ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Σε άθλια κατάσταση βρέθηκαν 41 ηλικιωμένοι σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό

Σε συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια βρέθηκαν να ζουν ηλικιωμένοι, φιλοξενούμενοι σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό.

Ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έφτασαν στο γηροκομείο μετά από καταγγελίες, έσπασαν τα λουκέτα και βρήκαν εντός του 41 ηλικιωμένους σε άθλια κατάσταση, άλλους κατάκοιτους, άλλους αφυδατωμένους, λιποβαρείς και παραμελημένους.

Αμέσως ζητήθηκε βοήθεια από το Υπουργείο Υγείας.

Τρεις ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Συγγρός» με ψώρα, ενώ γιατροί εξετάζουν τους ηλικιωμένους για να διαπιστωθεί ποιοι πρέπει να διακομιστούν άμεσα στο νοσοκομείο.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι από το 2020 είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του εν λόγω γηροκομείου, ωστόσο υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της Μονάδας.

Είχαν επιβληθεί επίσης πρόστιμα 300.000 ευρώ όταν διαπιστώθηκαν παραβάσεις για επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό και φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button