“Ο πρόεδρος” – Πρεμιέρα στο “Σινέ Κατερίνα”, Πέμπτη 5 Ιουλίου

 

Ατμοσφαιρικό δραματικό θρίλερ πάνω στη διαχείριση της εξουσίας, το οποίο συνδέει τολμηρά πολιτική και ψυχανάλυση, από τον βραβευμένο σκηνοθέτη της «Paulina».

Ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολιτική και την προσωπική του ζωή κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο στην καρδιά των Άνδεων, όπου και θα οριστικοποιηθούν περιφερειακές στρατηγικές, γεωπολιτικές συμμαχίες και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος έχει να πάρει μια τρομακτική απόφαση: θα προστατέψει την εξουσία του ή θα σταθεί στην οικογένειά του και θα υπερασπιστεί τις αξίες του; ‘Ενα πολιτικό θρίλερ αγωνίας για έναν άντρα αντιμέτωπο με τους προσωπικούς του δαίμονες. Χωρίς απλοποιητικές εξηγήσεις, με πολλά υπονοούμενα και με μια ατμόσφαιρα η οποία μπαίνει στα χωράφια του θρίλερ, ο βραβευμένος στις Κάννες Σαντιάγκο Μίτρε ολοκληρώνει το υπνωτιστικά γοητευτικό δράμα του, αντιπαραθέτοντας υποσυνείδητες επιθυμίες και πολιτική πραγματικότητα, ψυχαναλυτικά παιχνίδια κυριαρχίας και στυγνά οικονομικά συμφέροντα. Αμφιβάλλει κανείς για το τελικό αποτέλεσμα;

Ο Ρικάρντο Νταρίν σε μια καθηλωτική ερμηνεία.

Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία. 2017. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

info

Κατερίνα Digital Cinema, Δαβάκη 18, Χαϊδάρι, 2105320003

Το εισιτήριο είναι 7 ευρώ – Τετάρτες ισχύει προσφορά 1+1 δώρο!