ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις “άρρωστες” πράξεις σε ορφανοτροφείο των Αθηνών – Εργαζόμενες έβλεπαν

Δεν χωρούν στον νου οι καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου για όσα συνέβαιναν σε ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα στον Αnt1 η υφυπουργός Εργασίας αγόρια ηλικίας 7-11 ετών εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους, με το προσωπικό να γίνεται θεατής των πράξεων ελέγχεται εάν τις κατέγραφαν σε βίντεο, για διάφορους λόγους. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε για την έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα και την μηνυτήρια αναφορά της στην Δικαιοσύνη προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου φέρονται στις πράξεις αυτές να «πρωταγωνιστούσαν» τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά. Τα εν λόγω αγόρια έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά απ;o προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button