ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πακέτα αγάπης” από το Χαϊδάρι στο καμένο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα – Οι μαθητές στο προσκήνιο

Μαθητές όλων των ηλικιών, από διάφορα σχολεία της πόλης μας, βρίσκονται στο πόδι για το καμένο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα. Σκοπό τους έχουν να δώσουν μια νότα χαράς σε 45 ορφανές ψυχές, που ξεσπιτώθηκαν από τη φωτιά στο Μάτι.

Τα έσοδα της παράστασης, σε χρήμα ή είδος, θα δοθούν στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά Αττικής, που το περασμένο καλοκαίρι κάηκε ολοσχερώς από τη φονική πυρκαγιά. Τα παιδιά του Ιδρύματος προς το παρόν βρήκαν φιλοξενία σε στέγη στην Ανάβυσσο.

“Πακέτα αγάπης” και αλληλεγγύης καμένο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Χαϊδαρίου θα ανεβάσουν το θεατρικό έργο του Ζωρζ Σαρρή «Το γαϊτανάκι». Οι πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει και η παράσταση θα δοθεί στις 15 Απριλίου, στο κτήριο της Στέγης Πολιτισμού Χαϊδαρίου.

Ως προαιρετική είσοδο οι θεατές μπορούν να προσφέρουν ένα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ή κάποιο είδος λ.χ τρόφιμα, ρούχα ή παιχνίδια. Τα “πακέτα αγάπης” θα δοθούν αποκλειστικά στα παιδιά του Λύρειου. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Τις προηγούμενες ημέρες ομάδα συνδημοτών μας πήρε πρωτοβουλία και παρέδωσε κάποια ανάλογη βοήθεια.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός και εργαζόμενη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού στο Δήμο μας, κ. Νώπη Πορφυρίδη – Μιχαλέλλη, σε συνεργασία με τους γονείς των παιδιών, που θα παίξουν για αυτόν τον καλό σκοπό.

Να σημειώσουμε πως σε αυτό το Ίδρυμα έβρισκαν θαλπωρή από τις καλόγριες, 45 ορφανά. Παραδίπλα φιλοξενούνταν κάποιοι ηλικιωμένοι. Μέχρι σήμερα το «Λύρειο» στηρίζεται αποκλειστικά στις μεγάλες και μικρές δωρεές.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button