Δεν αντέχω να βλέπω σεφ να κάνουν δήθεν ελληνική κουζίνα με…
Ο φημισμένος Χαϊδαριώτης σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης δεν κουράζεται να στηλιτεύει την τακτική των συναδέλφων του στα ελληνικά ξενοδοχεία να εμπιστεύονται προϊόντα εισαγωγής για την κουζίνα τους αντί ελληνικά.
Αυτές ίσως είναι οι νοστιμότερες γλυκές πιπερίτσες που έχω φάει, στο Ειρήνη Μάρε Αγία Γαλήνη. Τις αγόρασαν από το δημοπρατήριο στη Μεσσαρά 0,50 το κιλό, γιατί ήταν μικρές και λοξές…
– Αν θυμηθώ την κουζίνα που είδα να δουλεύουν μίνι πιπερίτσες πράσινη, κόκκινη, κίτρινη εισαγωγής από Ισπανία 4,5 τα 220γραμμ. Δηλαδή 20 περίπου € το κιλό.
– Αν θυμηθώ τις πατάτες μπέιμπι εισαγωγής από Γαλλία 4,5€ το κιλό, ενώ αγοράζω από την βιολογική λαϊκή αγορά πατάτες μικρές σαν μπουκίτσα 1€ πεντανόστιμες.
– Αν θυμηθώ ότι αγόραζα μικρά καροτάκια 4 € και έβριζαν κλέφτη τον παραγωγό και εμένα και όταν έφυγα αγόραζαν μίνι καροτάκια από Νότια Αφρική 12€ και δεν έλεγαν τίποτα…
– Αν σας θυμίσω ότι αγοράζουμε εδώ και χρόνια το κατεψυγμένο αρνί σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία στην επικράτεια πιο ακριβά από το φρέσκο…
Αν αν αν…
Και αυτά τα κρέατα κοπής, που τα αγοράζουμε σε υπερβολική τιμή; Σιγά ρε καλλιτέχνες, κάνετε λες και ανακαλύψατε την Αμερική, δεν λέγεται αυτό μαγειρική δημιουργία.
Με πιάνει απελπισία για το μυαλό που κυβερνούν οι συν-πατριώτες μου σεφ. Ας μην αναρωτιόμαστε για το οικονομικό θαύμα της χώρας μας, που… παρόλα αυτά (!) γίνεται η φτωχότερη στην Ευρώπη.
Για την κουζίνα των ξενοδοχείων διάβασε και αυτό:
Γιάννης Μπαξεβάνης: Φαντάζομαι μια Ελλάδα…