ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Σάββας Βαρυτιμιάδης: Το τρένο της ανάπτυξης στον Σκαραμαγκά έφυγε οριστικά

γράφει ο Σάββας Βαρυτιμιάδης 

Δυστυχώς τα πρόσφατα γεγονότα μόνο ευοίωνα δεν είναι για την πόλη του Χαϊδαρίου. Και δυστυχώς επαλήθευομαστε για άλλη μια φορά για την ετοιμότητα που πρέπει να δείχνει ο δήμος μας. Η σημερινή Δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη για την δυσμενή εξέλιξη της προβλήτας 4 του Σκαραμαγκά και των προσφύγων.

Με την προηγούμενη Δημοτική αρχή ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο η Δημιουργία hot Spot στην προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά. Η μόνη παράταξη που στάθηκε υπεύθυνα απέναντι στο θέμα ήταν η παράταξη του Ηρακλή Δρούλια  ”Όραμα Δημιουργίας” και αυτό γιατί ήθελε να υποστηρίξει εγκαίρως πραγματικά την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Ο σημερινός Δήμαρχος και η Δημοτική του Ομάδα δέχτηκαν τότε την δημιουργία του hot Spot και λίγους μήνες μετά έβγαζαν έργα μακέτα για δήθεν ανάπτυξη της περιοχής.

Α) Ακολούθησαν  η από  11/02/2020  Ψηφίστηκε τροπολογία του υπουργείου οικονομικών που κυρώνει την από 24/12/2019 σχετική διάταξη. Διατάξεις για ειδικά ζητήματα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ΦΕΚ 1994.

Β) 03/02/2020  Ψηφίστηκε τροπολογία για την καταβολή ανταποδοτικών τελών που υπό προϋποθέσεις καλύπτει μόνο ένα μέρος από τους φόρους που πληρώνει ο Χαιδαριώτης για το Θέμα αυτό.

Για το 2019 ο Δήμος Χαϊδαρίου θα πάρει το ποσό των 365.100 ευρώ και θα ανεβαίνει ανά 150.00 ευρώ ανά πρόσθετο πρόσφυγα τον χρόνο. Πράγμα που κατά την γνώμη των κυβερνώντων ως τυράκι για την χωρίς εμπόδια μεγέθυνση του hot Spot. Αυτό το γεγονός σε συνάρτηση με την επιδιωκόμενη αποσυμφόρηση των νησιών θα αυξήσει τον ήδη μεγάλο αριθμό προσφύγων του Σκαραμαγκά, και θα οδηγήσει στην δημιουργία μιας πόλης μες στην πόλη του Χαϊδαρίου. Οι προϋποθέσεις για το Θέμα αυτό υπάρχουν.

Γιατί 600 κοντέινερ από αυτά που είναι στον οικισμό έχουν τις προδιαγραφές να γίνουν διώροφα και έτσι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά  πολύ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εταιρεία που είναι και αυτή στην προβλήτα 4 μετακομίζει και έτσι δίνεται η δυνατότητα υπερμεγέθυνσης του μεγαλύτερου  hot Spot  στην Αττική. Έτσι με την ταυτόχρονη παραχώρηση στον μελλοντικό επενδυτή για 20 Χρόνια το τρένο της ανάπτυξης έφυγε οριστικά και μας αφήνει πίσω μια πρόχειρη αποθήκη ψυχών που θα εξελιχθεί σε μια βραδυφλεγή βόμβα για την πόλη. Έτσι τα έργα μακέτα θα παραμείνουν απλά μακέτα.

Αν και επικαλείστε συναντήσεις και  υποσχετικές με πρόσωπα και φορείς της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής σήμερα το   αποτέλεσμα είναι ότι με Υπουργό Εθνικής Άμυνας και μεταναστευτικής πολιτικής Χαϊδαριώτη και πρόεδρο της ΕΤΑΔ ομοίως Χαϊδαριώτης αυτό που κέρδισε η πόλη ήταν όχι μόνο να απολέσει χώρους που ζητούσε επίμονα επί έτη αλλά και την δημιουργία hot Spot στο Σκαραμαγκά με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τώρα αναζητούνται ευθύνες σε άλλους ενώ οι Χαϊδαριώτες γνωρίζουν ποιος ευθύνεται πραγματικά. Με την σημερινή ψήφιση της τροπολογίας για την προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά, εμείς είμαστε απέναντι  σε οποιαδήποτε απόφαση εναντίον του συμφέροντος της πόλης, γιατί κόμμα μας είναι το Χαϊδάρι. Γιατί τελικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποθηκεύεται το μέλλον της πόλης με επιπόλαιες και ανεύθυνες επιλογές.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button