απολυθούν. Έκλεισαν τα παραρτήματα του ΙΚΑ και όσα έμειναν υπολειτουργούν στις γειτονιές μας που ζούμε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Που πριμοδοτούν την ιδιωτική Υγεία ακόμα και μετά τα γεγονότα διασποράς στον «Ταξιάρχη».

ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις που ρήμαξαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Σήμερα, το ΚέντροΥγείας Περιστερίου αναλογεί για πάνω από 300000 πληθυσμού!!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ Ή ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ, γιατί σήμερα απ’ όλα τα παραπάνω κρίνεται η υγεία και η ζωή των οικογενειών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

·Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και σε όλο το προσωπικό (καθαρίστριες, φύλακες, εργαζόμενοι κυλικείων κ.λ.π).

·Τακτικές απολυμάνσεις των σχολείων με ευθύνη του δήμου και της κυβέρνησης.

·Να αξιοποιηθούν και να εξασφαλιστούν νέες αίθουσες ώστε καμία τάξη να μην ξεπερνάει τους 15 μαθητές. Να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης των οξυμένων κτιριακών ζητημάτων σε σχολεία της περιοχής, είναι ζήτημα άμεσης ζωτικής ανάγκης.

·Έκτακτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε εκπαιδευτικούς, να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν σε ειδικότητες ειδικής αγωγής, τμημάτων ένταξης κ.α.

·Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση 1-2 καθαρίστριες να μοιράζονται σε 2 και 3 σχολεία. Έκτακτη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

·Το σημερινό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής είναι κοροϊδία. Να διαμορφωθούν με ευθύνη του Δήμου και της Κυβέρνησης οι κατάλληλες υποδομές για προσχολική αγωγή και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

·Nα υπάρχει σχολίατρος ή σχολικός νοσηλευτής. Δεν είναι δυνατόν το ρόλο αυτό να παίζουν οι εκπαιδευτικοί.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

·Άμεσα να επαναλειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένα, τουλάχιστον, τα υποκαταστήματα ΙΚΑ που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

·Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Ν επιταχτούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας της περιοχή για να γίνονται μαζικά Δωρεάν ιατρικοί έλεγχοι..

·Να καταγραφούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή καιανάλογα μετην ειδικότητα τους, να ενταχθούν σε ενιαίο σχέδιο παροχής δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

·Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Δήμο Περιστερίου.Να εγκατασταθούν στην περιοχή κινητά συνεργείαrapid-test και να διεξάγονται με μαζικούς όρους και εντελώς δωρεάν.

·Ειδική φροντίδα για τις πιο ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και στο Κέντρο Προσφύγων Σκαραμανγκά με ειδικά ενημερωτικά-διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν.

ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ, ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

·Να πυκνώσουν τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ και των λεωφορείων. Τα εργοστάσια και μαζικοί χώροι δουλειάς με υποχρέωση του εργοδότη να ναυλώσουν πούλμαν για τους εργαζόμενούς τους.

·Για εξασφάλιση όλων των παραπάνω να επιταχθούνκαι να αξιοποιηθούν μέσα του ιδιωτικού τομέα (πούλμαν, λεωφορεία κ.λ.π) .

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

·Στους μεγάλους χώρους δουλειάς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να γίνονται συχνοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες,για την τήρηση των μέτρων από την εργοδοσία και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα όταν υπάρξει κρούσμα.Με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας

·Να παρθεί πίσω ο απαράδεκτος νόμος της Κυβέρνησης που αναγκάζει τον εργαζόμενο, αν νοσήσει, να αναπληρώσει τις ώρες εργασίας που έχασε λόγω καραντίνας με απλήρωτες υπερωρίες, λες και έχει αυτός την ευθύνη που νόσησε

·Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Όσο διαρκεί η ανεργία οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών με απαλλαγή από Δημοτικά τέλη, με αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, με αναστολή όλων των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ (ή άλλους ιδιώτες παρόχους)και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button