ΥΓΕΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελφ τεστ διατέθηκαν από τον Δήμο Χαϊδαρίου σε σχολεία της πόλης

Η τοπική αυτοδιοίκηση θέλησε να διευκολύνει τους γονείς μέσα στο “μπάχαλο” της αναζήτησης σελφ τεστ για τα παιδιά ενόψει του ανοίγματος των σχολείων. Με εσπευσμενη οδηγία η ΚΕΔΕ κάλεσε τους δήμους να προμηθευτούν και οι ίδιοι τα τεστ για να ενσιχύσουν τα σχολεία το πρωί της Δευτέρας, όπου χρειαζόταν.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου μέσα στο Σαββατοκύριακο έκανε έρευνα και βρήκε σελφ τεστ για μαζική αγορά. Πιο συγκεκριμένα προμηθεύτηκε συνολικά 1.200, και τα μοίρασε ανά 600 στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εμηνερώθηκαν οι διευθυντές των σχολείων για την διαθεσιμότητα των τεστ και πράγματι μερικοί ζήτησαν και πήραν για τα σχολεία τους.

“Υπάρχει επάρκεια”, μας είπε ο αρμόδιος του Τμήματος Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών, Βαγγέλης Ζεβόλης, και συνεχιζει: “Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές και παρακολουθούμε την κατάσταση στα σχολεία. Από τη μεριά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κυλήσουν όλα ομαλά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξε διακύμανση στον αριθμό των θετικών τεστ που βρέθηκαν σήμερα στα σχολεία της πόλης. Ενδεικτικά, σε δημοτικό του Δάσους βρέθηκαν 3 θετικά, ενώ σε γυμνάσιο της ίδιας συνοικίας 20.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button