ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Σεβασμός στα παιδιά με αναπηρία” – Κινητοποιήσεις στο Αιγάλεω

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω διοργανώνουν αύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τα μεγάλα και διαχρονικά κτηριακά προβλήματα των ειδικών σχολείων.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Γονείς και κηδεμόνες των ειδικών σχολείων του δήμου Αιγάλεω ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σε καλούν να πάρεις μέρος την Τρίτη 14 Φλεβάρη στις 11:30πμ στο σχολικό συγκρότημα πολυκλαδικών (Μίνωος και Προόδου 1) και πορεία στην είσοδο του ΚΕΔΑΣΥ Αιγάλεω (ΘΗΒΩΝ 250).

Τα τεράστια και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια όπου στεγάζονται τα ειδικά σχολεία στον δήμο Αιγάλεω, έχουν εξεγείρει τόσο τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων τους όσο και τους εργαζόμενους σε αυτά (εκπαιδευτικούς, βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό).

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω ειδικά σχολεία στο Αιγάλεω έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, προβάλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η ειδική αγωγή στο Αιγάλεω και παρόλη τη δημοσιοποίηση αυτών, δεν έχουμε λάβει μια σαφή και συγκεκριμένη τοποθέτηση από μεριάς του Δήμου.

Δεν δεχόμαστε άλλη κοροϊδία!

Αιτούμαστε την ΑΜΕΣΗ σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα ειδικά σχολεία του δήμου Αιγάλεω και τα προβλήματα αυτών με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων και τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Εδώ και τώρα ΖΗΤΑΜΕ από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (Κυβέρνηση, Αρμόδια Υπουργεία,  Δήμος) να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υπαρχόντων σχολικών εγκαταστάσεων :

  • ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ  – ΡΑΜΠΕΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ-Συνθήκες υγιεινής- ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
  • ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΩΝ
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ της ΟΡΥΖΟΜΥΛΩΝ και ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΥΡΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ !

Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες (Μ.Π.Ο.Π.Α) (πρώην τυφλών –πολυαναπήρων).

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αιγάλεω.

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αιγάλεω Ορυζομύλων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button