ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σεπτέμβριος στο Ηρώδειο: Αριστοφάνης, τραγωδίες, Ξαρχάκος, Ντέιβιντ Γκάρετ, Ramazzotti και πολλά ακόμα!

Πολύπλευρη πολιτιστική παλέτα στη σκιά της Ακρόπολης. Παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, κλασικής μουσικής, ροκ βιολιά, φωνές γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Όλες οι παραστάσεις του επόμενου μήνα στο Ηρώδειο:

1η Σεπτεμβρίου – Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη

Σεπτέμβριος στο Ηρώδειο: Από Ξαρχάκο και Αντιγόνη μέχρι Ramazzotti και ροκ βιολιά

Οι Θεσμοφοριάζουσες είναι ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη. Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια.

O Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, τη Φωτεινή Μπαξεβάνη και τον Λαέρτη Μαλκότση στις “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη, ενώ τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

“Θεσμοφοριάζουσες 2022: Σε καιρούς που δοκιμάζεται η δημοκρατία και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, ανθίζει η δημιουργικότητα των μεγάλων ποιητών. Η Αθήνα του τέλους του 5ου αιώνα π.Χ. βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Μέσα από την «θέση» και τις «θέσεις» των γυναικών, με αφορμή μία γιορτή – τα Θεσμοφόρια – και καυτηριάζοντας την προκλητική στάση ανδρών, διανοουμένων και πολιτικολογούντων, με όχημα τις δραματουργικές παραξενιές του μεγάλου Ευριπίδη, ο εξίσου μεγάλος Αριστοφάνης μας αποκαλύπτει τα προτερήματα και τις αδυναμίες των προγόνων μας, που δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές.

Όλα αυτά βέβαια, μέσα από την κωμική του καρδιά και διάθεση. Άλλωστε, το γέλιο είναι η μεγάλη παρηγοριά του λαού και οι μεγάλοι κωμικοί ποιητές είναι γνήσια λαϊκοί. Δηλαδή, μας κάνουν να θυμόμαστε και να ονειρευόμαστε ταυτόχρονα. Οι ψευτολαϊκοί απλώς κολακεύουν τις ευτελείς μας συνήθειες” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος.

Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.

Εισιτήρια εδώ.

3 Σεπτεμβρίου – Θύμησες!

Μίκης Θεοδωράκης
 

Το Ίδρυμα Το Σπίτι Του Ηθοποιού θα πραγματοποιήσει μουσική παράσταση με τον τίτλο “Θύμησες! 18 Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το Σπίτι Του Ηθοποιού”, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Έμπνευση για αυτή την παράσταση αποτέλεσε το CD με 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία είχε παραχωρήσει ο ίδιος ο συνθέτης στο Ίδρυμα Το Σπίτι Του Ηθοποιού και τα είχαν ερμηνεύσει Έλληνες ηθοποιοί.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο δίσκος είναι για μένα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, για την οποία δεν έχω παρά θερμές ευχαριστίες για όλους αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα και την πραγματοποίησαν. Οι λόγοι πολλοί… Πρώτον γιατί θαυμάζω και αγαπώ ιδιαίτερα τους ηθοποιούς. Δεύτερον γιατί οι περισσότεροι στο βάθος κρύβουν έναν καλό τραγουδιστή… Και τρίτον γιατί ο σκοπός είναι ιερός!»

Τη βραδιά παρουσιάζουν η Άννα Φόνσου και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ελένη Ανουσάκη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Θάνος Καληώρας, Χρήστος Κάλλοου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μαρία Κορινθίου, Νίνα Λοτσάρη, Σπύρος Μπιμπίλας, Νάντια Μπουλέ, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Ελένη Ροδά, Κάρμεν Ρουγγέρη, Χάρης Ρώμας, Κερασία Σαμαρά, Φίλιππος Σοφιανός, Άννα Φόνσου.

Εισιτήρια εδώ.

4 Σεπτεμβρίου – Standing Proud Forever: Συναυλία-Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπάθα

Ο Γιάννης Σπάθας

Μια μοναδική συναυλία-αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή του Βασίλη Λέκκα και του Νίκου Σπάθα, στο Ηρώδειο, προς τιμήν του Γιάννη Σπάθα, ιδρυτικού μέλους του θρυλικού συγκροτήματος Socrates Drank the Conium. Η συναυλία εστιάζει στους δύο χαρακτηριστικότερους σταθμούς της πορείας του, αφενός την ίδρυση και τη διαμόρφωση του ήχου των Socrates Drank the Conium, και αφετέρου το μετέπειτα αποτύπωμα της δισκογραφίας του με τον Βασίλη Λέκκα, τον μόνο τραγουδιστή, με τον οποίο ο Γιάννης Σπάθας ηχογράφησε 3 ολοκληρωμένους δίσκους, μετά τη διάλυση του γκρουπ, αλλά και κατά τη διάρκεια της επανένωσής τους.

Στο πρώτο μέρος, ο Βασίλης Λέκκας με συνοδεία επταμελούς ορχήστρας, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τις 3 δισκογραφικές συνεργασίες του με τον Γιάννη Σπάθα. Στο δεύτερο μέρος, ο Νίκος Σπάθας, με ροκ μπάντα στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη της τελευταίας σύνθεσης των Socrates, θα αναβιώσει τη μυθική ατμόσφαιρα των live του συγκροτήματος. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Εισιτήρια εδώ.

5 Σεπτεμβρίου – 50 χρόνια με τον Γιώργο Χατζηνάσιο

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος από τη σκηνή του Ηρωδείου θα μας οδηγήσει στο πλούσιο και ενδιαφέρον μουσικό οδοιπορικό της επιτυχημένης πορείας του περνώντας από το κλασσικό στο σύγχρονο ρεπερτόριο και από τις αγαπημένες κλασσικές και κινηματογραφικές συνθέσεις του στα υπέροχα τραγούδια του. Με ρομαντισμό και νοσταλγία αλλά και συγκίνηση και χαρά για μια εξαιρετική βραδιά που θα φέρνει το στίγμα της προσωπικής του διαδρομής. Σε αυτή τη γιορτή θα έχει συνοδοιπόρους εκλεκτούς!

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων και τους: Βασιλική Καραγιάννη – Μανώλης Μητσιάς, Έλενα Παπαρίζου – Μιχάλης Χατζηγιάννης, Τάσης Χριστογιαννόπουλος – Γιάννης Χριστόπουλος, Σπύρος Κλείσσας – Παναγιώτης Ραφαηλίδης – Αγαθή Κοσκινά – Μαίρη Στεφανακίδη. Special Guest Star: Μάριος Φραγκούλης. Guest Soloist: Margo Nancyfor. Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιάννης Πρωτόππαπας. Διεύθυνση Χορωδίας: Σταύρος Μπερής. Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Τράμπας.

Εισιτήρια εδώ.

6 Σεπτεμβρίου – Vienna Mozart Orchestra

Ζήστε ένα μουσικό ταξίδι στην Βιέννη, με την Ορχήστρα που παρουσιάζει τις παραστάσεις της με τα αυθεντικά κοστούμια της εποχής που έζησε και μεγαλούργησε ο διάσημος συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Η Παγκοσμίου φήμης Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο! Ζήστε την μαγεία της μουσικής κάτω από την Ακρόπολη με την αυθεντική Vienna Mozart Orchestra!

Εισιτήρια εδώ.

7 Σεπτεμβρίου – “Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo”

Ο Ταξιάρχης Χάνος

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ “Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo”, σε δημιουργική σύνθεση κειμένων Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, έχει ως επόμενο σταθμό το Ωδείο Ηρώδου Αττικού! Οι θεατές γελούν αβίαστα και παρακολουθούν ένα θέαμα πλούσιο σε χιουμοριστικούς διαλόγους, εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχη μουσική και μια σκηνοθεσία που τους μετέφερε, απόλυτα ισορροπημένα, σε τρεις διαφορετικές εποχές.

Ο Αριστοφάνης της Αρχαίας Ελλάδας συναντάει επί σκηνής τον Ηρώνδα των Ελληνιστικών Χρόνων αλλά και τους πρωταγωνιστές της σημερινής σύγχρονης εποχής. Όλοι μαζί συνομιλούν για τη σάτιρα αλλά και για όσα απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά, προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Χαλκιάς, Ταξιάρχης Χάνος, Σταμάτης Γαρδέλης, Κωνσταντίνος Χατζησάββας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Νίκος Βατικιώτης, Θαλασσινή Βοσταντζόγλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Τερέζα Καζιτόρη, Παναγιώτης Καμμένος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Θάνος Κοντογιώργης, Μάρα Μαλγαρινού, Λίνος Μάνεσης, Βιβή Μιτσίτσκα, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Σπύρος Σιδέρης, Πολυξένη Σπυροπούλου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Θεοφανώ Τζαλαβρά, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Τάσος Τυρογαλάς.

Εισιτήρια εδώ.

8 Σεπτεμβρίου – CARMEN reimagined με τη Natalia Osipova

Η διαχρονική ιστορία της Carmen, του Προσπέρ Μεριμέ, για την αγάπη, το πάθος και το φόνο έρχεται και πάλι στην σκηνή, σε μια νέα σύγχρονη προσαρμογή, συγχωνεύοντας σε αυτό το εμβληματικό κλασικό μπαλέτο, τις πραγματικές ζωές των χορευτών. H Νατάλια Οσίποβα – “Μία από τις δώδεκα μεγαλύτερες μπαλαρίνες όλων των εποχών” (The Telegraph) έρχεται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για μία μοναδική παράσταση, στo πλαίσιo της παγκόσμιας περιοδείας της.

Εισιτήρια εδώ.

9 & 10 Σεπτεμβρίου – Δημήτρης Καραντζάς, Πέρσες του Αισχύλου

Σεπτέμβριος στο Ηρώδειο: Αριστοφάνης, τραγωδίες, Ξαρχάκος, Ντέιβιντ Γκάρετ, Ramazzotti και πολλά ακόμα! 3

Στελεχωμένη από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών (Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Μιχάλης Οικονόμου, Αλεξία Καλτσίκη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ηλίας Μουλάς, Μάνος Πετράκης, Τάσος Καραχάλιος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Πούλιος), προεξάρχουσας της Ρένης Πιττακή, η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά, “Πέρσες”, θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το τι συνιστά “κοινωνία”, τι σημαίνει η επίμονη προσκόλληση στην εξουσία και η ανάγκη της πίστης σ’ έναν οδηγό, άνθρωπο ή θεό, μέσα σε έναν συντετριμμένο κόσμο. Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση του Δ. Καρατζά.

Εισιτήρια εδώ.

12 Σεπτεμβρίου – Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω – Επετειακή Εκδήλωση Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Σεπτέμβριος στο Ηρώδειο: Από Ξαρχάκο και Αντιγόνη μέχρι Ramazzotti και ροκ βιολιά

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τιμά τις ρίζες της στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με μία επετειακή μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο: “Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω”.

Τραγουδούν: Ζαχαρίας Καρούνης Χαριτίνη Πανοπούλου. Φιλική Συμμετοχή : Φωτεινή Δάρρα. Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια: Καρούνης Ζαχαρίας. Επιμέλεια ορχήστρας: Θωμάς Κωνσταντίνου. Ηθοποιός: Ελένη Καρακάση. Θέατρο σκιών: Ηλίας Καρελλάς

Εισιτήρια εδώ.

13 Σεπτεμβρίου – Συναυλία “Songs we love” με τους Jazz at Lincoln Center

Η διάσημη Jazz ορχήστρα “Jazz At Lincoln Center” ταξιδεύει από την καρδιά της Νέας Υόρκης στην Αθήνα και παρουσιάζει έξι από τους κορυφαίους της μουσικούς και τρεις σπουδαίες κυρίες – ερμηνεύτριες της Jazz στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για μια και μοναδική συναυλία.

Η σπουδαία και υποψήφια για το βραβείο GRAMMY Catherine Russell, η Brianna Thomas και η Shenel Johns ερμηνεύουν πολυαγαπημένα τραγούδια, ορισμένων εκ των σημαντικότερων συνθετών – ερμηνευτών της μουσικής τζαζ, όπως οι: Duke Ellington, George Gershwin, Cole Porter, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra και Judy Garland.

Εισιτήρια εδώ.

14 Σεπτεμβρίου – Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη “συναντά” την Μελίνα

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επί σκηνής

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, για άλλη μία φορά βρίσκεται δίπλα στην Ένωση “Μαζί για το παιδί” με μία μοναδική φιλανθρωπική συναυλία στον αγαπημένο της χώρο, το Ηρώδειο. Η σπουδαία ερμηνεύτρια αυτή τη φορά θα μας θυμίσει τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη, τραγούδια που είναι γνωστά από τον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και τις στιγμές της εξορίας της διάσημης Ελληνίδας στο Παρίσι.

Μία μαγευτική βραδιά με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ερμηνεύει τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους του Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Ρίτσου, Μιχάλη Κακογιάννη, Βαγγέλη Γκούφα, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου κ.α.

Εισιτήρια εδώ.

16 Σεπτεμβρίου – Classic Rock 2022 με τον David Garrett

Ο David Garrett

Ο σύγχρονος Paganini, που μεσουρανεί στην ποπ-ροκ σκηνή ενθουσιάζοντας εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, o Ντέιβιντ Γκάρετ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ηλεκτρική του μπάντα, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και μας υπόσχεται ένα συγκλονιστικό show κάτω από την Ακρόπολη!

Ο “διάβολος του βιολιού” όπως τον αποκαλούν, ο βιρτουόζος του 21ου αιώνα, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο περιζήτητους καλλιτέχνες στην ποπ/ροκ σκηνή σε όλο τον κόσμο.

Εισιτήρια εδώ.

18 & 19 Σεπτεμβρίου – “Invocacion” από το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Rubén Olmo, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράσταση “Invocacion / Επίκληση”. Για δύο βραδιές, η καρδιά της Ισπανικής κουλτούρας και του Ανδαλουσιανού ταπεραμέντου θα χτυπά στο Ηρώδειο, με το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας. στην παράσταση INVOCACION / ΕΠΙΚΛΗΣΗ.

Εισιτήρια εδώ.

20 Σεπτεμβρίου – “Στους Δρόμους της Σμύρνης” με την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Η πολυβραβευμένη συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα

Η πολυβραβευμένη συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, θα ταξιδέψει νοητά το κοινό “Στους Δρόμους της Σμύρνης”, με μια συναυλία αφιερωμένη στη “ρίζα” του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η συναυλία θα διακρίνεται από νοσταλγία, ρομαντισμό και μελωδικό λυρισμό, αφού η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα έρχεται να περιπλανήσει το κοινό στον “χαμένο παράδεισο”, όπως έχει περιγραφεί από πολλούς συγγραφείς, της μητρόπολης του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Την Ευανθία Ρεμπούτσικα συνοδεύουν επί σκηνής: ο Στάθης Άννινος στο πιάνο, ο Ηλίας Μαντικός στο κανονάκι, ο Νίκος Μέρμηγκας στο μαντολίνο και τη λαύτα (πολίτικο λαούτο), ο Πέτρος Κούρτης και οι drum base στα κρουστά. Στην παράσταση, τον ήχο της συναυλίας δυναμώνει και χρωματίζει με την παρουσία της η MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από νέους έως 25 ετών.

21 Σεπτεμβρίου – “Ήτανε μια φορά”: Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη

Σεπτέμβριος στο Ηρώδειο: Από Ξαρχάκο και Αντιγόνη μέχρι Ramazzotti και ροκ βιολιά

Ένα αφιέρωμα στον “Αρχάγγελο της Κρήτης”, Νίκο Ξυλούρη, ετοιμάζει ο Σταύρος Ξαρχάκος, σε μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο. Εκεί ο Σταύρος Ξαρχάκος θα υποδεχτεί στη σκηνή – με μεγάλη χαρά και συγκίνηση – την οικογένεια Ξυλούρη: τους Ψαραντώνη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη και Ελευθερία Ξυλούρη.

Με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα θα αποδώσουν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και με τις λύρες τους θα μας ταξιδέψουν στην Κρήτη. Μαζί τους οι Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και Ηρώ Σαΐα, από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού σήμερα, θα ολοκληρώσουν αυτό το αφιέρωμα ερμηνεύοντας τραγούδια που έχει τραγουδήσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Εισιτήρια εδώ.

22 Σεπτεμβρίου – Συναυλία με τον Asaf Avidan

Ο Asaf Avidan

Μπορείς να φανταστείς το Ηρώδειο να ανθίζει; Δε χρειάζεται να το φανταστείς. Μπορείς να το ζήσεις. Ο Asaf Avidan έρχεται στο Ηρώδειο στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 και φέρνει έναν μουσικό κόσμο που είναι γήινος, πραγματικός, γεμάτος κανονική ζωή και γι’ αυτό εξωπραγματικά μαγικός. Έρωτες γεννιούνται, ανθίζουν, πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται αλλιώς, η μοναξιά σε καταπίνει για να πάρεις την αμέσως επόμενη αναπνοή λουσμένος στο φως, αδιέξοδα βρίσκουν μπροστά τους ανοιχτές πόρτες και παράθυρα στην θάλασσα.

Εισιτήρια εδώ.

24 Σεπτεμβρίου – Μουσικοθεατρική παράσταση “Τζένη Βάνου – Αν είναι η αγάπη αμαρτία”

Αφιέρωμα στη σπουδαία Τζένη Βάνου με τον τίτλο “Αν είναι η αγάπη αμαρτία”, από τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών “Ελπίδα Μάνας”.

25 Σεπτεμβρίου – Συναυλία -αφιέρωμα στον Φρεντερίκ Σοπέν – Στο ρόλο ο Δημήτρης Λάλος

“Η καρδιά του Chopin θα χτυπήσει στο Ηρώδειο”. Η Συμφωνική ορχήστρα της όπερας της Βαρσοβίας, με τα αριστουργήματα του μεγαλύτερου Ρομαντικού όλων των εποχών για πιάνο και ορχήστρα. Αυθεντικές επιστολές του Φρεντερίκ Σοπέν θα ερμηνεύσει μεταξύ των μουσικών μερών και θα μας εισαγάγει στην εποχή και στις σκέψεις του συνθέτη ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος. Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν αναπαύεται στην αγαπημένη του Βαρσοβία.

Η μουσική του ταξιδεύει αιωνία στον χρόνο. Η καρδιά του θα χτυπήσει στο Ηρώδειο κάτω από την Ακρόπολη, με τη μουσική του έρωτα. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας θα συμπράξει με την Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίουπου έχει διαπρέψει από μικρή ηλικία στο κλασικό ρεπερτόριο διεθνώς. Σοπέν ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος.

Εισιτήρια εδώ.

26 Σεπτεμβρίου – “Αντιγόνη” του Σοφοκλή

Η Έλλη Τριγγου ως Αντιγόνη

Μετά το διπλό ιστορικό sold out στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, έρχεται στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της περιοδείας της. καταξιωμένος Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις επιστρέφει με μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας τραγωδίας, Αντιγόνη. Ο θίασος αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς της νέας γενιάς, με την Έλλη Τρίγγου στον ρόλο της Αντιγόνης και τον Βασίλη Μπισμπίκη στο ρόλο του Κρέοντα. 

Εισιτήρια εδώ.

27 Σεπτεμβρίου – Συναυλία του Έρος Ραματσότι

Ο Eros Ramazzotti

Ο Ιταλός “τροβαδούρος”, Έρος Ραματσότι, που έχει κατακτήσει τα charts με μια σειρά από τεράστιες επιτυχίες, θα συνδυάσει τα μαγευτικά τραγούδια του με τη φαντασμαγορική ατμόσφαιρα του Ηρωδείου, χαρίζοντας στο κοινό ένα show σταθμό για τη φετινή σεζόν. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια σπάνια εμφάνιση του Έρος Ραματσότι στη σκιά της Ακρόπολης, προπομπό της παγκόσμιας περιοδείας που θα ακολουθήσει, παίρνοντας και μια γεύση από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του, με τίτλο Battito Infinito.

Εισιτήρια εδώ.

28 Σεπτεμβρίου – Συναυλία με τον συνθέτη Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι

O Shigeru Umebayashi

Ο Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι έρχεται από την Άπω (μακρινή) Ανατολή, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, για να μας φέρει κοντά με την ευαισθησία του. Οσυνθέτης της αριστουργηματικής μουσικής των ταινιών «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα», «In the Mood for Love», «Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού», «Hannibal: Rising», Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, σε μία και μοναδική εμφάνιση, μοιράζεται με το ελληνικό κοινό την απόλυτη μουσική αισθητική εμπειρία.

Εισιτήρια εδώ.

29 Σεπτεμβρίου – “Μεγάλες Ώρες”: Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσουν στο Ηρώδειο, αποσπάσματα από την τριλογία του “Μεγάλες Ώρες”. Οι “Μεγάλες Ώρες” αποτελούν ένα πολυδιάστατο μουσικό έργο, μία πολυπρόσωπη μουσική τριλογία, μια μεγάλη παραγωγή, που θα μας μυήσει σε μια κατανυκτική μουσική στιγμή κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ακρόπολης.

Εισιτήρια εδώ.

30 Σεπτεμβρίου – Ιφιγένεια εν Αυλίδι, του Ευριπίδη

Ιφιγένεια εν Αυλίδι
Ιφιγένεια εν Αυλίδι, του Ευριπίδη με την ηθοποιό Μαρία Πετεβή, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς  ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ

Στο ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Αγαμέμνων ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κλυταιμνήστρα η Ιωάννα Παππά, Μενέλαος ο Άκης Σακελλαρίου, Αχιλλέας ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Στους ενοποιημένους, για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας, ρόλους του Πρεσβύτη και των Αγγελιοφόρων, ο Παντέλης Δεντάκης. Ο Θέμης Μουμουλίδης επιστρέφει για τρίτη φορά στην “Ιφιγένεια εν Αυλίδι”, επιχειρώντας να επανατοποθετήσει τα όρια, αναδεικνύοντας την εφιαλτική σχέση της τραγωδίας του Ευριπίδη με την δυστοπία της εποχής μας.

Εισιτήρια εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button