ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πέφτουν σοβάδες!” – Το 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ερώτηση σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών στο  4ο Γυμνάσιο έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Αγγελική Γκανά – Ρηγάκη. Να σημειώσουμε πως η δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας” διατέλεσε για πολλά χρόνια διευθύντρια στο σχολείο.

Η κ. Γκανά θύμισε ότι και το 2012 έπεσε ένα κομμάτι από σοβά της οροφής σε κάποια αίθουσα του Γυμνασίου της Γρηγορούσας. Ευτυχώς όχι σε ώρα μαθήματος! Αναγνώρισε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε επί διοίκησης Σελέκου, αλλά είναι χρόνιο.

«Το θέμα το επαναφέρω, γιατί το σχολείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Οι αίθουσες δείχνουν να έχουν έντονη υγρασία στις γωνίες, πέφτουν σοβάδες. Είναι πρόβλημα που έχει βάλει στην Τεχνική Υπηρεσία ο σημερινός διευθυντής του σχολείου. Τι γίνεται με τις μονώσεις γενικότερα στα σχολεία της πόλης;», ρώτησε η κ. Γκανά στη συνεδρίαση της 30ής Νοεμβρίου.

Σταθάς: «Περιμένουμε τη δημοπράτηση του έργου»

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταθάς αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος. Ανέφερε πως ο Δήμος προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), με σκοπό να γίνει αναβάθμιση σε αρκετές σχολικές μονάδες της πόλης μας. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια με το προσωπικό του Δήμου και μέσω σχολικών επιτροπών, να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις τέτοιων ζητημάτων. Πρόσθεσε πως έχουν πολλά χρόνια να γίνουν συντηρήσεις στα σχολεία. Άρα υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μόνωση ή την ενεργειακή αναβάθμιση και τη στατικότητα των κτηρίων.

Ειδικά στο 4ο Γυμνάσιο, επειδή είναι αρκετά μεγάλο το πρόβλημα, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί με πρόχειρη λύση. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», που αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο.

"Πέφτουν σοβάδες!" - Το 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου 3

Σελέκος: «Δεν μας δίνουν άλλα χρήματα!»

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος βρήκε την ευκαιρία να βάλει πολιτικά κατά του πρώην προέδρου των Κτιριακών Υποδομών, Ηρακλή Δρούλια, επικεφαλής της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας”. Όπως τόνισε, το 2013 και το 2014 έγιναν παρεμβάσεις αξίας 1.000.000 ευρώ στα σχολεία του Δήμου μας. Τις χαρακτήρισε “πασαλείμματα”, δηλαδή απλά βαψίματα των τοίχων. Και μάλιστα την ίδια ώρα που το κτήριο της Στέγης Πολιτισμού και Δημοτικά Σχολεία μπάζανε νερά. “Ο Δήμος απευθύνεται σήμερα στις Κτιριακές Υποδομές και του λένε πως το Χαϊδάρι έχει πάρει χρήματα για πολλά χρόνια και δεν δικαιούται άλλα. Όταν αναλάβαμε, λοιπόν, κάναμε παρεμβάσεις με τα ελάχιστα λεφτά που μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Για κοιτάξτε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Κάποιοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν και δεν αναφέρονται σε αυτό», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο δήμαρχος.

Δρούλιας: «Για τη συντήρηση υπεύθυνος είναι ο Δήμος»

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον Ηρακλή Δρούλια, μας διευκρίνισε πως ο πρώην ΟΣΚ και κατ’ επέκταση οι Κτιριακές Υποδομές είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων και όχι για τη συντήρησή τους.

Ο πρώην ΟΣΚ, μάς είπε ο κ. Δρούλιας, την προηγούμενη δεκαετία υλοποίησε στο Χαϊδάρι δύο πολύ σημαντικά έργα. Ήταν η κατασκευή του 4ου Λυκείου στη Γρηγορούσα, έργο που είχε ξεκινήσει από το 2003 και είχε μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας. Επίσης η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, στο Δαφνί.

“Επίσης υπήρξε ένα πρόγραμμα με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με πρότυπο τα σχολεία της Φιλανδίας. Αφορούσε την αναβάθμιση 25 Δημοτικών Σχολείων στη Δυτική Αθήνα, πολλά εκ των οποίων στην πόλη μας”, λέει ο κ. Δρούλιας και συνεχίζει: ” Αυτό περιλάμβανε διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις αίθουσες, εξοπλισμό και βέβαια αναβάθμιση όλων των κοινόχρηστων χώρων του σχολείου, για να είναι το περιβάλλον φιλικό στα παιδιά και να έχει αποτέλεσμα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό το πρόγραμμα ήταν τιμή για το Χαϊδάρι. Ωστόσο προφανώς και απαιτείται κάποια συντήρηση για να μπορέσουν να κρατηθούν οι εγκαταστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Για τη συντήρηση όμως υπεύθυνος είναι ο Δήμος και όχι οι Κτιριακές Υποδομές. Συνεπώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν πασαλείμματα και βαψίματα. Ήταν κάτι πολύ ουσιαστικό γιατί είχε να κάνει με υλικοτεχνική υποδομή.”

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button