ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σφραγίστηκε το καμπ Σκαραμαγκά – Τεστ κορωνοϊού στο ΑΤ Χαϊδαρίου – Τι γίνεται με τους πρόσφυγες μαθητές

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τέθηκε μέχρι τις 12 Οκτωβρίου το καμπ προσφύγων του Σκαραμαγκά. Παράλληλα σε τεστ κορωνοϊού θα υποβληθεί τις αμέσως επόμενες ώρες όλο το προσωπικό του Α.Τ. Χαϊδαρίου.

Η απόφαση για την εξέταση όλων των στελεχών πάρθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε η τοπική αστυνομική διοίκηση προς τον ΕΟΔΥ και αφού έγιναν γνωστά 10 κρούσματα στους φιλοξενούμενους της Δομής. Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας εκτελεί καθημερινές υπηρεσίες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Κέντρο φυλάσσεται καθημερινά από 30 αστυνομικούς, δέκα σε κάθε βάρδια, που υπηρετούν στο Χαϊδάρι και σε γειτονικά τμήματα, για να αποτρέψουν κάποιους που πιθανόν θα επιχειρήσουν να εισέλθουν ή να εξέλθουν παράνομα.

Εφαρμόζουν προσεκτικά την καραντίνα

Από το περασμένο Σάββατο 3 Οκτωβρίου, μετά από κοινή απόφαση των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημόσιας Τάξης και Υγείας, η Δομή  βρίσκεται σε καραντίνα, λόγω της ανίχνευσης 10 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκεί διαμένοντες.

Το πρωί του Σαββάτου υπήρξε μικροένταση από ομάδα 50 ατόμων που ήθελαν να βγουν, αλλά σύντομα η ηρεμία αποκαταστάθηκε. Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομική πηγή, οι πρόσφυγες εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα την καραντίνα και παραμένουν συνεχώς μέσα στους οικίσκους χωρίς να προαυλίζονται, γιατί φοβούνται για την υγεία των οικογενειών τους.

Οι πρόσφυγες μαθητές

Όσον αφορά τους μαθητές που προσέρχονται στα σχολεία της πόλης μας από τη Δομή Σκαραμαγκά, εννοείται πως και αυτοί βρίσκονται σε καραντίνα και δεν βγαίνουν από τον καταυλισμό. Άλλωστε μέχρι τώρα πολύ λίγοι προσέρχονταν στα μαθήματα, γιατί δεν έχει προχωρήσει ακόμη η μίσθωση λεωφορείου για τη μεταφορά τους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button